Vâlcea se numără printre primele cinci judeţe afectate de dezastre

 Breaking News
  • No posts were found

Vâlcea se numără printre primele cinci judeţe afectate de dezastre

Vâlcea se numără printre primele cinci judeţe afectate de dezastre
martie 10
16:31 2017

Hunedoara, Caraș Severin, Vrancea, Buzău şi Vâlcea sunt primele judeţe din ţară afectate de dezastre, conform unui studiu transmis de PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Au fost achitate anul trecut daune în valoare totală de peste 2,52 milioane de lei, în scădere faţă de 2015, când au fost plătite circa 3 milioane de lei.  O segmentare a riscurilor produse arată că PAID a plătit peste 1,73 milioane de lei ca urmare a inundaţiilor (pentru 510 dosare), 702.180 lei pentru alunecări de teren (56 dosare) şi 88.816 lei după producerea unor mici cutremure (56 dosare). Cele mai afectate 5 judeţe ale ţării în funcţie de volumul despăgubirilor au fost Hunedoara, Caraş Severin, Vrancea, Buzău, Vâlcea. Conform distribuţiei poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor active în acest moment, putem spune că Bucureştiul este cea mai asigurată regiune din ţară, urmată de judeţele Ilfov, Timiş, Braşov şi Sibiu. 2016 a adus pentru PAID o creştere a numărului de poliţe de asigurare obligatorie a locuinţei. La finalul anului erau active peste 1,7 milioane de poliţe (1.703.047) faţă de aproape 1,6 milioane (1.590.954) câte erau la finalul lui decembrie 2015. Această evoluţie s-a reflectat şi în volumul de prime brute subscrise de companie, acesta fiind, la finalul anului trecut, de 146.859.912 lei, cu 8,90% mai mare decât în 2015. În consecinţă, volumul de active al companiei a crescut în 2016, ajungând la 242.207.162 lei.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăţi de asigurare, acţionari PAID. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţi şi alunecări de teren.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...