Spitalul Judeţean a renunţat la paza asigurată de Consiliul Judeţean

 Breaking News

Spitalul Judeţean a renunţat la paza asigurată de Consiliul Judeţean

Spitalul Judeţean a renunţat la paza asigurată de Consiliul Judeţean
martie 05
21:10 2017

Consiliul Judeţean ia măsuri pentru ordinea şi liniştea la Spitalul Judeţean Vâlcea

 

În cadrul şedinţei ordinare de la sfârşitul lunii februarie, unul dintre punctele dezbătute de pe ordinea de zi a fost cel privind achiziţia de servicii de pază de către Serviciul Judeţean, pentru Consiliul Judeţean şi instituţii publice de interes judeţean. Prin acelaşi proiect de hotărâre, executivul a propus încetarea aplicabilităţii HCJ nr. 174 din 31 august 2015, adică au dispărut cele 5 posturi de pază asigurate prin Serviciul Judeţean la Spitalul de Urgenţă. Explicaţia unei astfel de hotărâri a venit din partea secretarului judeţului şi de la managerul Spitalului Judeţean, medicul primar Dan Ponoran. „Prin H.C.J. 174 din 31 august 2015 erau prevăzute cinci posturi de pază la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Spitalul Judeţean ne-a adus la cunoştinţă că solicită încetarea prestării acestor servicii, dorind să-şi asigure paza printr-un contract încheiat cu o firmă, potrivit Legii 98/2016. Această solicitare a fost motivată pe considerentul că noi, Consiliul Judeţean, nu asigurăm bugetarea Spitalului Judeţean, veniturile sunt obţinute din contractul de prestări servicii pe care Spitalul Judeţean îl încheie cu Casa de Asigurări de Sănătate. Noi doar le avizăm bugetul, dar nu îi finanţăm”, a spus secretarul judeţului.

Prezent la şedinţă, managerul SJU Vâlcea, Dan Ponoran a explicat de ce a făcut această solicitare către Consiliul Judeţean: „Am scos la licitaţie, prin SEAP, serviciile de pază la Spitalul Judeţean. Am obţinut un preţ de 7000 de lei lunar. La Serviciul Judeţean de Pază plăteam 11.760 de lei lunar. Încălcam Legea 98/2016, dacă eu păstram acest contract fără să-l scot în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”.

 

Consiliul Judeţean va angaja mediatori pentru a aplana conflictele dintre romi

 

Una dintre măsurile prezentate de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a pune capăt problemelor de siguranţă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, cauzate de conflictele tot mai dese dintre pacienţii de etnie romă este angajarea a doi mediatori de aceeaşi etnie: „Avem în discuţie acum, în afară de paza care trebuie asigurată şi găsirea unor soluţii pentru înfiinţarea a două posturi de mediator, care să fie ocupate de cetăţeni de etnie romă şi care să fie prezenţi tot timpul la Unitatea de Primiri Urgenţe. Poate aşa, vorbindu-le celor care uneori fac scandal, putem să aplanăm conflictele care, din păcate sunt destul de dese, regretabile. Rădulescu a recurs la această idee după ce agenţii de securitate angajaţi de SJU au fost aproape de fiecare dată depăşiţi de situaţie, în conflictele cu romii.

 

Spitalul Judeţean, în vizorul patrulelor de jandarmi

Din data de 3 martie, cele trei locaţii ale unităţii medicale (Spitalul din Nord, Spitalul Vechi şi Maternitatea) au fost incluse în zona de patrulare a jandarmilor. Anunţul a fost făcut de directorul SJU Vâlcea, Dan Ponoran, iar măsura a fost luată în urma unei întâlniri avută cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu: „Astăzi, 02.03.2017, la iniţiativa domnului Constantin Rădulescu – preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a avut loc o întâlnire între conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţa Vâlcea, reprezentată de manager – dr. Dan Ponoran şi conducerea Inspectoratului de Jandarmerie al Judeţului Vâlcea, reprezentată de inspector şef – lt. Col. Grigore Ciauşescu şi col. Ion Rădulescu. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte referitoare la menţinerea ordinii şi liniştii publice în cele 3 sedii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea din Calea lui Traian, nr. 201 (Spital Nord), str. Remus Bellu, nr. 3 (Spital Obstetrică Ginecologie) şi strada General Magheru nr. 34 (Spitalul nr. 2). În urma discuţiilor se va intensifica colaborarea dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi Inspectoratul de Jandarmerie Vâlcea. S-a stabilit că, începând din data de 03 martie 2017, cele 3 locaţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea să fie incluse în perimetrul de patrulare al jandarmilor vâlceni. Sperăm ca, prin aceste măsuri, să evităm apariţia unor probleme de tulburare a liniştii şi ordinii publice, la nivelul locaţiilor în care se desfăşoară activitate medicală”, spune managerul spitalului, Dan Ponoran.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...