Elita mediului universitar românesc susţine achizitia Oltchim de catre Chimcomplex

 Breaking News
  • No posts were found

Elita mediului universitar românesc susţine achizitia Oltchim de catre Chimcomplex

Elita mediului universitar românesc susţine achizitia Oltchim de catre Chimcomplex
iunie 23
09:13 2017

 

În cadrul conferintei Perspectivele industriei chimice româneşti, organizată de Universitatea Politehnică Bucureşti, au fost puse bazele colaborarii dintre Chimcomplex SA Borzeşti şi reprezentanţii de elită ai chimiei româneşti din cadrul celor mai importante universități din ţară.

În acest sens, în zilele următoare va fi semnat un protocol de colaborare care are în vedere sprijinul direct al studenţilor chimişti, de pe băncile facultăţii pentru a le oferi posibilitatea practicii şi perfecţionării specializării alese în cadrul combinatului Chimcomplex şi în cadrul viitoarei Companii Române de Chimie.

România are la bază un sistem de învăţământ al chimiei foarte valoros şi puternic în ciuda schimbărilor constante ce au afectat industria, în ultimii 27 de ani. Suntem în momentul T0 al relansării chimiei româneşti, prin construcţia Companiei Române de Chimie şi, mai mult ca oricând, avem nevoie acută de ingineri chimişti. Acest protocol şi parteneriat cu Universitatea Politehnică Bucureşti ne onorează, dar ne şi obligă totodată să oferim un mediu propice de studiu aplicat tuturor studenţilor şi să îi ajutăm să performeze în mod constant. Suntem convinşi că doar în acest mod, industria chimică românească se va ridica la standardele internaţionale de excelenţă, a declarat Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex.

Studenţii sunt ambasadorii univerităţii şi de aceea aveam nevoie de o coagulare puternică în jurul chimiei pentru a-i ajuta să performeze în plus faţă de mediul universitar. Mă bucur că prin acest protocol susţinem în mod direct relansarea chimiei româneşti prin faptul că suntem de partea Chimcomplex în demersurile Oltchim şi prin înfiinţarea Companiei Române de Chimie. Avem nevoie de o entitate puternică ce va conta pe harta chimiei mondiale, a declarat Ecaterina Andronescu, preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti.

Compania Română de Chimie va fi constituită după încheierea procesului de achiziţie al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea de către Chimcomplex SA Borzeşti prin alipirea interesului economic al celor două platforme şi sprijinirea reciprocă în obţinerea unei poziţii de top din punct de vedere regional.

Protocolul de colaborare dintre mediul universitar şi Chimcomplex va fi parafat de către: Virgiliu Băncilă – preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex SA, Sorin Roşca – preşedintele Societăţii de Chimie din România, Ecaterina Andronescu – preşedintele Senatului UPB, Victor Mocanu – Decan, Facultatea de Geologie, Universitatea Bucureşti, Ioan Călinescu – Facultatea de chimie aplicată şi ştiinţa materialelor, Tănase Dobre – preşedintele Societăţii de Inginerie Chimică din România, Grigore Bogza – Departamentul de inginerie Chimică şi Biochimică şi Valentin Pleşu – director CTTIP.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...