Mihai Pătru: „Oraşul Ocnele Mari este pregătit pentru deschiderea sezonului estival”

 Breaking News
  • No posts were found

Mihai Pătru: „Oraşul Ocnele Mari este pregătit pentru deschiderea sezonului estival”

Mihai Pătru: „Oraşul Ocnele Mari este pregătit pentru deschiderea sezonului estival”
mai 28
14:46 2017

Primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru, a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat proiectele pe care le are în desfăşurare pentru modernizarea oraşului. Liberalul spune că ştrandurile din localitate sunt pregătite să-şi primească turiştii, iar administraţia locală face eforturi pentru ca modernizarea zonelor atractive pentru turişti să se realizeze cât mai curând. Cum a fost primul an de mandat, care este stadiul lucrărilor aflate în derulare, dar şi ce proiecte europene intenţionează să acceseze pentru dezvoltarea oraşului, aflăm în rândurile de mai jos.

 

Impact real: A trecut un an de la preluarea mandatului de primar. Sunteţi mulţumit de realizările din această perioadă?

Mihai Pătru: În scurta perioadă de mandat am reuşit să rezolv foarte multe probleme ale localităţii. De exemplu, am reuşit să construim un teren sintetic la Ocnele Mari pentru tinerii din zonă, am reuşit să finalizăm lucrările la Casa de Cultură, unde am făcut recepţia şi, de curând, am făcut şi inaugurarea. Ne-am ocupat puţin de imaginea localităţii, iar în ceea ce priveşte proiectele am depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unei săli de sport, un proiect cu o valoare de un milion de euro. De departe cea mai mare realizare este faptul că am reuşit să readucem în patrimoniul localităţii terenurile de la Ştrandul Ocniţa şi Ocnele Mari, aceste terenuri aducătoare de venit pentru localitate. Au fost procese care au tărăgănat de-a lungul timpului şi iată că am reuşit să le readucem în patrimoniul localităţii.

 

Impact real: Care este viitorul acestor ştranduri? Există şi posibilitatea ca, în scurt timp, acestea să fie şi modernizate?

Mihai Pătru: Litigiul pentru terenurile de la ştrand a blocat dezvoltarea şi modernizarea ştrandului de la Ocnele Mari. Pe 27 septembrie 2016 am reuşit readucerea în patrimoniul localităţii a terenurilor de la ştrandul Ocniţa şi Ocnele Mari. Ulterior, a urmat evaluarea terenurilor din incinta ştrandului de la Ocnele Mari, apoi procedura de licitaţie. Proprietarul clădirilor din incinta ştrandului a participat la licitaţie şi a şi reuşit să concesioneze terenul pe 49 de ani. Potrivit condiţiilor de concesionare, administratorul va plăti o redevenţă către primărie de 4.000 de euro anual, precum şi impozitele aferente, în total în jur de 7.000 de euro în fiecare an.

 

Impact real: Care este situaţia ştrandului de la Ocniţa, unde tot administraţia locală deţine terenurile?

Mihai Pătru: Terenurile de la ştrandul de la Ocniţa sunt tot ale noastre, în schimb clădirile sunt încă în litigiu între Nicolae Minea (PF) şi SC Batroscom, cea din urmă câştigând toate procesele, până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă Minea a recuzat instanţa pe 19 ianuarie 2017, a mai recuzat încă o dată, de curând, iar zilele acestea urmează să se definitiveze cazul şi să vedem cine este proprietar pe clădirile de la Ocniţa. Dacă este proprietar Minea, atunci am înţeles că şi-a plătit datoriile către stat şi atunci el va trebui să ne plătească nouă, administraţiei locale o redevenţă pe teren, iar dacă va câştiga SC Batroscom, am înţeles că au mari datorii la stat şi vor fi scoase clădirile la vânzare pentru a-şi recupera banii. În acest caz, sperăm să vină un investitor puternic care să concesioneze de la primărie terenurile şi să investească în modernizarea ştrandului de la Ocniţa.

 

Impact real: Administraţia locală îşi doreşte amenajarea unui parc de aventură. În ce va consta acest proiect, şi care este stadiul lui?

Mihai Pătru: Tot în această perioadă am scos la licitaţie Parcul de aventură, vom face un spaţiu de agrement foarte modern la Ocnele Mari. Acesta va fi situat în imediata apropiere a ştrandului, în partea dreaptă şi va fi dotat cu lac, cu foişoare, locuri de joacă, cu diferite trasee de căţărare şi multe alte activităţi recreative pentru iubitorii parcurilor de aventură. Noi, administraţia locală îl vom scoate la licitaţie, iar cel care va câştiga licitaţia îl va putea concesiona pentru o perioadă determinată şi va avea obligaţia, conform caietului de sarcini, să amenajeze un parc de aventură. Consider că este necesar un astfel de obiectiv, fiind o staţiune de interes local, statut pe care sperăm să-l dobândim cât de curând.

