Municipiul Drăgăşani a îmbrăcat straie de sărbătoare: 482 de ani de la prima atestare documentară

 Breaking News

Municipiul Drăgăşani a îmbrăcat straie de sărbătoare: 482 de ani de la prima atestare documentară

Municipiul Drăgăşani a îmbrăcat straie de sărbătoare: 482 de ani de la prima atestare documentară
iunie 11
20:34 2017

Timp de patru zile, la Drăgăşani s-au derulat manifestări cu ocazia Zilelor municipiului Drăgăşani. Numele oraşului apare menţionat pentru prima dată într-un hrisov al domnitorului Vlad al VII-lea Vintilă de la Slatina, datat 7 iunie 1535, astfel că drăgăşănenii au fost invitaţi să petreacă româneşte, cu muzică şi voie bună. În cadrul manifestărilor dedicate Zilelor municipiului Drăgăşani au avut loc întâlniri culturale, expoziţii şi spectacole de muzică populară organizate de autorităţile locale, în colaborare cu instituţiile de cultură vâlcene. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc joi după-amiază, de la ora 16.00, la Cinematograful 3D Drăgăşani, când oficialităţile judeţului şi-au făcut prezenţa şi au putut asista, alături de cetăţenii oraşului Drăgăşani şi administraţia locală, la un moment emoţionant: premierea cuplurilor care au împlinit în acest an 50 de ani de căsătorie. Peste 20 de cupluri au primit, din partea administraţiei locale conduse de Cristian Nedelcu diplome, flori şi premii pentru sărbătorirea căsătoriei de aur. Prezenţi la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi prefectul judeţului, Florian Marin au felicitat administraţia locală pentru organizarea manifestărilor, le-au urat drăgăşănenilor „La mulţi ani” şi au asigurat administraţia locală de tot sprijinul instituţiilor pe care le conduc. Au mai fost prezenţi parlamentarii Eugen Neaţă, Ovidiu Popa, Bogdan Matei, Vasile Cocoş, Dumitru Lovin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Buşu, precum şi primari din sudul judeţului şi nu numai, consilieri judeţeni, locali şi câteva sute de cetăţeni ai municipiului Drăgăşani.

 

Cristian Pomohaci a oferit drăgăşănenilor un spectacol folcloric inedit

După deschiderea oficială, invitaţii au putut urmări un scurt film despre evoluţia oraşului viilor în ultimii 50 de ani, au ascultat un spectacol oferit de Clubul T Drăgăşani şi apoi s-au antrenat în dans şi voie bună alături de Cristian Pomohaci, care a încântat publicul prezent printr-un concert extraordinar. Sărbătoarea Drăgăşaniului a continuat şi vineri, 9 iunie, cu un Simpozion „De la Rusidava la Drăgăşani”, la Clubul T Drăgăşani, la ora 11.00. Seara, de la ora 19.00, drăgăşănenii s-au mutat cu distracţia în Parcul Batca, la „Folk Fest Batca 2017”, unde au putut asculta un concert de muzică folk susţinut de Ghiţă Danciu, Valentin Moldovan, Cristian Buică, Mihaela Pătran. Sâmbătă, 10 iunie, în Parcul Batca, la ora 9.30 a debutat „Festivalul de muzică şi dans pentru copii Batca 2017” – muzică populară „Clubul Copiilor”, iar la ora 19.00 au urcat pe scenă Trupa „Nu face nimic” şi Trupa „Adda & Bând”. Duminică, 11 iunie, ultima zi de sărbătoare a municipiul Drăgăşani s-a desfăşurat tot în Parcul Batca, când invitaţii au putut urmări „Festivalul de muzică şi dans pentru copii Batca 2017” – muzică uşoară „Clubul Copiilor”. Zilele municipiului Drăgăşani s-au încheiat cu un concert susţinut de Tatiana Mărcoianu, Ana-Maria Cârjan şi Gina Căpruci. Astfel, de joi până duminică (8-11 iunie), drăgăşănenii au putut petrece şi asculta muzică de calitate, într-o atmosferă de sărbătoare organizată minuţios de administraţia locală.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...