Tot mai mulţi orăşeni se retrag la Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News

Tot mai mulţi orăşeni se retrag la Păuşeşti Măglaşi

Tot mai mulţi orăşeni se retrag la Păuşeşti Măglaşi
mai 14
19:44 2017

Sătui de agitaţia oraşului şi dornici de linişte, foarte mulţi oameni au fugit de traiul de la oraş stabilindu-se în Păuşeşti Măglaşi, în ultimii ani. Comuna se află la zece kilometri distanţă de municipiul Râmnicu Vâlcea, iar investiţiile ambiţioase din fonduri europene şi guvernamentale au făcut ca localitatea să iasă din tipar. În ultimii ani populaţia comunei a crescut considerabil, lucru resimţit şi în preţul terenurilor. Potrivit agenţiilor imobiliare, un metru pătrat de teren intravilan la Păuşeşti Măglaşi este cuprins între 20 şi 50 de euro. Comuna a fost mereu o localitate bogată, cu oameni harnici, iar turiştii care trec spre staţiunea Băile Olăneşti nu au cum să nu vadă infrastructura modernă de aici, deşi lucrurile s-au făcut în timp. „Între cetăţeanul din Râmnic şi cel din Păuşeşti Măglaşi nu este aproape nici o diferenţă. Foarte mulţi cetăţeni din municipiu şi-au construit case în localitatea noastră şi, făcând o trecere rapidă la asfalt, gaze şi apă curentă, este normal ca această categorie de cetăţeni să aibă pretenţii. Noi am încercat să le satisfacem cerinţele, astfel încât să se simtă foarte bine. Cred că lumea este mulţumită, iar eu sunt împăcat sufleteşte, că am depus tot efortul pentru a realiza în comună destul de multe investiţii”, este de părere primarul din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

 

Fonduri atrase pentru investiţiile locale

Localitatea se diferenţiază de cele din jur şi prin faptul că echipa primăriei a reuşit să atragă pentru toate investiţiile finanţare din fonduri atrase fie de la stat sau europene. Obişnuinţa de a aplica programe riguroase a generat un anumit tip de comportament în rândul angajaţilor din administraţia locală, ieşit din tiparul clasic al funcţionarului public. Primarul Alexandru Dediu spune că proiectele nu se încheie aici. „Ca în fiecare an, mă întind cât îmi este plapuma. Avem câteva proiecte care includ lucrări pentru reabilitarea trotuarelor, construirea unu pod afectat de inundaţiile din anul 2014, la hotar cu localitatea Vlădeşti, dar şi modernizarea căminului cultural din centrul localităţii, o clădire foarte mare, în care va fi modernizat cinematograful, sala de spectacole, biblioteca, dar şi o sală de fitness”, afirmă primarul din Păuşeşti Măglaşi. Alte şase proiecte sunt depuse la Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în fază de evaluare, cu mari şanse de finanţare: „Reabilitarea şcolii din satul Valea Cheii, proiect în care am prins şi construirea grupului sanitar în incinta clădirii, dotarea şi modernizarea dispensarului, extinderea ultimilor patru kilometri de reţea de apă sunt alte proiecte pe care le dorim realizat. Tot prin acest program am dori construirea a cinci punţi pietonale, extrem de importante pentru comunitate, actualele fiind foarte vechi şi montate pe cablu de funicular, dar şi asfaltarea a nouă kilometri de drumuri comunale, asta însemnând asfaltarea a tuturor uliţele din Păuşeşti Măglaşi”, mai spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...