50 de locuinţe noi s-au construit în ultimii ani, la Berislăveşti

 Breaking News

50 de locuinţe noi s-au construit în ultimii ani, la Berislăveşti

50 de locuinţe noi s-au construit în ultimii ani, la Berislăveşti
iunie 19
06:48 2017

Comuna Berislăveşti se populează, dovadă fiind cele peste 50 de locuinţe construite în ultima perioadă. Aflată la doar 7 kilometri de oraşul Călimăneşti şi la 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, localitatea Berislăveşti a devenit alternativa pentru iubitorii zonei montane şi a tineretului, încurajat de administraţia locală să-şi construiască o casă şi să rămână pe meleagurile natale. Cu ce vine administraţia locală în sprijinul celor care doresc să-şi construiască o casă şi să rămână la Berislăveşti? Ne spune chiar primarul comunei, Ion Buşagă: „Este adevărat că populaţia este în creştere, la noi. În centrul comunei am dat vreo 75 de loturi unde pot fi construite case, dintre care pe 50 deja s-au construit locuinţele. Administraţia locală a venit în sprijinul tinerilor care au dorit să rămână la Berislăveşti concesionându-le loturi de câte 300-400 de metri pătraţi, unde să-şi construiască locuinţe. Cred că 20% dintre cei care au primit prin concesiune terenul l-au şi cumpărat, având această posibilitate, la un preţ foarte bun. Una dintre condiţiile pentru a primi teren pe care să-şi construiască o casă este ca soţul sau soţia să fie din comuna Berislăveşti, iar părinţii lor să nu aibă alte terenuri la stradă, pe care îşi pot construi casă. Pe noi ne-a interesat să se populeze zona centrală, iar tinerii să rămână în localitate”, ne-a declarat primarul Ion Buşagă. Interesul administraţiei locale de a creşte numărul locuitorilor vine la pachet cu o dezvoltare a infrastructurii pe raza localităţii, prin accesarea unor proiecte care să creeze condiţii de oraş, dar şi să încurajeze, pe viitor, venirea investitorilor. În prezent, Primăria Berislăveşti are în derulare un proiect care prevede asfaltarea drumurilor comunale, construirea unei grădiniţe cu program prelungit, dar şi unul pentru reabilitarea mânăstirii de la Berislăveşti. Pentru următorii ani, primarul Buşagă a mai depus un proiect care prevede asfaltarea tuturor drumurilor comunale rămase nemodernizate, închizând întreaga infrastructură în localitate.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...