Primăria Mihăeşti, împreună cu World Vision, sunt sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

 Breaking News

Primăria Mihăeşti, împreună cu World Vision, sunt sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

Primăria Mihăeşti, împreună cu World Vision, sunt sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
martie 27
04:26 2017

La Mihăeşti, World Vision România a venit în sprijinul celor nouă persoanelor cu dizabilităţi accentuate din zonă oferindu-le câte un scaun cu rotile. Ca să obţină un astfel de sprijin de la stat, prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate, persoanele cu dizabilităţi au de parcurs un traseu anevoios, dar şi o legislaţie mult prea grea. Ajutorul venit de la World Vision România a picat astfel ca o mană cerească pentru persoanele vizate, este de părere primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu: „Toate persoanele au primit sprijin, dar aceste scaune cu rotile nu pot fi folosite din cauza faptului că atât interioarele caselor, cât şi curţile nu sunt amenajate cu beton, pentru a putea folosi aceste cărucioare. În această situaţie ne-am alăturat Fundaţiei World Vision, stabilind ca la fiecare gospodărie să amenajăm platforme la nivelul solului şi să schimbăm tocăria, acolo unde nu corespunde ca lăţime.

 

În comună a început curăţenie de primăvară

La Mihăeşti, vremea frumoasă a dat startul curăţeniei şanţurilor, a trotuarelor şi a spaţiilor verzi, plantarea florilor, dar şi a încă 500 de platani. Acestea sunt principalele acţiuni gospodăreşti pe care le întreprind lucrătorii din cadrul primăriei, dar şi primarul, împreună cu cetăţenii localităţii. Astfel, fiecare primăvară înseamnă pentru administraţia comunei Mihăesşti demararea acţiunilor de igienizare şi înfrumuseţare a localităţii. Şi în acest an, primarul Constantin Bărzăgeanu şi-a propus să îi ambiţioneze pe localnici, astfel încât fiecare să demonstreze cât îi pasă de aspectul comunei, punându-le la dispoziţie şi var pentru văruirea pomilor. Primarul adresează un apel tuturor cetăţenilor de a se implica în mod activ, alături de el şi de angajaţii primăriei, în această acţiune: „În fiecare primăvară, efortul echipei de la primărie a fost sprijinit de toţi cetăţenii comunei atât prin ajutorul pe care aceştia l-au dat în susţinerea acţiunii noastre pentru păstrarea curăţeniei, cât mai ales prin renunţarea la unele gesturi, adică la aruncarea deşeurilor pe domeniul public sau pe cursul râurilor. Astfel voi încerca întotdeauna, prin exemplul echipei noastre din primărie, să determin implicarea cât mai multor cetăţeni în astfel de acţiuni. Consider că doar prin efortul meu personal voi responsabiliza oamenii să devină mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător. Curăţenia de primăvară implică decolmatarea şanţurilor şi a rigolelor din faţa gospodăriilor, văruirea capetelor de pod, a stâlpilor şi copacilor aflaţi pe domeniul public, dar şi curăţarea arborilor a căror coroană împiedică traficul. Şi în această perioadă am achiziţionat saci cu îngrăşăminte pentru a le împrăştia pe izlazurile comunei. Fiecare consilier este repartizat pe zone, împreună cu cetăţenii care beneficiază de aceste păşuni. Acţiunea se va desfăşura în funcţie de vreme, dar nu înainte de curăţarea tuturor izlazurilor. În primăvara aceasta vom planta flori pe toate spaţiile verzi atâta la şcoli şi primărie, dar şi la biserici. Toţi cetăţenii pot folosi var pentru văruirea pomilor şi a podeţelor, pe care-l vom pune la dispoziţie fiecărui cetăţean, în aşa fel încât totul să fie alb aşa cum facem de fiecare dată, primăvara. La această activitate ne vor ajuta şi persoanele care beneficiază de ajutor social, potrivit Legii 416/2001. Îmi place ordinea, curăţenia şi disciplina şi îmi doresc acelaşi lucru şi pentru localitatea noastră. Nu avem voie să degradăm mediul natural şi să depozităm necontrolat deşeurile de orice fel. Aş vrea ca toţi cetăţenii din Mihăeşti să fie un exemplu şi pentru alte comunităţi.”, a ţinut să precizeze primarul Bărzăgeanu. Acesta intenţionează ca fiecare platan să fie plantat de un om din localitate pentru ca, mai târziu, când copacul va creşte, oamenii să îşi aducă aminte cu drag de acţiunea lor.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...