Alternative pentru izolarea termică a clădirilor – eficienţa vatei bazaltice

 Breaking News
Alternative pentru izolarea termică a clădirilor – eficienţa vatei bazaltice
aprilie 14
06:57 2017

Piaţa izolaţiilor termice oferă o varietate de materiale prin care se poate asigura protecţia termică a clădirilor. Fiecare proprietar optează pentru varianta pe care o consideră cea mai potrivită nevoilor sale. Cu toate acestea, după cum este şi normal, unele dintre aceste materiale au o eficienţa sporită, altele sunt mai puţin calitative.

Magazinul E-izolatii.ro iese în întâmpinarea celor interesaţi, cu o varietate de materiale, folosite pentru izolarea termica a unei palete diversificate de aplicatii si cladiri. În continuare, experţii E-izolatii oferă o listă de informaţii cu privire la vata minerală bazaltică şi la motivele pentru care aceasta este recomandata pentru izolarea clădirilor.

 

Vata minerală bazaltică – proprietăţi şi avantaje

Este vorba despre un material natural, care se obţine din fibre de bazalt.

Comparativ cu celelalte materiale oferite de piaţă, acest material este mai sănătos şi are o durată de viaţă îndelungată. Vata minerală bazaltică a început să fie folosită mai întâi în statele mai dezvoltate. Optează pentru acest tip de izolaţie cei care se preocupă în legătură cu mediul înconjurător şi doresc să contribuie la păstrarea curată a acestuia.

Spre deosebire de polistiren (în mod special cel folosit în izolarea faţadelor), permeabilitatea vatei este mult mai ridicată. Asta înseamnă că acea senzaţie neplăcută de sufocare din interioare este eliminată. De dorit ar fi ca în situaţia termosistemelor mai performante, nivelul de permeabilitate la vaporii de apă să se extindă pe toate straturile. Pentru ca acest lucru să fie posibil este necesar ca şi tipul de tencuială folosit în decoraţie să fie unul silicatic. Cea acritică nu este indicată în acest caz, fiind specifică izolaţiilor cu polistiren.

În ceea ce priveşte clasa de rezistenţă a vatei minerale bazaltice la flăcări, fiecare model oferit pe http://e-izolatii.roeste certificat și se încadrează în clasa A1. Acestea pot fi montate pe clădirile de orice fel, oricare ar fi cerinţele impuse pentru protecţia contra incendiilor.

Vata prezintă calităţi bune de conductivitate termică, nivelul de eficienţă fiind mult mai sporit decât în cazul rezultatelor oferite de polistiren. Cei care au folosit în trecut plăci de polistiren, deja ştiu cum trebuie montate cele termoizolante, pentru că procedura este asemănătoare. Numai materialul folosit în sine diferă în tot procesul.

Pentru lipirea plăcilor este necesară folosirea unui adeziv de faţadă, special creat în acest scop. Există şi posibilitatea de prindere a acestora cu ajutorul agrafelor sau a diblurilor de plastic dacă se doreşte o alternativă pentru lipici.

Nu toate plăcile şi materialele realizate din vată bazaltică se găsesc în aceaşi formă şi au aceleaşi proprietăţi. De exemplu, cele pentru faţade sunt compuse din două straturi omogene, ce prezintă diferite densităţi. Partea dinspre exterior este mai densă pentru că trebuie să confere un grad sporit de rezistenţă în cazul acţiuni încărcărilor mai concentrate. Celălalt strat este mult mai elastic şi a fost conceput pentru a se putea mula corespunzător pe suprafeţele care prezintă denivelări sau nereguli.

Cei care doresc să placheze faţadele, trebuie să aleagă cu atenţie tipul de vată bazaltică. Astfel, specialiştii e-izolaţii recomandă clienţilor săi acest material izolativ datorită multiplelor beneficii de care vine însoţit:

– este un material neinflamabil;

– a fost certificat in clasa euro A1, ceea ce înseamnă că poate să fie folosit pentru a izola orice tip de clădire;

– atât timp cât straturile folosite în izolare prezintă aceleaşi proprietăţi, vata minerală bazaltică oferă permeabilitate extraordinară contra unor factori precum vaporii de apă din interior;

– nu are nici un efect negativ asupra sănătăţii oamenilor sau a mediului, datorită faptului că este un material natural;

– valoarea conductivitatii termice este de 0,036 W/mK, mult mai potrivită decât cea de 0,044 W/mK, pe care o are polistirenul.

Nu trebuie omişi nici factorii economici, care sunt destul de importanţi pentru cei care nu dispun de resurse financiare bogate.Datorită calităţii extraordinare pe care o prezintă, vata bazaltică are un preţ puţin mai ridicat decât al polistirenului, însă şi durata de viaţă a acesteia este mult mai extinsă. Un alt motiv pentru care costurile acesteia pot fi mai ridicate îl reprezintă şi faptul că este material importat.

Depinde de fiecare şi de bugetul de care dispune, respectiv ce materialele izolative sunt mai potrivite pentru a asigura protecţia deplină a clădirilor şi a spaţiilor rezidenţiale deţinute. De preferat ar fi însă, ca investiţia făcută să fie una inteligentă, iar alegerea celui mai calitativ material reprezintă un pas corespunzător în acest sens. Cei interesaţi de achiziţionarea de vată bazaltică de o calitate superioară sunt invitaţi pe e-izolatii.ro pentru a beneficia de cele mai bune preţuri.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Ce presupun achizițiile imobiliare? Tot mai mulți sunt cei care se decidă să investeasă într-o locuință pentru că sentimentul de a te întoarce acasă se dorește a fi simțit de fiecare.

Totul despre apa alcalină – beneficii și efecte asupra organismului

Sângele uman are un pH ușor alcalin, acesta încadrându-se între 7,35 și 7,45! Este necesară menținerea corespunzătoare a acestuia, deci corpul trebuie să ridice valorile respective, eliminând aciditatea din organism în vederea menținerii unui pH alcalin.

7 sfaturi pentru a evita o decizie gresita sau la intamplare

Durerea pierderii unei persoane apropiate este sfasietoare si este intensificata de toate amintirile care se reaprind in acel moment in suflet si in minte.

Unika – 10 ani de experiență și tradiție românească

Anul acesta se împlinesc 10 ani de existență a unei firme românești care a reușit să îmbine cu succes tradiția cu modernismul.

Esti antreprenor la inceput de drum? Iata 3 MITURI de care sa te feresti!

Daca tocmai ai pus bazele unei afaceri, te poti numi un curajos antreprenor. Aceasta orientare profesionala nu este pentru oricine si, de aceea, trebuie sa te simti mandru de reusitele tale.

Stirile pe zile

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar   Mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...