Proiect pentru executarea unui foraj de apă geotermală, la Olăneşti

 Breaking News

Proiect pentru executarea unui foraj de apă geotermală, la Olăneşti

Proiect pentru executarea unui foraj de apă geotermală, la Olăneşti
iunie 19
07:12 2017

Sorin Vasilache: „Ne dorim o dezvoltare uniformă a staţiunii”

 

Primarul oraşului Băile Olăneşti spune că doreşte o dezvoltare uniformă a oraşului, de la infrastructură, apă, canalizare, drumuri şi până la asigurarea unor condiţii prielnice pentru ca investitorii să vină la Olăneşti să-şi deschidă o afacere. Potrivit spuselor primarului Vasilache, administraţia locală nu deţine teren pentru a le pune la dispoziţie investitorilor, însă vine în sprijinul lor cu o serie de proiecte pe care intenţionează să le acceseze în următoarea perioadă. Este vorba despre modernizarea parcurilor balneare, dar şi forarea unor puţuri pentru apă geotermală, materia primă folosită de majoritatea agenţilor economici din zonă: „Au existat doritori care să vină să-şi deschidă o afacere la Olăneşti, doar că noi nu avem teren să le punem la dispoziţie investitorilor. Noi, administraţia locală, dorim să punem la punct infrastructura rutieră, tocmai pentru a asigura un cadru propice pentru atragerea investitorilor în zonă. Ne dorim o dezvoltare uniformă a staţiunii, de la apă, canalizare, drumuri, modernizarea spaţiilor verzi şi dotarea clădirilor existente cu aparatură medicală pentru ca turiştii care vin în staţiune să beneficieze, pe lângă apele minerale, şi de condiţii foarte bune. De asemenea, vrem să întocmim un proiect care vizează executarea unui foraj pentru apă geotermală, întrucât avem două piscine cu apă sulfuroasă în centrul staţiunii şi dorim să le asigurăm sursa necesară de apă sulfuroasă atât celor două piscine, cât şi agenţilor economici care deţin astfel de piscine aici, în zonă”, ne-a declarat primarul Sorin Vasilache.

 

Grădiniţă cu program prelungit, la Olăneşti

Totodată, administraţia locală intenţionează să achiziţioneze o clădire pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit şi amenajarea unor spaţii pentru activităţile culturale ale oraşului: „O altă intenţie a noastră de investiţii este achiziţionarea unei clădiri aflată chiar la intrarea în staţiune, fosta clădire a Distrigaz, care în prezent este achiziţionată de un agent economic şi care o are spre vânzare. Acolo se poate amenaja atât grădiniţa cu program prelungit, o sală de conferinţă, cât şi o sală de cultură sau o bibliotecă şi tot ce înseamnă funcţionalităţi pentru activităţile culturale sau artistice. Clădirea este foarte mare şi se pretează la toate aceste obiective. Dorim să o achiziţionăm pentru că o parte din teren este al administraţiei locale. În ceea ce priveşte sursa de finanţare, ţinând cont de faptul că administraţia locală nu deţine teren pentru astfel de investiţii, suntem nevoiţi să o cumpărăm şi suntem dispuşi să facem chiar şi un împrumut, dacă fondurile nu vor fi suficiente”, ne-a mai spus primarul Sorin Vasilache.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...