La Perişani s-ar putea dezvolta mici afaceri turistice

 Breaking News

La Perişani s-ar putea dezvolta mici afaceri turistice

La Perişani s-ar putea dezvolta mici afaceri turistice
mai 21
15:03 2017

Punerea în valoare a potenţialului turistic al localităţii Perişani este unul din principalele obiective ale primarului Ion Sandu. Localitatea nu duce lipsă de atracţii turistice, iar conducerea primăriei este conştientă de faptul că dezvoltarea afacerilor în acest domeniu ar putea fi o alternativă pentru comunitatea din zonă.

Situată în Ţara Loviştei, între culmile Negoiu şi Masivul Cozia, comuna Perişani este aşezată într-o zonă de o frumuseţe rară, puţin explorată de turişti, constituită într-un areal aparte, pe de o parte datorită vechimii istoriei sale, iar pe de alta datorită specificului montan al zonei, care are un potenţial turistic unic, graţie peisajelor inegalabile. Aşezare străveche, cu mare încărcătură istorică, unde se găsesc plasate cele opt sate care intră în componenţa localităţii: Poiana, Pripoare, Spinu sau Surdoiu‚ aici putem descoperi locul unde se spune că a avut loc Bătălia de la Posada. Localitatea este atestată documentar din 1233, într-un document din colecţia Hurmuzaki, în care apare sub denumirea de „Terra Loystha”. O dată ajunşi sus, în Ţara Loviştei, de la Perişani iubitorii de drumeţii pot vizita Castrul Roman de la Titeşti, Castrul Roman de la Racoviţa, castrul Roman de la Berislăveşti, Castrul Roman de la Perişani, locul luptei de la Posada, din anul 1330, cele două trasee turistice marcate, Perişani – Cabana Cozia şi, nu în ultimul rând, pârtia de schi Dalia. Toate acestea vor fi promovate în perioada următoare, crescând astfel atractivitatea localităţii: „Prin intermediul centrului de informare, turiştii vor fi informaţi şi despre cele şapte minunate cascade aflate pe Valea Roşie, în munţii Cozia. Spun asta pentru că puţini ştiu că pe această vale te întâmpină un peisaj de vis, unic în felul lui, un loc în care ai prilejul să vezi cum toată piatra din jurul acestor cascade este îmbrăcată, indiferent de anotimp, într-un muşchi verde, de o rară frumuseţe. Perişaniul este o zonă virgină din punct de vedere turistic, dar, pentru toate aceste frumuseţi unice cu care zona se poate mândri şi pentru a atrage turişti, trebuie să le facem cunoscute. Proiectul pârtiei de schi nu este o investiţie abandonată, îi va veni curând termenul. Deocamdată mi-am axat atenţia asupra acestor investiţii pentru dezvoltarea localităţii, pe segmentele-cheie”, a spus primarul liberal al Perişaniului, Ion Sandu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...