49 de localităţi vâlcene vor beneficia de finanţare pentru apă şi canalizare

 Breaking News

49 de localităţi vâlcene vor beneficia de finanţare pentru apă şi canalizare

49 de localităţi vâlcene vor beneficia de finanţare pentru apă şi canalizare
martie 13
05:25 2017

Preşedintele ADI Apa Vâlcea, Robert Schell ne-a declarat că, din totalul de 81 de localităţi vâlcene membre în ADI Apa Vâlcea, 49 vor beneficia de fonduri pentru introducerea sistemului de apă şi canalizare prin programul POS Mediu 2. Schell mai spune că, începând cu anul acesta, este convins că toate localităţile din judeţ vor adera la ADI Apa pentru că a gestiona un sistem de apă la nivel local este o piatră de moară şi de gâtul primarului, dar şi pentru comunitate: „În prezent avem 81 de localităţi în asociaţie. Celelalte 8 nu au dorit, din motive diverse, să adere la această asociaţie. Cred că, într-un viitor apropiat toate vor adera, pentru că acesta este mersul. În Legea Serviciilor Publice, care a fost din nou modificată, sunt prevederi foarte stricte, pe care o localitate mică nu va putea să le ducă la îndeplinire. Ei se pot autoriza ca operatori de apă şi canalizare în localităţile lor, există cadru legal, dar nu pot îndeplini condiţiile legale, care sunt destul de stricte referitor de numărul de angajaţi, la modul în care supraveghezi sistemul de apă, la felul cum faci analizele la apă, laboratoare cu oameni specializaţi, etc. Începând de anul acesta, toate investiţiile care se fac pentru apă şi canalizare din fonduri guvernamentale sau europene trebuie să aibă un amortisment, pe care trebuie să-l bagi în preţul apei. Până acum amortismentul era suportat de administraţia locală. Sunt convins că acesta va fi viitorul şi, începând de anul acesta, toate localităţile vor adera la asociaţie, pentru că nu vor avea încotro. A gestiona un sistem de apă la nivel de localitate este o piatră de moară şi de gâtul primarului, dar şi pentru comunitate”, spune preşedintele ADI Apa Vâlcea, Robert Schell.

 

Robert Schell: „Avem multe solicitări de preluare a sistemelor de către Apavil”

Primarul oraşului Brezoi mai spune că cea mai mare parte a administraţiilor locale din judeţ au înţeles că trebuie să predea sistemul de apă şi canalizare operatorului regional Apavil, singurul autorizat pentru întreţinerea unui astfel de sistem: „În ultima vreme sunt foarte multe solicitări la asociaţie şi la ADI Apa, de preluare a sistemelor de către Apavil. Numai luna aceasta avem 17 cereri prin care se doreşte predarea serviciilor către Apavil, după ce s-au convins că nu vor mai putea funcţiona în condiţiile acestea. Până acum s-au mai închis ochii la faptul că nu avem staţii de epurare, că deversam în râuri canalizările fără să epurăm apa, că apa nu este tocmai în regulă, dar probabil nu va merge aşa mult timp”, a mai argumentat Schell. În urma solicitărilor, prin POS Mediu 2, 49 de localităţi vor primi finanţare europeană pentru a beneficia de apă şi canalizare. Celelalte localităţi, până la 60 câte s-au dorit a intra la finanţare ori nu au dat hotărâri de consiliu prin care să adere la ADI Apa Vâlcea sau nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate. De precizat că oraşele au fost finanţate prin POS Mediu 1, un proiect aflat în faza de finalizare. Cel de-al doilea proiect derulat de ADI Apa Vâlcea are o valoare de peste 100 de milioane de euro, iar lucrările propriu-zise ar putea începe la jumătatea anului 2017.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...