Nicolae Concioiu: „La Guşoeni, soarele este cel mai aproape de pământ”

 Breaking News

Nicolae Concioiu: „La Guşoeni, soarele este cel mai aproape de pământ”

Nicolae Concioiu: „La Guşoeni, soarele este cel mai aproape de pământ”
iunie 28
06:44 2017

Guşoeniul pare asemănător cu multe alte localităţi rurale, şi totuşi se deosebeşte de satele vecine prin oamenii care locuiesc aici. Aici, locuitorii şi-au păstrat cu sfinţenie credinţa şi obiceiurile, iar legătura ţăranului cu pământul este trainică. Pământul constituie pentru el totul: leagăn, vatră şi adăpost. În Guşoeni s-au născut personalităţi de seamă care au dus mai departe, în ţară şi în lume mesajul lor, au dăruit umanităţii ceva din frumuseţea lor spirituală, din trăinicia şi durabilitatea acestei vetre cu rezonanţe istorice. Covorul verde al pădurilor, rodul bogat al livezilor, apele care au sfredelit solul aşezării întregesc zestrea monumentală a localităţii: „Localitatea Guşoeni este un loc ascuns printre dealuri, binecuvântat de Dumnezeu, este locul unde spun de fiecare dată că este casa noastră. Vom aparţine acestui plai atâta timp cât ne vom bucura de fiecare obicei păstrat, pentru fiecare eveniment, pentru fiecare poveste, pentru că aici soarele este cel mai aproape de pământ”, este de părere primarul Nicolae Concioiu.

 

Nicolae Concioiu: „Va veni vremea când satele vor fi aşa cum au fost cândva”

Înainte de Revoluţie, la Guşoeni era o populaţie dublă faţă de cât este astăzi. Cu timpul, oamenii au plecat din satul lor din diverse cauze. Cu toate acestea, primarul este încrezător şi spune că va veni vremea reîntoarcerii: „Noi, românii, suntem oameni de la ţară, din acest spaţiu rural, suntem naţia cu un specific aparte în toată lumea şi trebuie să păstrăm asta. În situaţia în care mergem pe principiile străinilor, o să regretăm. Va veni vremea reîntoarcerii în satul natal. Eu reprezint oamenii din Guşoeni, iar comunitatea de aici este milenară”, mai spune primarul.

Construirea unei grădiniţe cu două grupe şi cu program prelungit, dar şi modernizarea şcolii sunt proiectele prioritare: „Ştiu că îmbătrânirea satelor şi migraţia tinerilor este drama satelor româneşti, dar vreau să lupt pentru ca satul meu să nu moară. Voi face tot ce îmi va sta în putinţă, voi crea condiţii ca la oraş, cu speranţa că va veni vremea când satele vor fi aşa cum au fost cândva, cu uliţele pline de copii”, a mai spus primarul. Tot în această perioadă s-a redepus în vederea finanţării şi proiectul de construire a unui pod: „Lucrarea este deja licitată, iar podul respectiv are rolul de a lega satul de centru Spărleni cu satul Spârleni Deal, şi mai are un rol strategic. În situaţia în care podul de pe drumul naţional are de suferit, acest pod poate fi folosit pentru ca cele peste 200 de gospodării din zonă să nu rămână izolate”, mai spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...