Sfinxul de la Muereasca, punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii care coboară de la Mânăstirea Frăsinei – Impact real

Sfinxul de la Muereasca, punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii care coboară de la Mânăstirea Frăsinei

 Breaking News

Sfinxul de la Muereasca, punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii care coboară de la Mânăstirea Frăsinei

Sfinxul de la Muereasca, punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii care coboară de la Mânăstirea Frăsinei
aprilie 24
04:23 2017
  • Ion Ungureanu: „Potenţialul turistic poate fi valorificat printr-o infrastructură bine pusă la punct”

 

Atracţiile turistice cu care este înzestrată comuna Muereasca vor fi puse în valoare de administraţia locală prin crearea unei infrastructuri necesare pentru ca toate obiectivele să poată fi vizitate de turiştii care vin la Mânăstirea Frăsinei atât în perioada Sărbătorilor Pascale, cât şi pe parcursul anului. Cele trei izvoare tămăduitoare aflate în preajma Mânăstirii sau miracolul de sub munte, apărut de curând sub forma unui sfinx vor fi următoarele puncte turistice menite să încânte pelerinii şi turiştii care aleg să vină la „Athosul României”, aşa cum mai este numită Mânăstirea Frăsinei: „În perioada Sărbătorilor Pascale, localitatea noastră a fost foarte vizitată de turişti, o parte dintre aceştia chiar au rămas mai multe zile în localitate, la Mânăstirea Frăsinei existând posibilitatea de a caza în jur de 130 de turişti. Îmbucurător este faptul că deja avem trei solicitări pentru construirea de pensiuni şi vom urma şi altele. Vom încerca să creăm şi o infrastructură pentru a exploata şi cele trei izvoare, deocamdată nu le-am promovat ca obiective turistice, deoarece este destul de periculos să ajungi acolo ca turist. Am terminat anul trecut podul în zona respectivă, pe unde s-a putut s-a creat o cale de acces, iar pentru zona accidentată vom realiza o punte suspendată, pentru a se ajunge la respectivele izvoare. (…) De curând am descoperit şi un sfinx, este pe raza Mânăstirii Frăsinei şi intenţionăm să amenajăm, dacă va fi posibil, împreună cu Ocolul Silvic Călimăneşti, un traseu pe unde să poată merge şi femeile, deoarece în prezent este în perimetrul mânăstirii şi au acces doar bărbaţii. Acest sfinx ar trebui să fie punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii. Sfinxul este la un kilometru depărtare de mânăstire, iar femeile nu au acces pe o rază de 1.5 kilometri”, ne-a declarat primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.

 

Noi proiecte de infrastructură, în localitate

Administraţia locală din Muereasca lucrează în prezent la proiectul care prevede introducerea alimentării cu apă şi crearea unei infrastructuri bine puse la punct, pentru ca turiştii care vin în zona să beneficieze de tot ce este nevoie pentru o şedere mai îndelungată: „Am depus prin O.G. 28 două proiecte, unul care cuprinde modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri şi construirea unui nou pod peste pârâul Muereasca, în satul Muereasca de Sus. Acolo există un pod construit în urmă cu treizeci de ani cu mână de lucru autohtonă, iar în prezent este într-o stare avansată de degradare. Am chemat specialişti care ne-au recomandat construirea unui nou pod pentru că cel vechi nu mai prezintă siguranţă în circulaţie. Podul cel nou va avea o valoare de aproximativ 4 miliarde de lei vechi. Tot la Ministerul Dezvoltării avem un proiect de canalizare pentru localitate care sperăm să fie finanţat şi el, imediat ce vom termina alimentarea cu apă şi vom transmite documentaţia finală. Normal aşa ar trebui să se întâmple, iar acolo unde avem apă să avem şi canalizare. Imediat ce vom finaliza proiectul de alimentare cu apă vom face cel puţin 100 de branşări şi apoi vom preda sistemul operatorului regional Apavil, cu ajutorul căruia vom demara şi lucrările pentru extinderea sistemului în toată localitatea”, ne-a mai declarat primarul Ion Ungureanu.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

aprilie 2017
L Ma Mi J V S D
« mart.   mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...