Cultul personalităţii unor politicieni dă în clocot

 Breaking News
Cultul personalităţii unor politicieni dă în clocot
aprilie 23
20:21 2017

Aflăm cu stupoare că nişte aşa-zişi politicieni care se cred nişte mici urmaşi ai lui Hitler au început să ne muşte de fund pe faţă şi să dea comenzi membrilor de partid să taie contractele încheiate cu publicaţia noastră. Gestul este unul surprinzător, ca să nu spunem de-a dreptul ridicol, având în vedere faptul că, deşi suntem singura publicaţie care nu este finanţată de micii Hitleri de pe sub dealul Capela, până acum nu ne-am obosit să ne ocupăm cu adevărat de afacerile şi afaficurile cu care aceştia se îndestulează de pe urma funcţiilor pe care le deţin. De asemenea, spre nemulţumirea lor, contractele încheiate de Impact real sunt singurele contracte din domeniu corect încheiate şi executate în judeţ, fără intervenţii politice sau de altă natură, şi cel mai bine ar fi să nu fim puşi în situaţia de a dovedi aceste lucruri, pentru că cel puţin jumătate din presa locală s-ar închide peste noapte, dacă li s-ar deschide micilor Hitleri un dosar penal pe acest subiect.

Este ştiut faptul că partidele politice au rămas printre puţinele forme de organizare prin intermediul cărora se practică în continuare sifonarea banilor publici, iar simplul fapt că li s-a dat preşedinţilor de partide libertatea de a-şi alege candidaţii la alegerile locale şi parlamentare pe liste de partid este suficient pentru a se sifona lunar o grămadă de bani publici, care ajung într-un fel sau altul să servească interesele şefilor de partide. Cunoaştem aceste practici, şi singurul motiv care ne-a oprit să le cercetăm mai îndeaproape este acela că în angrenajul complex al sifonării şi traficului de influenţă sunt implicaţi de multe ori şi directori de instituţii, parlamentari sau simpli funcţionari care sunt prea slabi pentru a avea curajul de a se pune în faţa curentului, şi aceştia ar fi primii vizaţi de anchetele penale care ar urma. Este posibil, însă ca, în scurt timp, aceste genuri de infracţiuni să fie stopate într-un fel sau altul de instituţiile statului, pentru că au atins, cel puţin în ultimii ani, un nivel alarmant.

După modificarea legislaţiei electorale, singura schimbare este aceea că fraudele nu sunt la fel de vizibile ca în trecut, dar există în continuare în judeţ practici precum strângerea de „cotizaţii” de la directorii de deconcentrate, de la firme private sau de la alte instituţii al căror buget depinde într-un fel sau altul de decizia politică, există în continuare practica asfaltărilor ilegale, fără nici un fundament economic, pe la poarta anumitor personalităţi sau membri de partid, acţiuni pentru care sunt dislocate utilajele de la multe zeci de kilometri, cu costuri imense, există în continuare practica vămuielii din partea conducerii de partid pentru angajări, direcţionarea după bunul plac a banilor publici pe care îi manevrează parlamentarii sau directorii de deconcentrate spre anumite firme, la fel cum, acum câţiva ani, exista practica sifonării banilor din asigurările de sănătate către anumite firme private care nu executau serviciile pe care le încasau sau practica externalizării păguboase a anumitor servicii către firme-prietene ale anumitor indivizi care astăzi se dau cei mai corecţi şi cei mai cinstiţi politicieni. Tot acest amalgam de infracţiuni ar trebui să fie cercetat de procurorii anticorupţie, iar vinovaţii ar trebui cât mai repede să intre la închisoare, fără ca presa să facă anchetele în locul instituţiilor statului care au oameni plăţi pentru aceste lucruri. Faptul că anumite societăţi, care îşi desfăşoară în mod corect şi legal activitatea, fără a avea de dat socoteală nimănui nu sunt lăsate să lucreze, ba chiar se fac toate eforturile pentru anularea achiziţiilor, în cazul în care aceste firme au ghinionul de a oferi preţul cel mai bun pentru anumite produse sau servicii este, însă, o practică aproape de tip mafiot, care trebuie oprită imediat.

Chiar în zilele care urmează avem informaţii că se pregăteşte un nou tun în judeţ, pe platforma chimică, asta în timp ce toată lumea avea impresia că de acolo politicienii nu mai pot „stoarce” nici un ban. Se va dovedi în următoarele zile că se poate, şi chiar foarte uşor. Din păcate, faptul că sunt adulaţi pentru câţiva firfirei a ajuns să le distorsioneze percepţia despre realitate micilor Hitleri, care au început să creadă şi ei ceea ce le comandă altora să scrie şi cultul personalităţii acestor indivizi deja dă în clocot. Este posibil ca DNA-ul să toarne în scurt timp o găleată de apă rece peste ei, şi să-i readucă la realitate. Până atunci, aşteptăm tunurile viitoare.

 

Despre autor

Mihai Roman

Mihai Roman

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

3 sporturi la care NU stiai ca poti paria!

Piata pariurilor online a cunoscut o mare dezvoltare in ultimii ani in Romania. Cu toate acestea, unii considera ca acestea inseamna numai parierea pe evenimentele din fotbal si, mai rar, pe cele din tenis.
În momentele dificile ale celor ce experimentează pierderea cuiva drag, puterea de a lua o decizie potrivită în legătură cu serviciile funerare ar ptuea fi influențată de sentimentele răsculătoare resimțite.

 

Pomii fructiferi și îngrijirea de sezon

Până la intrarea pe rod a unui pom fructifer acesta trebuie să treacă prin etape de plantare și de fixare.

Cum sa alegi tevile de apa pentru instalatia sanitara

Instalatia sanitara este reprezentata de toate conductele, tevile dar si elementele de legatura dintre acestea (fitinguri).

Turbina – piesa cu rol esențial în funcționarea optimă a motorului

Auzim destul de frecvent că problemele la nivelul motorului sunt cauzate de turbosuflantă și defecțiunile apărute la nivelul acesteia.

Stirile pe zile

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar   Mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...