Investiţii cu bani europeni şi guvernamentali la Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News

Investiţii cu bani europeni şi guvernamentali la Păuşeşti Măglaşi

Investiţii cu bani europeni şi guvernamentali la Păuşeşti Măglaşi
martie 12
20:34 2017
  • Administraţia locală continuă o serie de proiecte importante pentru localitate

 

Primăria comunei Păuşeşti Măglaşi s-a abonat la diverse surse de finanţare pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute, dar în proiect sunt şi investiţii noi, scopul fiind acela de a mulţumi întreaga comunitate, dar şi pentru a rezolva problema utilităţilor: „Mare parte a infrastructurii este deja rezolvată la Păuşeşti Măglaşi. Mai avem de asfaltat 7 kilometri de uliţe şi drumuri. Am făcut o situaţie de lucrări pe care o voi depune la Ministerul Dezvoltării pe O.G.28, cu finanţare în perioada 2017 – 2020, pentru că ni s-a cerut şi o prognoză a investiţiilor în această perioadă. Reţea de apă este aproape în toată comuna, mai avem o extindere de aproximativ 2,5 kilometri. Însă, pentru acest tronson am făcut ridicările topografice, urmând să le depunem la Ministerul Dezvoltării, iar proiectul va fi o prioritate. În situaţia în care nu se va finanţa, suntem hotărâţi să realizăm investiţia cu fonduri alocate din bugetul local. Şcoala de la Valea Cheii este una mai veche, pe care am mai reabilitat-o şi în trecut, dar nu arată aşa cum ar trebui, la standarde europene. Canalizare avem doar pe 7 kilometri, în zona drumului naţional, dar suntem prinşi în proiectul european al Asociaţiei de Dezvoltare ADI Apa Vâlcea şi s-ar putea ca, din acest an să ne apucăm de lucrări. Astfel, localitatea va beneficia pe toată lungimea conductei de apă şi de reţea de canalizare. Până în 2020, localitatea Păuşeşeti Măglaşi va avea în totalitate apă, canalizare şi asfalt”, a declarat primarul liberal Alexandru Dediu.

 

Alexandru Dediu: „Se va construi un pod care să dureze peste 100 de ani”

În urma inundaţiilor din 2014, la hotar cu localitatea Vlădeşti, apele pârâului Olăneşti au luat trei case, dar şi un pod care traversează Olăneştiul şi face legătura pe malul drept al râului atât cu satele comunei Vlădeşti, dar şi cu satele comunei Păuşeşti Măglaşi. În urma documentaţiilor făcute de Primăria Păuşeşti Măglaşi, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului s-au alocat fonduri pentru refacerea podului: „Am întocmit documentaţia pentru situaţii de urgenţă de unde ni s-au repartizat sumele de bani necesare pentru construirea podului. Am întocmit proiectarea şi suntem în faza de licitaţie, astfel că, în acest an vom construi un pod între comuna Vlădeşti şi comuna Păuşeşti Măgalşi, care să dureze peste 100 de ani”, a declarat primarul.

 

Trotuarele vor fi modernizate

Tot în această perioadă s-a finalizat şi licitaţia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de amenajarea trotuarelor pe ambele sensuri ale drumului naţional, pentru asigurarea unui trafic pietonal în condiţii de siguranţă: „Este un proiect al meu de suflet, care vine după finalizarea lucrărilor de înfiinţare a reţelei de apă şi canalizare. Avem o zonă care nu arată bine, unde cetăţenii circulă pe marginea şoselei, ceea ce este destul de periculos. Chiar dacă, în principiu, au fost amânări ale licitaţiei pentru că am avut contestaţii, abia acum s-a stabilit firma câştigătoare şi, în cel mai scurt timp vor începe lucrările”, a mai afirmat primarul Dediu.

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...