Primarul din Guşoeni are un portofoliu de 14 proiecte depuse prin PNDL

 Breaking News

Primarul din Guşoeni are un portofoliu de 14 proiecte depuse prin PNDL

Primarul din Guşoeni are un portofoliu de 14 proiecte depuse prin PNDL
martie 27
04:27 2017

Primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu, împreună cu aparatul de specialitate al primăriei a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul noului Program de Dezvoltare Locală – PNDL 2017 un număr de paisprezece proiecte de investiţii. Este un record în materie de număr de proiecte depuse, iar finanţarea lor ar însemna un punct important de pornire pentru dezvoltarea comunei. Primarul spune că primul proiect pe care l-a depus se referă la achiziţionarea unei centrale fotovolatice, prin care administraţia locală va recupera întreaga cheltuială generată de consumul de energie electrică din comună: „Pe copertinele târgului săptămânal se vor monta panouri fotovoltaice care vor pompa energie în reţeaua de medie tensiune şi, la sfârşitul anului ne vom recupera toţi banii daţi pentru curent. Proiectul valorează aproximativ şase miliarde şi se vor monta pe copertine 320 de panouri de 250 de volţi. Există o reglementare legală în care se specifică în mod clar că vor primi certificate verzi numai acele centrale fotovoltaice amplasate pe terenuri cu destinaţia „curs construcţii în intravilan”. O dată cu demararea acestui proiect se vor crea şi câteva locuri de muncă în localitate, iar amortizarea investiţiei se va face în 13 ani”, spune primarul. Cel de-al doilea proiect cuprinde amenajarea Centrului Civic, un proiect în care sunt cuprinse lucrările de amenajare a trotuarelor, o fântână arteziană, dotarea spaţiilor cu mobilier stradal şi plantarea de pomişori ornamentali pe o distanţă de 220 de metri. Proiectul are o valoare de 7,5 miliarde de lei. Următorul proiect cuprinde înfiinţarea reţelei de canalizare pe o lungime de opt kilometri şi staţie de epurare. Guşoeniul este prins în vederea înfiinţării reţelei de apă în toată localitatea, dar şi pentru realizarea sistemului de canalizare de-a lungul drumului naţional, prin ADI Apa Vâlcea.

 

Modernizarea iluminatului public şi a dispensarului, în atenţia primarului

Primarul a mai declarat că, pe lângă proiectele de înfiinţare a reţelei de canalizare, modernizarea drumurilor, dispensarului uman, şcolii, dar şi dotarea pieţei cu panouri fotovoltaice a depus şi un proiect pentru modernizarea iluminatului public: „Tot prin O.G. 28 avem depus un proiect pentru reabilitarea şi eficientizarea iluminatului public stradal. Acest proiect înseamnă iluminat public cu leduri, care va scădea la jumătate consumul de curent electric. Vor fi montate 150 de lămpi de-a lungul drumului naţional, iar pe drumurile comunale vor fi montate diferenţa, până la totalul de 500 de lămpi. Primarul consideră că proiectul este o necesitate pentru comunitate, deoarece în felul acesta va scădea infracţionalitatea. Nicolae Concioiu afirmă că modernizarea iluminatului public este necesară, deoarece vechea instalaţie este depăşită şi neconformă. Prin acest proiect de modernizare a iluminatului stradal ar urmă să fie înlocuite becurile cu leduri, mai avantajoase din punct de vedere al consumului, dar şi al duratei de viaţă. Dacă, pentru actuala reţea, facturile la energie sunt destul de costisitoare, după ce se va face modernizarea preţul acestora ar scădea până la jumătate valoarea facturii, potrivit studiului de fezabilitate: „Ne dorim acest proiect în primul rând pentru a mai micşora cheltuiala, dar şi pentru o mai bună vizibilitate rutieră pentru cei care circula pe timpul nopţii”, a declarat primarul.

 

Nicolae Concioiu: „Vreau să lupt pentru ca satul meu să nu moară”

Construirea unei grădiniţe cu două grupe şi cu program prelungit, dar şi modernizarea şcolii sunt proiectele prioritare: „Ştiu că îmbătrânirea satelor şi migraţia tinerilor este drama satelor româneşti, dar vreau să lupt pentru ca satul meu să nu moară. Voi face tot ce îmi va sta în putinţă, voi crea condiţii ca la oraş, cu speranţa ca va veni vremea când satele vor fi aşa cum au fost cândva, cu uliţele pline de copii”, a mai spus primarul. Tot în această perioadă s-a redepus în vederea finanţării şi proiectul de construire a unui pod: „Lucrarea este deja licitată, iar podul respectiv are rolul de a lega satul de centru Spărleni cu satul Spârleni Deal, şi mai are un rol strategic, în situaţia în care podul de pe drumul naţional are de suferit, acest pod poate fi folosit pentru ca cele peste 200 de gospodării din zonă să nu rămână izolate”, mai spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...