Pârtia de schi Dalia din Perişani, destinaţia de schi pentru viitorul sezon

 Breaking News

Pârtia de schi Dalia din Perişani, destinaţia de schi pentru viitorul sezon

Pârtia de schi Dalia din Perişani, destinaţia de schi pentru viitorul sezon
martie 12
20:25 2017

Ordonanţa Guvernamentală 28 permite şi finanţarea domeniilor turistice. În acest sens, primarul comunei Perişani speră să finalizeze şi studiile de fezabilitate, în aşa fel încât să nu depăşească 30 de zile de la data publicării bugetului de stat în Monitorul Oficial, acest termen fiind o condiţie esenţială. „Cine depune proiecte după această dată nu poate emite pretenţii de a avea finanţare la proiectul respectiv, aşa că aş putea să încerc de data asta printr-o finanţare naţională în vederea punerii în funcţiune şi amenajării pârtiei de schi Dalia. Programele europene nu permit finanţarea primăriilor pentru obiective aducătoare de venit. Ar exista o posibilitate prin înfiinţarea unei direcţii de servicii, prin intermediul căreia să se poată întocmi protocolul de proiect.  Nu am abandonat acest proiect şi nici nu am cum să-l abandonez, pentru că avem nevoie de turism de iarnă în zonă. S-a întâmplat să scădem tempoul activităţii din motive financiare şi pentru siguranţa punerii în exploatare a pârtiei. Chiar dacă avem un teleschi adus de trei ani, el fiind conservat foarte bine, nu am reuşit să-l punem în funcţiune din motive independente de voinţa mea. În urmă cu patru ani am depus documentaţia la Ministerul Turismului, exact în perioada când se pregăteau şi lucrările pentru pârtia de schi de la Vidra. Ca să depunem documentaţia trebuia să obţinem însă un studiu de prefezabilitate, pentru a fi incluşi în anexa legii, dar nu o făceam în condiţiile de siguranţă cerute de lege. Perişaniul face parte din mănunchiul celor şase aşezări ale Ţării Loviştei pline de farmec, constituind cea mai importantă zonă sub aspectul turismului montan, în primul rând pe baza potenţialului turistic natural, de o mare spectaculozitate, precum şi pe cea a patrimoniului istoric”, spune primarul Ion Sandu. El afirmă că punerea în valoare a potenţialului turistic este unul dintre principalele obiective ale administraţie locale. Pârtia de schi din punctul Dalia este un obiectiv important de atracţie în domeniul turismului şi are o lungime de 600 metri şi o lăţime de 100 de metri, fiind situată la altitudinea de 860 de metri şi are o înclinaţie de 40 de grade. „Pârtia, construită din fondurile Consiliului Local este uşor accesibilă şi este o provocare pentru toţi turiştii care trec pe Defileul Oltului, să vina şi să schieze la noi. Pârtia a fost reamenajată şi nivelată, urmând să o punem în funcţiune. Aceasta este una dintre pârtiile cele mai late din zonă, chiar mai lată decât cea de la Rânca”, spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...