Sorin Romcescu: „Vom dezvolta Slătioara din punct de vedere turistic, pentru că avem potenţial”

 Breaking News

Sorin Romcescu: „Vom dezvolta Slătioara din punct de vedere turistic, pentru că avem potenţial”

Sorin Romcescu: „Vom dezvolta Slătioara din punct de vedere turistic, pentru că avem potenţial”
iunie 28
06:54 2017

Comuna Slătioara oferă numeroase avantaje atât prin poziţia geografică, resursele, dar şi prin oportunităţile disponibile. Pe lângă peisajul diversificat, aerul curat şi oamenii primitori, pe raza comunei se află şi câteva obiective turistice importante, care pot fi valorificate. Vizitatorii care aleg să treacă prin Slătioara sunt atraşi de platoul care creează o imagine de poveste. Primarul Sorin Romcescu îşi descrie frumos comuna pe care o păstoreşte, ca fiind locul în care natura oferă peisaje de vis: „Liniştea şi aerul curat ar fi primele două lucruri la care s-ar gândi o persoană care ar vrea să îşi construiască o pensiune sau casă de vacanţă în Slătioara. Platoul de aici, din Slătioara, oferă o imagine splendidă, şi sunt convins că, în câţiva ani, în zonă se vor construi mai multe pensiuni şi se va crea o zonă turistică. Noi, administraţia locală trebuie să oferim o infrastructură bine pusă la punct, drum de acces, apă şi alte utilităţi. Voi face tot ce îmi va sta în putinţă să dezvoltăm Slătioara din punct de vedere turistic, şi asta pentru că avem potenţial şi putem veni în întâmpinarea potenţialilor investitori cu o infrastructură bine pusă la punct.

La Slătioara se află Râpile de la Goruneşti, formate dintr-un pisc de nisip de 50 de metri. O altă atracţie turistică ar putea fi vechea biserică Vioreşti, din satul Goruneşti, pictată în frescă, pe zidurile căreia se află pictat Potecaşul de Bronz de la Goruneşti. Acesta este reprezentat de un soldat călare din vremea lui Tudor Vladimirescu. Crucea Sărarilor, Cişmeaua Sărarilor, Şiroirea Piramidelor de la Slătioara (Râpi) sunt alte atracţii turistice declarate monumente ale naturii. Este o distanţă relativ mică între Slătioara şi obiectivele turistice din judeţul Gorj, dar şi faţă de cele din Depresiunea Horezu. În imediata apropiere a Slătioarei este localitatea Polovragi, renumită pentru existenţa Peşterii Urşilor, dar se află în apropiere şi Mânăstirea Arnota, Mânăstirea Hurezi, Mânăstirea Bistriţa şi Peştera Bistriţa.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...