La Drăgoeşti, patru proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, în aşteptare

 Breaking News

La Drăgoeşti, patru proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, în aşteptare

La Drăgoeşti, patru proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, în aşteptare
mai 28
14:17 2017

Proiectele depuse de administraţia locală din Drăgoeşti la Ministerul Dezvoltării în vederea finanţării sunt în aşteptare. Primarul spune că tergiversarea evaluării proiectelor nu face altceva decât să prelungească moartea clinică a satelor româneşti. Proiectele vizează demararea lucrărilor de apă, canalizare, de asfaltare a drumurilor şi de modernizare a şcolilor, investiţii pe care comunitatea din mediul rural le aşteptă de peste 30 de ani: „Ne-au spus la început că se vor evalua după Paşte, apoi am auzit că, începând cu data de 2 mai va afla fiecare administraţie locală care dintre proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării va primi finanţare. Suntem în luna iunie, a venit vara şi noi aşteptăm un semn, ceva de la Guvern, şi asta pentru că, la fondurile europene foarte mulţi primari de localităţi din judeţ nici măcar nu se gândesc, din cauza condiţiilor draconice impuse de programele europene. Tot acest Guvern a spus că măresc salariile cu data de 1 aprilie, dar nu am văzut nimic până acum”, afirmă primarul din Drăgoeşti, Gheorghe Melente. Cu fonduri din bugetul local, în perioada de vacanţă vor începe lucrările de reabilitare a şcolii din centrul localităţii: „Acest proiect este un lucru cert, pentru că banii vor fi alocaţi din bugetul local. Lucrările constau în refacerea acoperişului şi anveloparea clădirii la exterior. Noi am accesat prin GAL un proiect pentru amenajarea unui teren de sport care se va amplasa în curtea şcolii”, mai spune primarul.

 

Fondurile pentru finanţarea proiectelor, căutate în bugetul local

Gheorghe Melente declară că, în situaţia în care va găsi surse de finanţare va amenaja inclusiv dispensarul comunal: „Acest proiect nu l-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru că este în procent de 80% concesionat, astfel încât rămâne doar partea de exterior a locaţiei să intre în reabilitare, şi nu este o cheltuială atât de mare. Vreau ca tot ce înseamnă zonă centrală să intre în reabilitare. În prezent se lucrează la branşamente, după care vom intra în procedura de predare – primire a reţelei de apă şi canalizare către Apavil. Multe lucruri nu ar mai fi de făcut în localitate, dar asta o pot spune mai exact după finanţarea proiectelor depuse la Ministerul Dezvoltării”, afirmă primarul.

La Ministerul Dezvoltării, administraţia locală din Drăgoeşti a depus patru proiecte care vizează asfaltarea unor drumuri de interes local pe o distanţă totală de 12 kilometri, în toate satele. Acest lucru presupune finalizarea modernizării drumurilor comunale în localitate. Proiectul include inclusiv lucrările de pregătire şi execuţie a unor şanţuri periate. „Tot prin O.G. 28 am depus un proiect pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă pe o distanţă de 10,5 kilometri, dar şi un altul, de extindere a canalizării, tot pe o distanţă de 10,5 kilometri. Al patrulea proiect pe O.G. 28 priveşte eficientizarea iluminatului public. Este vorba despre un proiect privind modernizarea iluminatului cu lămpi prin LED-uri”, afirmă primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...