Care sunt motivele pentru care apelăm la serviciile unui psiholog?  

 Breaking News

Care sunt motivele pentru care apelăm la serviciile unui psiholog?  

Care sunt motivele pentru care apelăm la serviciile unui psiholog?   
martie 06
13:29 2017

De cele mai multe ori, oamenii se confruntă pe parcursul vieții cu anumite momente tulburătoare, precum sunt decepția sau pierderea unei persoane dragi. Întrucât pentru majoritatea, aceste probleme nu sunt tocmai puține, acest cumul de trăiri reușește să încarce considerabil interiorul și să dezvolte un impact asupra vieții de zi cu zi.

Societatea contemporană este cuprinsă din oameni mult mai deschiși la minte decât în trecut, astfel încât problemele psihologice (așa cum este depresia vazută, ca boala secolului) să nu mai fie un subiect tabu. La fel cum se recomandă urmarea unui tratament în cazul tuturor problemelor medicale de natură fizică, o situație asemănătoare este legată și de aspectele de ordin moral, psihic și sentimental.

Cazurile fataliste, în care problemele ce apar sunt considerate a fi fără de soluție, necesită cu siguranță ajutorul unei persoane specializate în acest domeniu, în consilierea și psihoterapia propriu-zisă, mai bine zis ajutorul unui psiholog.

 

Principalele motive ce determină apelarea la serviciile unui specialist în psihologie

Grupul de specialiști în psihoterapie de la PsihArt identifică o serie de motive ce stau la baza necesității unei astfel de ședințe. Printre acestea se numără:

  • Ușurință în confesare comparativ cu solicitarea ajutorului din partea prietenilor sau a familiei;
  • Ajutor specializat: în momentul în care problemele sunt relatate în cadrul familiei sau a persoanelor apropiate, ajutorul oferit nu va fi unul de natură obiectivă. De asemenea, un specialist va remarca și dedesubturile unei dificultăți, va oferi sfaturi specializate și, în caz de nevoie, va apela la ajutorul produselor farmaceutice;
  • Sensibilitate: sunt des întâlnite acele persoane care sunt mult mai sensibile din punctul de vedere al raporturilor sociale și manifestă o stare permanentă de nesiguranță;
  • Caracter depresiv: aceste categorii de persoane sunt într-o permanentă stare negativistă și, totodată, pot fi caracterizate de o tendință de accentuare a acelor stări;
  • Confruntarea cu probleme la nivelul relațiilor personale: deteriorarea relațiilor cu familia sau cu prietenii poate influența, într-o manieră deloc favorabilă, starea mentală a oricărei persoane;
  • Pierderea unei persoane apropiate;
  • Dificultăți întâmpinate la locul de muncă și multe altele.

Care sunt categoriile de soluții pe care le oferă consultarea unui psiholog?

Atunci când vine vorba de aspecte legate de psihicul uman, atât problemele ce pot să apară, cât și rezolvările posibile, sunt foarte vaste. De aceea, specialiștii în acest domeniu au conturat o serie de categorii, așa cum sunt următoarele:

Consiliere psihologică și psihoterapie: aceasta constă în aplicarea unui tratament psihologic bazat pe o serie de ședințe care au în vedere tratarea problemelor apărute.

Consiliere în carieră: în cazul în care aspectul profesional nu este unul satisfăcător, mulțumitor, sau, pur și simplu,  reprezintă o alegere dificilă, un psiholog poate evalua mult mai bine și într-o manieră mult mai obiectivă direcția ce ar trebui urmată din acest punct de vedere.

Evaluarea psihologică: în această situație, evaluarea psihologică reprezintă o modalitate de evaluare prin intermediul efectuării unor serii de teste de personalitate, de inteligență sau a altor teste care măsoară depresia și anxietatea în cazul adulților sau al copiilor.

Diverse grupuri suport: un psiholog poate să își desfășoare activitatea și în cadrul unor grupuri suport, caz în care sunt tratate atât la nivel individual, cât și la nivelul întregului colectiv, diverse probleme ce țin de dependențe și de probleme psihice sau medicale.

Consiliere parentală: există situații în care părinții nu mai fac față cu succes acestei provocări și apelează la soluțiile oferite de un specialist care să îi ajute să depășească această criză.

Servicii de logopedie: echipa specialiștilor de la PsihArt menționează că aceste tratamente sunt extrem de eficiente în cazul copiilor care manifestă probleme în vorbire (nu reușesc să pronunțe corect, vorbesc prea rapid sau prea repede, se bălbâie, etc.).

PsihoArmonie: echipa PsihArt realizează consiliere și psihoterapiede grup, destinatăcopiilor.

Consiliere și psihoterapie pentru copii: este frecvent întâlnită în cazul familiilor care conștientizează importanța psihoterapiei pentru copii și nu numai.

Psihoterapie de familie: recomandată în cazul familiilor care se confruntă cu o serie de probleme ce necesită rezolvare pe cale psihoterapeutică. Soluțiile tuturor dificultăților întâmpinate pot fi greu de găsit de către membrii familiei, de aceea consilierea și psihoterapia este indicată.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...