Funcţionarii publici arestaţi îşi vor pierde serviciul

 Breaking News

Funcţionarii publici arestaţi îşi vor pierde serviciul

Funcţionarii publici arestaţi îşi vor pierde serviciul
martie 09
19:12 2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a lansat în consultare publică, la 1 martie a.c., un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Proiectul de lege are ca principale obiective profesionalizarea funcţiei publice, asigurarea unei flexibilităţi sporite în accesul la funcţia publică, creşterea eficienţei activităţii funcţionarilor publici şi modificarea sistemului de recrutare, prin organizarea de concursuri naţionale pentru testarea competenţelor generale, urmate de concursuri pe post, prin testarea competenţelor profesionale specifice postului respectiv. Prin publicarea proiectului, ministerul a urmărit tocmai respectarea transparenţei în adoptarea actelor normative şi colectarea de contribuţii pentru elaborarea celei mai bune variante de Statut al funcţionarilor publici.

Forma postată pe site este în curs de modificare, ca urmare a observaţiilor şi comentariilor primite în etapa de consultare publică. Forma actuală a proiectului de lege prevede, la art. 3, şi transparenţa, printre principiile care stau la baza exercitării funcţiei publice.

 

Există şi o prevedere care stabileşte că raporturile de serviciu încetează de drept în cazul în care funcţionarul public are o pedeapsă definitivă privativă de libertate, cu executare, în acest caz fiind vorba despre alinierea cu prevederile din Codul Muncii.

10 martie este termenul limită până la care se pot depune observaţii, cei interesaţi să contribuie la îmbunătăţirea actului normativ pot face propuneri în scris la adresa info@mdrap.ro. Alte prevederi incluse în varianta iniţială pot fi modificate, în funcţie de propunerile şi observaţiile primite în etapa de consultare publică. Proiectul a fost iniţiat pentru a transpune o serie de documente programatice elaborate la nivel naţional în ultimii ani, cum ar fi: Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014-2020 (HG nr. 909/2014), Strategia privind dezvoltarea funcţiei publice 2016-2020 (HG nr. 525/2016), Strategia privind formarea profesională pentru administraţia publică 2016-2020 (HG nr. 650/2016), dar şi pentru a remedia deficienţe de ordin tehnic din actualul Statut, inclusiv corelarea cu alte acte normative.

 

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...