Mihai Ionescu: „Statul nu încurajează familia, iar bătrânii sunt ai nimănui”

 Breaking News

Mihai Ionescu: „Statul nu încurajează familia, iar bătrânii sunt ai nimănui”

Mihai Ionescu: „Statul nu încurajează familia, iar bătrânii sunt ai nimănui”
aprilie 03
04:26 2017

Primarul din Cernişoara, Mihai Ionescu spune că este posibil ca, din toamna acestui an să pună lacătul pe două şcoli, deoarece în sate nu sunt copii. Tinerii au plecat din satele respective pentru că nu mai au nimic de făcut în zonă. Pentru un trai mai bun şi o leafă pe măsura şi-au abandonat rădăcinile şi părinţii, de teama de a nu rămâne blocaţi în secolul al XV-lea. Î ncomună sunt acum multe gospodării degradate şi cu lacătul pe porţi. Aceasta este priveliştea pe care o întâlneşti la tot pasul. Primarul Ionescu recunoaşte că, în comuna pe care o conduce, anul acesta nu s-a născut nici un copil: „Nu mai sunt copii pe uliţele satului. În localitate mai funcţionează şase şcoli, dar este posibil ca din toamnă să punem lacătul pe două dintre ele. Avem, în satul cel mai mare al Cerninşoarei 470 de familii, iar pentru clasa zero este un singur copil. Nici cei de la minister nu vor să vadă această scădere demografică alarmantă, deşi eu consider că ar trebui să coboare norma la nivelul celor de la sate pentru clasele mici şi grădiniţe până la zece copii minim, pentru formarea unei grupe. Anul acesta în localitate avem 15 decese şi nici un nou născut, în doar trei luni. Fetele noastre din sat au plecat la oraş, să înveţe carte, iar o altă parte şi-au făcut rostul prin străinătate. Fiecare şi-a întemeiat familii şi au dat naştere copiilor acolo unde au un trai mai bun, şi nu se mai întorc în localitate. Aici statul nu încurajează familia, nu protejează femeia şi copilul, iar bătrânii sunt ai nimănui”, spune, destul de trist, primarul din Cernişoara.

 

Administraţia locală a făcut eforturi pentru menţinea şcolilor

În ceea ce priveşte închiderea şcolilor din Cernişoara, primarul declară că nu a recurs la această soluţie până acum pentru că, în opinia sa, închiderea structurilor nu putea să aducă economii la buget, deoarece statul finanţează numărul de elevi, nu numărul de clădiri. Ideea de a pune lacăt pe unităţile şcolare a fost întotdeauna dezaprobată de primarul Ionescu. Dintre cele şase şcoli aflate în localitate, toate au fost reabilitate şi modernizate. Astfel, potrivit primarului, copiii din localitate dispun astăzi de condiţiile optime pentru desfăşurarea procesului educativ. Social-democratul spune că, la cele şase şcoli din comuna Cernişoara învaţă peste 400 de elevi. Practic, în fiecare sat al comunei este o şcoală şi, astfel, fiecare copil poate să mergând la unitatea de învăţământ din satul lui: „Din cauza numărului mic de copii am fost obligat să comasez două şcoli cu ciclul gimnazial din cele şase, câte avem, dar mi-au rămas toate cele şase şcoli pentru ciclul primar şi grădiniţele din fiecare sat. Ideea este să nu demolez, să nu punem lacăt pe clădiri, pentru că aceste şcoli au fost ridicate de comunitate în fiecare sat, ca să aibă copiii sub supraveghere. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, în aşa fel încât, până azi nu avem nici o şcoală cu lacăt, nu accept aşa ceva”, mai spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2017
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...