Costeştiul ar putea deveni o destinaţie turistică importantă

 Breaking News

Costeştiul ar putea deveni o destinaţie turistică importantă

Costeştiul ar putea deveni o destinaţie turistică importantă
mai 21
14:27 2017

Costeştiul este locul de unde stelele se vad mai bine pe cer pentru că aerul este mai curat, iar localnicii transmit sensibilitatea profundă faţă de semnificaţia acestor locuri, legată şi de istoria românilor. Este una dintre localităţile cu potenţial turistic important, fapt pentru care aici a fost lansat proiectului „România nemaivăzută”, organizat de Institutul Cultural Român, destinat promovării patrimoniului cultural românesc şi unor obiective culturale mai puţin cunoscute. Comuna Costeşti este una dintre localităţile de descoperit, fiind renumită pentru monumentele istorice de o importanţă deosebită pentru cultura şi civilizaţia românească. La Costeşti se mai poate vedea un muzeul în are liber unic în lume, una dintre frumuseţile naturii. Aici, obiceiurile şi tradiţiile populare îmbracă forme aparte, oferind zonei un potenţial turistic deosebit. Pitorescul localităţii şi împrejurimile sale, la care se adaugă impresionanta încărcătură istorică a acestor meleaguri, mult apreciată de turişti, potenţialul turistic şi obiectivele existente, îndreptăţesc comuna Costeşti să fie considerată una dintre destinaţiile turistice ale judeţului. Printre obiectivele turistice din zonă se remarcă: Mânăstirea Bistriţa, Mânăstirea Arnota, Biserica de Lemn din Grămeşti-1664, Biserica Parohială Schitul Pietreni (Schitul de Sub Piatră sau Schitul 44 de Izvoare), Biserica (schitul) Păpusa, Biserica Ciorobeşti, Biserica de lemn din Gruşetu, Biserica parohială Secături, Biserica parohială Costeşti, Crucea de Sudos, Necropola hallstattiană de la Bistriţa, Necropola hallstattiană Ferigile. În afara mânăstirilor enunţate, se mai pot vizita în zonă: Muzeul Trovanţilor, Muzeul de artă „Dumitru D. Anghel” , Stabilimentul Băilor Costeşti, Peştera Liliecilor (Peştera Sfântului Grigorie de la Bistriţa), alte peşteri, trasee montane de o rară frumuseţe şi acces la Parcul Naţional Buila- Vâturariţa, Cheile Bistriţei, Cheile râului Costeşti, Podul Bibescu Vodă şi Crucile în piatră din Cheile Bistriţei, Izvoarele sulfuroase „La Pretorian”, precum şi Moara cu joagăr din cătunul Ciorobeşti.

 

Tradiţia reprezintă moneda de aur a localităţii

Zona este de o frumuseţe deosebită, având în vedere că totul este înconjurat de pădure şi, din toate punctele de vedere este o zonă ecologică, oamenii practicând o agricultură ecologică în procent de 100%: „Pentru noi este o bucurie enormă, pentru că suntem prima localitate aleasă pentru un proiect organizat de Institutul Cultural Român, şi asta înseamnă foarte mult pentru comuna noastră, prin tot ceea ce avem: prin cadrul natural şi cadrul istoric putem şi avem oportunitatea de a oferi foarte multe pentru turişti. Suntem promovaţi prin acest proiect la nivel naţional şi internaţional. Cu mândrie pot spune că tradiţia este încă aici, nu s-a pierdut. Mândria comunei Costeşti o reprezintă grupul de dansuri mixt care se numeşte „Floricica din Costeşti”. Comuna trebuie promovată, şi am în plan un proiect prin care îmi doresc să fac cât mai cunoscute aceste tainice şi minunate locuri. Trebuie să punem în valoare tot ce înseamnă tradiţie şi să învăţăm ce este respectul faţă de datină, pentru că tradiţia înseamnă renaşterea acestui popor”, este de părere primarul social –democrat Toma Peştereanu. Costeştenii sunt oameni falnici care au ştiut că tradiţia va reprezenta, la un moment dat, moneda de aur a localităţii.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...