Noul prefect Florian Marin, faţă în faţă cu vechile probleme ale judeţului

 Breaking News

Noul prefect Florian Marin, faţă în faţă cu vechile probleme ale judeţului

Noul prefect Florian Marin, faţă în faţă cu vechile probleme ale judeţului
iunie 28
07:45 2017

Halda de steril de la Alunu, de neoprit

În cadrul unei conferinţe de presă, Florian Marin a prezentat activitatea pe care a desfăşurat-o în primele săptămâni de când ocupă funcţia de prefect al judeţului Vâlcea. Din spusele acestuia, capul de afiş în ceea ce priveşte problemele judeţului a reprezentat-o deplasarea haldei de steril de la Alunu, o situaţie fără precedent în judeţul Vâlcea şi care s-a lăsat cu urmări grave: 8 locuinţe distruse şi 27 de persoane evacuate: „Problema alunecării haldei de steril de al Alunu nu este încă rezolvată şi, în acest moment, riscă să-şi continue înaintarea spre râul Olteţ. O astfel de situaţie este îngrijorătoare pentru noi, ca reprezentanţi ai judeţului, dar mai ales pentru cei care locuiesc în zonă. Până în acest moment s-au dat 27 de ordine de evacuare din 8 gospodării şi în ultimul plan de evacuare avem încă 2 gospodării, astfel încât numărul final de persoane urmează să ajungă la 33”, a declarat prefectul judeţului, Florian Marin.

 

Florian Marin: „Problema gropii de gunoi de la Măldăreşti este extrem de complicată”

O altă problemă abordată în această perioadă de prefectul Florian Marin este salubritatea judeţului. O hotărâre de Guvern ar putea închide, începând cu 17 iulie 2017, groapa de gunoi de la Măldăreşti, iar judeţul riscă să se sufoce de gunoaie în cazul în care nu se poate amenaja o groapă provizorie: „Am avut şi o întâlnire la Ministerul Mediului, unde am abordat problema gropii de gunoi de la Măldăreşti. După cum bine ştiţi, din 17 iulie există o hotărâre de guvern prin care se solicită imperativ închiderea tuturor gropilor neconforme de gunoi. Groapa de la Măldăreşti este una neconformă. Din discuţiile purtate la minister au rezultat ca soluţii doar amenajarea unor gropi temporare, cu respectarea legislaţiei. Lucrul acesta trebuia deja făcut. Dacă s-ar încerca acest lucru acum ar fi o chestiune de durată privind avizele sau identificarea unui spaţiu pretabil, ceea ce ar însemna o procedură întinsă în timp. Asta înseamnă că problema gropii de gunoi este extrem de complicată. Am auzit şi discuţii potrivit cărora, aşa cum în alte judeţe nu există groapa de gunoi, aşa poate sta şi judeţul Vâlcea, sau că este problema operatorilor de salubritate. Însă, puse unele peste altele, este o problemă care necesită rezolvare”, a mai spus Florian Marin.

 

Centrul de Permanenţă din Ostroveni nu funcţionează, din cauza medicilor de familie

Din spusele prefectului de Vâlcea, ideea înfiinţării unui Centru de Permanenţă în Ostroveni nu a părut să fie pe placul medicilor de familie. Prefectul Florian Marin precizează că nu există o legislaţie prin care să-i determine pe medicii de familie să asigure gărzi şi asistenţă medicală permanentă într-un astfel de centru: „În cadrul Comitetului de Dialog Social, pensionarii au ridicat problema creării cel puţin în municipiul Râmnicu Vâlcea a unui Centru de Permanenţă în Ostroveni. Pensionarii au mai susţinut că ar trebui să se găsească şi o rezolvare legislativă, în sensul de a se găsi o soluţie juridică care să impună existenţa unor asemenea centre de permanenţă. M-am lovit ca de un zid la acel moment. În discuţiile cu medicii de familie, aceştia au motivat că sunt foarte puţini, mulţi chiar se vor pensiona, şi nu există această posibilitate. Cert este că sunt de acord cu crearea unor centre de permanenţă care să degreveze Serviciul de Urgenţă din Spitalul Judeţean. Chiar zilele trecute a fost o discuţie aprinsă pe tema că mulţi pacienţi sunt trimişi, îndeosebi de către medicii de familie, la Urgenţe, chiar dacă, uneori, problemele acestora nu sunt de competenţa UPU. Cred de această dată că este, într-adevăr, şi o problemă legislativă, a sistemului de sănătate publică şi este necesară o schimbare din acest punct de vedere. În luna iulie am în vedere organizarea unei întâlniri cu parlamentarii vâlceni, pentru ca toate probleme care sunt de importanţă şi care mi-au fost aduse la cunoştinţă atât în Colegiul Prefectural, cât şi în discuţiile pe diferite teme pentru judeţ, să le fie aduse la cunoştinţă şi să existe iniţiative legislative. Sper din toată inima ca, până la sfârşitul anului, să fie făcuţi paşi înainte cu privire la Centrul de Permanenţă din Ostroveni. Nu sunt foarte optimist la acest moment, pentru că, din discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie am văzut o abordare care, mie, sincer, mi-a displăcut. Dar poate că am avut prea mult probleme la început de mandat şi nu sunt optimist, de felul meu”, a mai transmis, în cadrul conferinţei de presă, prefectul Florian Marin. Prefectul judeţului a mai reiterat şi problema exproprierilor de la Ocnele Mari, pentru care a promis măsuri în următoarea perioadă.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...