La Călimăneşti, Florinel Constantinescu vrea atât dezvoltarea infrastructurii utilitare, cât şi a celei turistice

 Breaking News

La Călimăneşti, Florinel Constantinescu vrea atât dezvoltarea infrastructurii utilitare, cât şi a celei turistice

La Călimăneşti, Florinel Constantinescu vrea atât dezvoltarea infrastructurii utilitare, cât şi a celei turistice
martie 13
05:41 2017

Primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu se arată dezamăgit de modul în care se mişcă lucrurile în ceea ce priveşte accesarea proiectelor europene în exerciţiul financiar 2014-2020. În opinia liberalului, ghidurile de finanţare din fonduri europene au apărut foarte târziu, iar perspectiva este „sumbră” chiar şi în următoarea perioadă: „Ghidurile de finanţare nici măcar nu au apărut până în 2016. Nu se puteau depune proiecte până ce nu se deschideau axele de finanţare. Chiar şi după apariţia acestora s-au mai produs modificări. Se pare că perioadă proastă se prelungeşte şi, în felul acesta, nu vom avea cum să atragem fonduri. De vină nu sunt administraţiile locale că sunt „nepricepute”, ci faptul că nu au existat aceste linii de finanţare, iar cei care pot să legalizeze aceste ghiduri de finanţare sunt Guvernul sau Parlamentul României”, ne-a declarat primarul din Călimăneşti.

 

Florinel Constantinescu: „Suntem pe făgaşul bun, dar este nevoie de mai mult”

Administraţia locală şi-a propus accesarea de proiecte atât pentru înfrumuseţarea staţiunii, cât şi pentru dezvoltarea infrastructurii utilitare, dar lipsa fondurilor şi întârzierea proiectelor împiedică o dezvoltare rapidă: „Suntem pe făgaşul cel bun, dar simţi că este nevoie de mai mult şi te gândeşti ce poţi oferi, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de fonduri. De exemplu, avem un proiect pentru modernizarea parcurilor balneare. După ce va fi realizat acest proiect, primăria se obligă să angajeze 15 persoane care se vor ocupa de întreţinerea acestor obiective, persoane care trebuie plătite. Ca o concluzie, orice proiect accesat pentru înfrumuseţarea staţiunii necesită ulterior fonduri pentru întreţinerea lui şi, nefiind un proiect care să producă venit, cheltuielile vor trebui suportate din bugetul local. Din acest motiv am introdus o taxă pentru promovarea staţiunii, pe care proprietarii de pensiuni o plătesc către primărie. Totodată este nevoie de cultură, iar pentru evenimente culturale trebuie să plăteşti. O staţiune balneară fără cultură şi istorie este săracă“, ne-a mai spus liberalul.

 

Proiectele vor da o nouă configuraţie staţiunii

Printre proiectele pe care administraţia locală le are în vedere în acest mandat se numără modernizarea căilor de agrement în zona Păuşa- Brezoi, amenajarea falezelor şi crearea unei noi configuraţii a oraşului privind zona centrală, parcările şi trotuarele, precum şi o modernizare substanţială a străzilor de pe raza oraşului: „Pregătite pentru a fi depuse pe fonduri europene sunt proiectele care vizează eficientizarea energetică a blocurilor, un proiect prioritar pentru realizarea căruia facem eforturi foarte mari pentru. O altă investiţie care va lua calea fondurilor europene va fi traseul spre Stânişoara, dar şi modernizarea parcurilor balneare”, ne-a mai spus primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

 

Florinel Constantinescu: „Infrastructura turistică trebuie dezvoltată şi menţinută”

În acest mandat, primarul Florinel Constantinescu şi-a propus o dezvoltare armonioasă, la baza căreia vă sta cartea de căpătâi, adică „Strategia de dezvoltare a oraşului Călimăneşti”: „Ne gândim în special la dezvoltarea infrastructurii utilitare şi cred că este normal să procedăm aşa, dar şi la dezvoltarea infrastructurii turistice. Este păcat să vezi că o localitate cum este Călimăneşti, fiind o staţiune balneară, nu se poate dezvolta pe ambele segmente în acelaşi timp. Este un miracol totuşi că funcţionează atât de bine, noi avem la fiecare sfârşit de săptămâna hotelurile şi pensiunile pline. Mai ales în această perioadă, numărul turiştilor a crescut formidabil. Infrastructura turistică trebuie dezvoltată şi menţinută, pentru că altfel te duci până la un anumit punct şi dacă lumea nu mai este mulţumită, atunci rişti să nu mai fii la fel de atractiv. Posibilităţi de dezvoltare există, avem o strategie de dezvoltare bine pusă la punct, pe care intenţionăm să o urmăm întocmai. Această strategie de dezvoltare poate este mai importantă decât orice alt proiect realizat până acum”, a conchis primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...