Florian Marin, înscăunat prefect al judeţului Vâlcea

 Breaking News

Florian Marin, înscăunat prefect al judeţului Vâlcea

Florian Marin, înscăunat prefect al judeţului Vâlcea
aprilie 24
04:28 2017

Sala Mare a Consiliului Judeţean s-a dovedit neîncăpătoare joi, 20 aprilie 2017 la ceremonia de investire în funcţie a noului prefect de Vâlcea, Florian Marin. Noul reprezentant al Guvernului Grindeanu în judeţul Vâlcea şi-a intrat oficial în atribuţii în faţa unui public numeros, din partea Ministerului Afacerilor Interne participând la investire directorul general Gheorghe Toader, cel care a condus şi a dat citire hotărârilor de încetare a mandatului prefectului Radu Renga şi a celei de numire în funcţie a prefectului Florian Marin. Alături de noul prefect s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul Râmnicului Mircia Gutău şi ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. De la ceremonia de investire a lipsit însă subprefectul Aurora Gherghina, cea care s-a menţinut pe funcţie atât în perioada lui Dumitru Cornoiu, cât şi a lui Radu Renga şi se pare că îşi va continua activitatea şi în mandatul lui Florian Marin.

 

Florian Marin: „Trei principii vor ghida activitatea: legalitatea, eficienţa şi transparenţa”

După depunerea jurământului de credinţă, Florian Marin, noul prefect al judeţului şi-a început discursul prin a-i mulţumi predecesorului său, Radu Renga, pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în fruntea Prefecturii Vâlcea şi i-a asigurat pe toţi reprezentanţii instituţiilor din judeţul Vâlcea de o bună colaborare: „Aş vrea să îi mulţumesc domnului Radu Renga pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în fruntea Prefecturii Vâlcea. Sunt convins că voi avea o foarte bună colaborare cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, cu domnul preşedinte Constantin Rădulescu. Moştenesc un colectiv de elită la Prefectura Vâlcea, alături de care vom putea să punem în practică cele trei principii care vor ghida activitatea instituţiei şi anume legalitatea, eficienţa şi transparenţa. Mi-aş dori foarte mult ca perioada următoare să fie definitorie în ceea ce ne-am propus cu toţii să punem în practică”, a spus noul prefect, Florian Marin. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai afirmat că nu va conta absolut deloc culoarea politică a primarilor şi va încerca să-i ajute, din punct de vedere instituţional, pe reprezentanţii tuturor celor 89 de unităţi administrative din judeţ: „Eu sunt un funcţionar public echidistant care va fi alături de dumneavoastră, primarii, în absolut tot ceea ce vă propuneţi în activitatea pe care o desfăşuraţi, evident, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi cu toţi factorii de decizie”, a mai declarat Florian Marin.

 

Radu Renga: „Plec din această funcţie cu un sentiment plăcut, de mulţumire”

Reprezentantul MAI, Gheorghe Toader, i-a mulţumit lui Radu Renga pentru activitatea desfăşurată timp de un an în calitate de prefect al judeţului Vâlcea. La rândul său, fostul prefect l-a felicitat pe Florian Marin pentru numirea în funcţie şi i-a urat multă putere de muncă: „Vreau să îl felicit pe domnul Florian Marin. Îi urez succes, şi vreau să îl rog să nu uite nici un moment că importantă este instituţia pe care o conduce. Oamenii formează un colectiv, dar instituţia trebuie să fie cea care să arate că ţara asta este guvernată şi că este reprezentanta unui Guvern în teritoriu. Vreau să le mulţumesc reprezentanţilor tuturor instituţiilor din structurile Ministerului de Interne pentru colaborarea avută, am lucrat excepţional cu dânşii. Vreau să mulţumesc tuturor şefilor serviciilor deconcentrate cu care am avut, de asemenea, o colaborare extraordinară. Plec, de fapt părăsesc această funcţie cu un sentiment plăcut, de mulţumire. Nu sunt supărat pe nimeni. Şi, nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc presei care a colaborat cu instituţia”, a spus fostul prefect Radu Renga. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu l-a asigurat pe noul prefect de o bună colaborare din punct de vedere instituţional, care să vină în sprijinul administraţiilor locale şi a cetăţenilor din judeţ. În cele din urmă, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului i-a dăruit în semn de preţuire lui Florian Marin o copie a Icoanei Făcătoare de Minuni de la Mânăstirea Dintr-un Lemn.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2017
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...