Totul despre insecticide

 Breaking News
  • No posts were found

Totul despre insecticide

Totul despre insecticide
iunie 21
07:08 2017

Nimănui nu îi place ca dăunătorii să invadeze culturile pentru că de multe ori rezultatele sunt devastatoare. Acţiunea insectelor şi a diverselor boli ce le atacă au urmări nedorite, lucru ce se reflectă mai ales la vremea culesului, când roadele sunt sărace şi bolnave.

Pentru ca toate aceste nereguli să fie eliminate corespunzător, Erbicid.ro este fitofarmacia online care îi întâmpină pe cei interesaţi cu cele mai eficiente soluţii, constând în insecticide de o calitate net superioară a produselor disponibile în comerţ, la preţuri accesibile.

Ce sunt insecticidele şi care este rolul pe care îl îndeplinesc acestea?

Aceste substanţe chimice au rolul de a elimina sau de a împiedica înmulţirea tuturor insectelor care dăunează culturilor. În compoziţia diverselor produse care se găsesc pe piaţă sunt incluse larvicidele şi ovicidele, necesare pentru a ataca respectivii dăunători când aceştia încă se află în stadiu de larve şi ouă. Domeniile de utilizare ale insecticidelor sunt vaste: industrie, medicină, agricultură, dar şi către diverşi consumatori. În acest secol în care toţi îşi doresc rezultate satisfăcătoare, mai ales în domeniul agriculturii, acestea reprezintă unul dintre factorii majori ce stau în spatele creşterii productivităţii.

Există două tipuri de insecticide, fiecare cu caracteristici specifice. Site-ul www.erbicid.ro furnizează utilizatorilor atât insecticide sistemice, cât şi insecticide de contact. Cele dintâi sunt cunoscute pentru activitatea reziduală ce le este specifică sau de lungă durată, iar celelalte pentru faptul că nu prezintă nici o activitate reziduală.

Este important să se cunoască toate aceste aspecte pentru a fi alese soluţiile potrivite în funcţie de problemă. De asemenea, este necesară o clasificare a insecticidelor pe care specialiştii erbicid.ro le prezintă în rândurile ce urmează. Aceasta a fost realizată în funcţie de modul în care acţionează astfel:

Insecticide care au acţiune împotriva sistemului nervos şi aici sunt incluse următoarele grupe:

  • Carbamaţi sau oxicarbamţi
  • Organofosforicele
  • Neonicotinoidele
  • Diflubenzuron (substanţa ce împiedică creşterea larvei)
  • Avermectin B (rezultat în urma unui proces de fermentaţie)
  • Piretinoidele si natrium-lonenkanal

Pentru că prea puţini sunt familiarizaţi cu aceste denumiri, în continuare sunt menţionate câteva dintre soluţiile cele mai eficiente de combatere a insectelor oferite pe erbicid.ro, alături de modul de utilizare corespunzător.

Spre exemplu, Calypso este una dintre soluţiile cele mai des întrebuinţate de agricultori, datorită efectelor utile pe care le are în lupta cu dăunătorii, dar şi pentru spectrul larg de activitate al său. Atunci când insectele înţeapă planta pentru a extrage sucul celular, acestea sunt infestate, acţionând astfel prin contact şi indigestie.

Substanţa pătrunde deci în sistemul nervos al acestora şi blochează desfăşurarea activităţilor vitale. În cazul tratării unor probleme precum prezenţa viermilor, în cazul merilor, Calypso reprezintă soluţia potrivită atunci când este aplicată la începutul depunerii pontei.

Dozajul depinde de tipul de plantă cultivat. În cazul cartofilor este necesară efectuarea a 1 – 2 tratamente. În unele situaţii acestea reuşesc să ofere culturilor de cartofi protecţia necesară cu ajutorul unei doze de 80 ml/ha. Efectele durează pentru o perioadă de la 25 şi până la 30 de zile din momentul stropirii.

Pentru tratarea culturilor de porumb, specialiştii din spatele site-ului erbicid.ro recomandă folosirea unei cantităţi de 90 ml de substanţă pentru hectar. Calypso reuşeşte cu succes să combată răţişoarea porumbului, fiind un tratament de corecţie în culturile cu sămânţă tratată.

Efectele substanţei au fost dovedite şi în cazul dăunătorilor întâlniţi în rândul pomilor fructiferi. Aceasta atacă inclusiv renumita gărgăriţă a florilor de măr, precum şi păduchele din San Jose. Tratamentele de vară trebuie realizate în concentraţie de 0.02% sau 300 ml/ha, după ce a fost dizolvată în 1500 l apă.

Depinzând de ciclul biologic al tipului de insecte intâlnit, este necesar un număr de 1 – 3 tratamente de avertizare.

În vederea evitării dezvoltării fenomenului cunoscut sub denumirea de rezistenţă încrucişată, această soluţie nu se numără printre cele incluse în programul de tratament ce conţine diverse produse cu substanţe active ce fac parte din aceeaşi grupă chimică. Este vorba despre o soluţie de stropire.

Cele menţionate sunt numai câteva dintre tipurile de dăunători cu care se confruntă culturile în anumite perioade ale anului. Pentru fiecare insectă în parte, în cadrul site-ului erbicid.ro cei interesaţi vor găsi soluţia potrivită, alături de modul de utilizare al acesteia, în doze precise.

Aşadar, cei care doresc să le ofere culturilor protecţia necesară pentru ca vremea culesului să fie cât mai rodnică şi sănătoasă pot accesa pagina menţionată pentru a beneficia de produse de calitate, la preţuri corecte.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...