Primarii riscă să aibă salarii mai mici decât subordonaţii

 Breaking News

Primarii riscă să aibă salarii mai mici decât subordonaţii

Primarii riscă să aibă salarii mai mici decât subordonaţii
martie 08
09:08 2017

 

În cadrul şedinţei Comisiei de administraţie publică şi amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaţilor din data de 7 martie 2017, s-a luat în discuţie acordarea unui aviz pentru PL-x 142/2017 Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative. Această Ordonanţă de urgenţă prevede, printre altele, majorarea salariilor din administraţia publică locală cu 20%, de la 1 februarie 2017. Ţinând cont că la art. 1, alin (3) din Ordonanţa de urgenţă invocată, ”personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene” este exceptat de la majorarea cu 20% a salariilor/indemnizaţiilor, deputatul Cristian Buican a depus un amendament prin care se dorea majorarea indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, cu acelaşi procent de 20% acordat personalului din cadrul administraţiilor publice locale. Este posibil ca, în contextul noii legi, angajaţii din cadrul unei primării sau consiliu judeţean să aibă salariul mai mare decât conducătorul acelei administraţii publice locale, aşa cum se întâmplă după aplicarea prevederilor OUG. 2/2017. „Am considerat că ar fi just să mărim şi indemnizaţiile aleşilor locali, odată cu majorarea salariilor angajaţilor din administraţia, pentru a preîntâmpina cazurile în care un angajat din cadrul unei primării să aibă salariul mai mare decât conducătorul respectivei unităţi teritoriale. În condiţiile în care, atât din punct de vedere legal, cât şi social şi politic, toată răspunderea este pe umerii alesului local, nu cred că este oportun să îi exceptăm pe aceştia de la majorările salariale din administraţia publică locală” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...