Investiţii cu bani europeni şi guvernamentali la Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News
Investiţii cu bani europeni şi guvernamentali la Păuşeşti Măglaşi
martie 12
20:34 2017
  • Administraţia locală continuă o serie de proiecte importante pentru localitate

 

Primăria comunei Păuşeşti Măglaşi s-a abonat la diverse surse de finanţare pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute, dar în proiect sunt şi investiţii noi, scopul fiind acela de a mulţumi întreaga comunitate, dar şi pentru a rezolva problema utilităţilor: „Mare parte a infrastructurii este deja rezolvată la Păuşeşti Măglaşi. Mai avem de asfaltat 7 kilometri de uliţe şi drumuri. Am făcut o situaţie de lucrări pe care o voi depune la Ministerul Dezvoltării pe O.G.28, cu finanţare în perioada 2017 – 2020, pentru că ni s-a cerut şi o prognoză a investiţiilor în această perioadă. Reţea de apă este aproape în toată comuna, mai avem o extindere de aproximativ 2,5 kilometri. Însă, pentru acest tronson am făcut ridicările topografice, urmând să le depunem la Ministerul Dezvoltării, iar proiectul va fi o prioritate. În situaţia în care nu se va finanţa, suntem hotărâţi să realizăm investiţia cu fonduri alocate din bugetul local. Şcoala de la Valea Cheii este una mai veche, pe care am mai reabilitat-o şi în trecut, dar nu arată aşa cum ar trebui, la standarde europene. Canalizare avem doar pe 7 kilometri, în zona drumului naţional, dar suntem prinşi în proiectul european al Asociaţiei de Dezvoltare ADI Apa Vâlcea şi s-ar putea ca, din acest an să ne apucăm de lucrări. Astfel, localitatea va beneficia pe toată lungimea conductei de apă şi de reţea de canalizare. Până în 2020, localitatea Păuşeşeti Măglaşi va avea în totalitate apă, canalizare şi asfalt”, a declarat primarul liberal Alexandru Dediu.

 

Alexandru Dediu: „Se va construi un pod care să dureze peste 100 de ani”

În urma inundaţiilor din 2014, la hotar cu localitatea Vlădeşti, apele pârâului Olăneşti au luat trei case, dar şi un pod care traversează Olăneştiul şi face legătura pe malul drept al râului atât cu satele comunei Vlădeşti, dar şi cu satele comunei Păuşeşti Măglaşi. În urma documentaţiilor făcute de Primăria Păuşeşti Măglaşi, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului s-au alocat fonduri pentru refacerea podului: „Am întocmit documentaţia pentru situaţii de urgenţă de unde ni s-au repartizat sumele de bani necesare pentru construirea podului. Am întocmit proiectarea şi suntem în faza de licitaţie, astfel că, în acest an vom construi un pod între comuna Vlădeşti şi comuna Păuşeşti Măgalşi, care să dureze peste 100 de ani”, a declarat primarul.

 

Trotuarele vor fi modernizate

Tot în această perioadă s-a finalizat şi licitaţia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de amenajarea trotuarelor pe ambele sensuri ale drumului naţional, pentru asigurarea unui trafic pietonal în condiţii de siguranţă: „Este un proiect al meu de suflet, care vine după finalizarea lucrărilor de înfiinţare a reţelei de apă şi canalizare. Avem o zonă care nu arată bine, unde cetăţenii circulă pe marginea şoselei, ceea ce este destul de periculos. Chiar dacă, în principiu, au fost amânări ale licitaţiei pentru că am avut contestaţii, abia acum s-a stabilit firma câştigătoare şi, în cel mai scurt timp vor începe lucrările”, a mai afirmat primarul Dediu.

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?
Probabil, nu de putine ori ai auzit replica: „Imbraca-te mai gros ca o sa racesti!” si cu toate ca ai respectat-o ad literam, tot nu ai reusit sa eviti inevitabilul.

 

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
« feb.   apr. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...