Numărul persoanelor seropozitive din Vâlcea se menţine relativ scăzut

 Breaking News

Numărul persoanelor seropozitive din Vâlcea se menţine relativ scăzut

Numărul persoanelor seropozitive din Vâlcea se menţine relativ scăzut
martie 16
20:17 2017

Din evidenţele Compartimentului de Evaluare şi Monitorizare a Infecţiei HIV/SIDA în România – INBI „Matei Balş” rezultă că la data de 31 decembrie 2016, in România, erau in viaţă 14 224 persoane infectate cu HIV. Spre comparaţie, la sfârşitul anului 2011 erau înregistraţi la nivel naţional un număr de 10 903 pacienţi.  În anul 2016, la nivel naţional, au fost diagnosticate un număr de 474 cazuri de infecţie HIV/SIDA, din care 28% femei şi 72% bărbaţi. Căile de transmitere a virusului la noii infectaţi la nivel naţional au fost  în 2016: calea heterosexuală 64%, bărbaţi care fac sex cu alţi bărbaţi 17,7%, consum de droguri injectabile 16%, materno-fetala 3%.

78 de seropozitivi, la Vâlcea

La nivelul judeţului Vâlcea, în prezent se înregistrează un număr de 78 de persoane cu HIV în evidenţă activă, din care 77 sunt în tratament ARV şi 4 cazuri nou diagnosticate in 2016. Spre comparaţie, în urmă cu 4 ani, în anul 2011 era înregistrat pe judeţul Vâlcea un număr de 69 de persoane seropozitive în evidenţă activă.

„Se vede clar în ultimii ani că tendinţa la nivel naţional este una de creştere a numărului de persoane diagnosticate cu HIV. Lucrul acesta se suprapune cu o scădere majoră a programelor de informare şi de prevenire a infectării, scădere datorată neimplicării statului în susţinerea unor astfel de programe. La nivelul judeţului Vâlcea, numărul persoanelor seropozitive se menţine relativ scăzut, cu o uşoară creştere in ultimii ani. Educaţia pentru sănătate la toate vârstele este imperios necesară. Programele de prevenire în grupurile la risc, serviciile de testare şi tratament prietenoase şi adaptate nevoilor pacienţilor sunt căi pentru a stopa tendinţa de creştere atât la nivel naţional cât si la nivel judeţean” a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...