 

Impact real: Ce noutăţi ne aduceţi despre baza de tratament „Căprioara”? Mai sunt chinezii interesaţi de concesionarea acestei clădiri?

Mihai Pătru: În campania electorală le-am promis oamenilor că mă voi ocupa personal de Baza de tratament şi odihnă „Căprioara”, încât să reuşim să o modernizăm prin aducerea unui investitor serios, care să-şi dorească să investească cu adevărat în această bază de tratament. Chinezii, cei care şi în perioada în care domnul Iordache era primar s-au arătat interesaţi să concesioneze această locaţie s-au dovedit a fi mai puţin serioşi. Cred că lor le plăcea mai mult aerul nostru curat, plimbările la salină şi, în general, vizitele la Ocnele Mari şi mai puţin preluarea bazei de tratament. În prezent, cred că au cumpărat caietul de sarcini şase firme care doresc să concesioneze această bază de tratament. Obiectivul este prevăzut cu băi calde de saramură, este o minunăţie de construcţie. Dacă vom reuşi să o readucem în circuitul turistic va fi unul dintre cele mai importante obiective ale judeţului. Se pare că sunt interesaţi de acest obiectiv inclusiv investitori din România, lucru care ne bucură. Deocamdată suntem în procedura de licitaţie, vom vedea cine va fi adjudecatar în urma procedurii de licitaţie.

 

Impact real: Ce alte proiecte aveţi în derulare, în această perioadă?

Mihai Pătru: În această perioada ne-am ocupat de imaginea localităţii, am reuşit să plantăm tei şi să-i înlocuim pe cei bătrâni de pe strada 22 Decembrie. Tot în această perioadă am lucrat la modernizarea drumurilor, vom aduce în jur de 750 de tone de piatră pe care o vom răspândi pe străzi, le vom amenaja, astfel încât, la începutul sezonului estival şi localitatea noastră să fie pregătită pentru primirea turiştilor. Atenţia noastră se îndreaptă către conectarea 100% a străzilor cu apă şi să ducem asfalt. Suntem în procedura de licitaţie în ceea ce priveşte proiectarea a 6.45 kilometri de drumuri comunale, a trecut de faza de aprobare a finanţării, urmând ca, în scurt timp, să scoatem la licitaţie proiectul pentru execuţie.

 

Impact real: Aţi depus proiecte cu fonduri europene? Se pliază oraşul Ocnele Mari condiţiilor de accesare a fondurilor europene?

Mihai Pătru: Noi am depus patru proiecte pe fonduri guvernamentale, prin PNDL. Avem în derulare un proiect european, derulat prin Apavil, de introducere a alimentării cu apă şi canalizare. Din păcate lucrările s-au derulat greoi, dar am reuşit să readucem firma să continue lucrările.

 

Impact real: Peste câteva zile se va deschide sezonul estival. Este pregătit oraşul Ocnele Mari să-şi primească turiştii?

Mihai Pătru: Noi, ca şi administraţie locală suntem pregătiţi, şi oraşul Ocnele Mari este pregătit pentru deschiderea sezonului estival. Am avut grijă ca localitatea să fie mai curată, se observă o schimbare la Ocnele Mari şi sunt convins că, după ce vom reuşi să finalizăm şi centrul civic va fi o schimbare totală, veţi vedea o nouă faţă a oraşului Ocnele Mari. Modernizarea centrului civic va consta în reabilitarea aleilor pietonale, de la pod de la Gheorghe Radu şi până la ştrand. Dorim să amenajăm un loc de joacă modern pentru copii, să amenajăm trotuare şi să schimbăm mobilierul stradal. Mi-aş fi dorit să reuşim să introducem şi canalizarea, pentru că avem doar într-o mică zonă, dar, dacă lucrările vor întârzia, atunci ne vom apuca de trotuare, deoarece această investiţie nu mai poate aştepta. Trotuarele arată ca după bombardament. De doi ani stăm şi aşteptam să introducă sistemul de canalizare fără să putem face nimic. Au paralizat toate străzile, fără să le aducă la stadiul iniţial. Noi nu mai putem să stăm cu oraşul aşa, vom începe lucrările la centrul civic, iar pavelele pot fi date la o parte foarte uşor, fără să fie nevoiţi să spargă. Nici noi nu putem să aşteptăm la infinit să se finalizeze aceste lucrări.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

mai 2017
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...