Prefectul Florian Marin intră în problemele judeţului!

 Breaking News

Prefectul Florian Marin intră în problemele judeţului!

Prefectul Florian Marin intră în problemele judeţului!
mai 08
06:01 2017

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, la prima sa conferinţă de presă că va avea în vedere salubrizarea judeţului, rezolvarea situaţiei incerte a Căminului de Bătrâni de la Bălceşti, construirea caselor pentru sinistraţii de la Vaideeni, a strămutaţilor de la Ocnele Mari, precum şi a rezolvarea altor probleme moştenite de la fosta conducere a Instituţiei Prefectului. Florian Marin a declarat mai în glumă, mai în serios, că a trebuit să se ocupe în primele zile de mandat şi de activităţile organizatorice din cadrul instituţiei: „A trebuit să rezolv probleme foarte importante la venirea în Prefectură, cu curăţenia, cu maşinile care nu sunt spălate, probleme care chiar sunt la nivelul unui prefect. Cred că se impune existenţa unui administrator al Prefecturii, pentru că această funcţie a existat cândva şi este treaba dumnealui să se ocupe de astfel de probleme. Nu este treaba nici a prefectului, nici a subprefectului să vadă câte chei trebuie într-o Prefectură, câtor uşi nu le funcţionează yalele sau ce birotică nu au angajaţii Prefecturii. Asta nu cred că este problema unui prefect, în principal. Problemele pe care va trebui să le rezolv cu prioritate sunt generate de unele probleme moştenite din trecut, unele fiind în derulare, altele urmând să se soluţioneze”, a precizat prefectul Florian Marin.

 

45 de persoane, în prima zi de audienţă

Florian Marin a mai declarat că întreaga să activitate se va baza pe transparenţă, legalitate şi eficienţă, făcând referire la faptul că va încerca să rezolve, pe cât posibil, problemele ridicate de cetăţenii acestui judeţ şi că, probabil, va recurge şi la o serie de reorganizări în structurile Prefecturii: „În prima zi de audienţă s-au înscris 45 de cetăţeni ai acestui judeţ. Voi primi orice persoană în audienţă, însă trebuie să precizez faptul că o parte a persoanelor care se prezintă în audienţa prezintă lucruri pentru care instituţia nu are competenţă legală, iar altele sunt de-a dreptul hilare. Mai sunt cazuri în care instituţia a rezolvat problema, dar nefiind decizia favorabilă acestor persoane ele revin, considerând că, o dată cu schimbarea prefectului se poate rezolva absolut orice. Totodată, suntem într-un proces de evaluare a structurilor Prefecturii şi, dacă situaţia o va impune, anumite componente vor suferi o serie de reorganizări. Dar această aserţiune nu o pot face până când nu iau contact cu realitatea existentă în toate structurile, mă refer la serviciile din subordinea Prefecturii”, a concluzionat prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin.

 

Salubrizarea DN 7, în vizorul prefectului

În cadrul conferinţei de presă, noul prefect s-a arătat dezgustat de modul în care arată intrările în judeţul Vâlcea, în special de DN 7, care se apropie uşor de un adevărat focar de infecţie, mai ales că are, chiar la intrare în judeţ o groapă de gunoi, iar indicatoarele nu se văd din cauza buruienilor: „Am văzut un lucru care mi-a displăcut profund. Nu m-a deranjat aglomeraţia, ci lipsa de curăţenie. Nimeni nu s-a gândit şi la acest lucru când a vorbit de DN7. Intrarea în judeţ, acel “V” arată deplorabil, este deteriorat şi înconjurat de mărăcini şi gunoaie. La Călimăneşti este mai bine la acest capitol, dar cel mai urât este în nord, la intrarea în Sibiu. (…) Cred că există mulţi asistaţi social care, pentru banii primiţi, ar trebui să muncească. Şi şcolile ar trebui să-şi aducă aportul. Nu e ruşinos să participe şi ele la salubrizare”, a declarat prefectul Florian Marin.

Tocmai în scopul luării unor măsuri adecvate pentru DN7, la finele săptămânii trecute a avut loc o întâlnire, la Instituţia Prefectului, cu toţi factorii de decizie: Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea, Protecţia Consumatorilor şi primarii din localităţile respective. Vor urma măsuri şi pentru DN 67 şi DN 64.

 

Prefectul caută soluţii pentru salvarea Căminului de la Bălceşti

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai afirmat că, zilele trecute, a avut o întâlnire cu toţi factorii de decizie în vederea rezolvării situaţiei Căminului de bătrâni de la Bălceşti. Chiar dacă nu intră în competenta Prefecturii, Florian Marin a mediat întâlnirea şi chiar a sugerat două variante pentru salvarea Căminului: „Dacă, la prima dezbatere, toate părţile mergeau pe direcţii diferite, recent s-a mai făcut un pas în faţă. Atunci se vorbea de hotărâri ale Consiliului Local, primarul nu era de acord, apoi s-a pus problema închiderii centrului. Nici asta n-a trecut. Ca atare, am mers pe soluţia simulării unei reorganizări, soluţia dată de Curtea de Conturi. Se va avea în vedere funcţionarea anumitor posturi şi un număr limitat de beneficiari. Din păcate, unii bătrâni sunt abandonaţi pur şi simplu în acest centru. Se va discuta cu toţi aparţinătorii care trebuie să înţeleagă şi să vină în întâmpinarea beneficiarului, să-şi aducă un aport. Problema nu se rezolvă doar de la Centru. O altă variantă ar fi să luăm legătura cu administraţiile publice locale de unde provin beneficiarii. Şi acestea trebuie să-şi sprijine cetăţenii”, a declarat prefectul de Vâlcea.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...