Sfinxul de la Muereasca, punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii care coboară de la Mânăstirea Frăsinei

 Breaking News
Sfinxul de la Muereasca, punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii care coboară de la Mânăstirea Frăsinei
aprilie 24
04:23 2017
  • Ion Ungureanu: „Potenţialul turistic poate fi valorificat printr-o infrastructură bine pusă la punct”

 

Atracţiile turistice cu care este înzestrată comuna Muereasca vor fi puse în valoare de administraţia locală prin crearea unei infrastructuri necesare pentru ca toate obiectivele să poată fi vizitate de turiştii care vin la Mânăstirea Frăsinei atât în perioada Sărbătorilor Pascale, cât şi pe parcursul anului. Cele trei izvoare tămăduitoare aflate în preajma Mânăstirii sau miracolul de sub munte, apărut de curând sub forma unui sfinx vor fi următoarele puncte turistice menite să încânte pelerinii şi turiştii care aleg să vină la „Athosul României”, aşa cum mai este numită Mânăstirea Frăsinei: „În perioada Sărbătorilor Pascale, localitatea noastră a fost foarte vizitată de turişti, o parte dintre aceştia chiar au rămas mai multe zile în localitate, la Mânăstirea Frăsinei existând posibilitatea de a caza în jur de 130 de turişti. Îmbucurător este faptul că deja avem trei solicitări pentru construirea de pensiuni şi vom urma şi altele. Vom încerca să creăm şi o infrastructură pentru a exploata şi cele trei izvoare, deocamdată nu le-am promovat ca obiective turistice, deoarece este destul de periculos să ajungi acolo ca turist. Am terminat anul trecut podul în zona respectivă, pe unde s-a putut s-a creat o cale de acces, iar pentru zona accidentată vom realiza o punte suspendată, pentru a se ajunge la respectivele izvoare. (…) De curând am descoperit şi un sfinx, este pe raza Mânăstirii Frăsinei şi intenţionăm să amenajăm, dacă va fi posibil, împreună cu Ocolul Silvic Călimăneşti, un traseu pe unde să poată merge şi femeile, deoarece în prezent este în perimetrul mânăstirii şi au acces doar bărbaţii. Acest sfinx ar trebui să fie punctul de întâlnire al femeilor cu bărbaţii. Sfinxul este la un kilometru depărtare de mânăstire, iar femeile nu au acces pe o rază de 1.5 kilometri”, ne-a declarat primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.

 

Noi proiecte de infrastructură, în localitate

Administraţia locală din Muereasca lucrează în prezent la proiectul care prevede introducerea alimentării cu apă şi crearea unei infrastructuri bine puse la punct, pentru ca turiştii care vin în zona să beneficieze de tot ce este nevoie pentru o şedere mai îndelungată: „Am depus prin O.G. 28 două proiecte, unul care cuprinde modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri şi construirea unui nou pod peste pârâul Muereasca, în satul Muereasca de Sus. Acolo există un pod construit în urmă cu treizeci de ani cu mână de lucru autohtonă, iar în prezent este într-o stare avansată de degradare. Am chemat specialişti care ne-au recomandat construirea unui nou pod pentru că cel vechi nu mai prezintă siguranţă în circulaţie. Podul cel nou va avea o valoare de aproximativ 4 miliarde de lei vechi. Tot la Ministerul Dezvoltării avem un proiect de canalizare pentru localitate care sperăm să fie finanţat şi el, imediat ce vom termina alimentarea cu apă şi vom transmite documentaţia finală. Normal aşa ar trebui să se întâmple, iar acolo unde avem apă să avem şi canalizare. Imediat ce vom finaliza proiectul de alimentare cu apă vom face cel puţin 100 de branşări şi apoi vom preda sistemul operatorului regional Apavil, cu ajutorul căruia vom demara şi lucrările pentru extinderea sistemului în toată localitatea”, ne-a mai declarat primarul Ion Ungureanu.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

3 sporturi la care NU stiai ca poti paria!

Piata pariurilor online a cunoscut o mare dezvoltare in ultimii ani in Romania. Cu toate acestea, unii considera ca acestea inseamna numai parierea pe evenimentele din fotbal si, mai rar, pe cele din tenis.
În momentele dificile ale celor ce experimentează pierderea cuiva drag, puterea de a lua o decizie potrivită în legătură cu serviciile funerare ar ptuea fi influențată de sentimentele răsculătoare resimțite.

 

Pomii fructiferi și îngrijirea de sezon

Până la intrarea pe rod a unui pom fructifer acesta trebuie să treacă prin etape de plantare și de fixare.

Cum sa alegi tevile de apa pentru instalatia sanitara

Instalatia sanitara este reprezentata de toate conductele, tevile dar si elementele de legatura dintre acestea (fitinguri).

Turbina – piesa cu rol esențial în funcționarea optimă a motorului

Auzim destul de frecvent că problemele la nivelul motorului sunt cauzate de turbosuflantă și defecțiunile apărute la nivelul acesteia.

Stirile pe zile

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar   Mai »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...