Proiecte pregătite la Pesceana, pentru anul 2017

 Breaking News

Proiecte pregătite la Pesceana, pentru anul 2017

Proiecte pregătite la Pesceana, pentru anul 2017
aprilie 23
20:08 2017

Pe tema absorbţiei fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, primarul localităţii Pesceana va depune un proiect pentru reabilitarea şcolilor, a dispensarului, dar şi a primăriei, pentru construirea unei grădiniţe din temelii, dar şi pentru ridicarea unei săli de sport pentru elevi. Din aceleaşi alocări de fonduri, în localitate se va înfiinţa reţeaua de canalizare, se va realiza asfaltarea drumurilor comunale, dar şi modernizarea iluminatului public. „Avem multe proiecte pentru care trebuie să facem studiile de fezabilitate, după care să primim devizul general, iar apoi să luăm o nouă hotărâre de Consiliu Local care să cuprindă indicatorii tehnico-economici şi apoi să depunem proiectele la Ministerul Dezvoltării. Avem un proiect pentru reabilitarea şcolii, unde vor intra lucrări de modernizare începând de la schimbarea acoperişului, anveloparea clădirii, dar şi extinderea şi construirea unei săli de sport. În localitate avem o singură şcoală, iar grădiniţa este amenajată în incinta acesteia. Culmea este că avem autorizaţie de funcţionare, dar nu avem grupurile sanitare în interior. Am făcut acest proiect de reabilitare prin care vom renunţa la o sală de cursuri, pentru amenajarea grupurilor sanitare. Întocmim acest proiect pentru că acum este momentul. Nu se ştie când ne vom mai întâlni cu asemenea şanse şi avem 5 mii de proiecte în ţară, prin O.G.28”, mai afirmă primarul.

 

Modernizarea dispensarului şi canalizarea, proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării

Primarul din Pesceana, Ion Vasile spune că inclusiv reabilitarea dispensarului va intra într-un amplu proces de reabilitare. Clădirea este construită în anul 1970 şi prin acest proiect se vor derula lucrările de reabilitare începând de la schimbarea acoperişului, anveloparea clădirii, consolidare, montarea unei centrale termice, dar şi dotarea cabinetului de stomatologie cu aparatură. Pentru că în localitate nu există reţea de canalizare, administraţia locală a depus şi un proiect pentru înfiinţarea sistemului de canalizare pe o lungime de 11 kilometri: „În acest sens avem studiul de fezabilitate, iar investiţia include reţea de canalizare doar pe drumul judeţean, valoarea proiectului ajungând la 100 de miliarde de lei vechi. În localitate avem reţea de apă, dar ar mai fi nevoie de extinderi pe o lungime de 16 kilometri. Acest proiect de extindere este prins prin ADI Apa Vâlcea. Există finanţări şi pentru modernizarea târgurilor. La Pesceana avem un târg cu tradiţie, pe care îl vom autoriza inclusiv pentru animale vii, dar şi pentru extinderea spaţiului. Trebuie trasă şi acolo reţeaua de apă şi canalizare, dar se vor construi şi boxe pentru animale. Tot în cadrul acestui proiect vom construi şi un podeţ peste pârâul Pesceana pentru că mai avem un teren peste râu, şi vrem să amenajăm şi acea porţiune”, a declarat primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2017
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...