Mateeşti, singura comună din Vâlcea fără buget aprobat

 Breaking News
Mateeşti, singura comună din Vâlcea fără buget aprobat
aprilie 13
09:54 2017

Investițiile din comuna Mateeşti sunt blocate din cauză că bugetul local nu a fost aprobat nici până în prezent, fiind singura comună din Vâlcea în această situație. Primarul Valerian Alexie spune că vinovați sunt consilierii locali PSD, care nu sunt de acord cu programul de investiţii, salariaţii riscând să nu-şi ia salariile înainte de Paşte. De cealaltă parte, consilierii locali PSD spun că bugetul nu este întocmit în folosul comunităţii, ci doar pentru confortul primarului.

Angajaţii au solicitat intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean

Mai mulţi salariaţi ai primăriei Mateeşti, în frunte cu primarul Valerian Alexie şi viceprimarul comunei, au venit ieri la Consiliul Judeţean, la şedinţa extraordinară convocată de preşedintele Constantin Rădulescu, pentru a cere sprijin în vederea aprobării bugetului comunei. După prezentarea situaţiei de către consilierul liberal Victor Stănculescu, intervenţia preşedintelui Constantin Rădulescu şi solicitarea acestuia ca unul dintre consilierii judeţeni social-democraţi, Ion Belciu, să fie prezent la şedinţa CL Mateeşti, pentru detensionarea situaţiei, pare să-i fi mulţumit pe reprezentanţii comunei Mateeşti care au plecat încrezători acasă: “Sunt o persoană care se ţine de cuvânt, care nu doreşte scandal şi care nu doreşte ca oamenii să se certe, ci să găsească împreună soluţii. Este o perioadă în care, mai mult ca oricând, trebuie să găsim punţi şi căi de comunicare şi de înţelegere şi sunt convins că astăzi (ieri, 12 aprilie), la orele 17.00, la Mateeşti, se vor lua hotărâri bune şi exclusiv în interesul comunităţii şi spre binele oamenilor. Mai mult decât atât, l-am rugat pe domnul consilier judeţean Ion Belciu să fie prezent la şedinţa de la Mateeşti şi sunt convins că atât domnul primar va şti să asculte şi să înţeleagă, cât şi ceilalţi consilieri”, a spus preşedintele Constantin Rădulescu în şedinţa de ieri.

Din nou, consilierii PSD nu au votat bugetul

Deşi intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu părea că a reuşit să detensioneze scandalul dintre liberali şi social-democraţi la Mateeşti, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate. Astfel ca, nici în şedinţa CL de ieri nu a fost aprobat bugetul localităţii. Consilierii social-democraţi nu au votat nici de această dată bugetul, motivele invocate de aceştia fiind legate de modul în care vor fi cheltuiţi banii publici ai localităţii în 2017: “Consilierii locali PSD Mateești vor vota bugetul localității dacă domnul primar înţelege să renunțe la achiziționarea unui autoturism Duster și, de asemenea, dacă va renunța să investească banii pentru reabilitarea sediului Primăriei, în condițiile în care oamenii nu au apă şi canalizare, iar drumurile în curând vor fi impracticabile. Consilierii locali PSD nu sunt de acord cu sumele pentru realizarea terenului sintetic Turcești, reabilitarea și extinderea magaziei școlare Mateești până nu avem toate utilitățile necesare comunei Mateești (apă, canalizare, drumuri). Noi dorim să construim localitatea Mateești și nu să o finisăm sau să facem „spoieli”, aşa cum dorește domnul primar. Noi nu spunem că acești bani vor rezolva toate problemele cetățenilor, dar nici nu suntem de acord că pentru confortul domnului primar să renunțăm la confortul oamenilor din comună. În concluzie, domnul primar poate convoca legal Consiliu Local în ședință, iar noi vom vota bugetul cu amendamentele propuse în condițiile legii și pentru rezolvarea problemelor cetățenilor din comună Mateești, nu a unui singur om, chiar dacă este primar”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Cosmin Anghelescu, consilier local PSD Mateeşti.

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

3 sporturi la care NU stiai ca poti paria!

Piata pariurilor online a cunoscut o mare dezvoltare in ultimii ani in Romania. Cu toate acestea, unii considera ca acestea inseamna numai parierea pe evenimentele din fotbal si, mai rar, pe cele din tenis.
În momentele dificile ale celor ce experimentează pierderea cuiva drag, puterea de a lua o decizie potrivită în legătură cu serviciile funerare ar ptuea fi influențată de sentimentele răsculătoare resimțite.

 

Pomii fructiferi și îngrijirea de sezon

Până la intrarea pe rod a unui pom fructifer acesta trebuie să treacă prin etape de plantare și de fixare.

Cum sa alegi tevile de apa pentru instalatia sanitara

Instalatia sanitara este reprezentata de toate conductele, tevile dar si elementele de legatura dintre acestea (fitinguri).

Turbina – piesa cu rol esențial în funcționarea optimă a motorului

Auzim destul de frecvent că problemele la nivelul motorului sunt cauzate de turbosuflantă și defecțiunile apărute la nivelul acesteia.

Stirile pe zile

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar   Mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...