La Păuşeşti-Măglaşi, în ţinutul florilor de tei, a fost mare sărbătoare

 Breaking News

La Păuşeşti-Măglaşi, în ţinutul florilor de tei, a fost mare sărbătoare

La Păuşeşti-Măglaşi, în ţinutul florilor de tei, a fost mare sărbătoare
iunie 30
10:48 2017
  • Păuşeşti-Măglaşi, localitatea cu oameni gospodari, așezată într-o vale de o rară frumuseţe, pe drumul “Soarelui”, ce duce la Băile Olăneşti, sărbătoreşte în fiecare an teiul, arbore cu un parfum aparte, care străjuieşte aşezarea

Cu acest prilej Primăria şi Consiliul local Păuşeşti-Măglaşi  au pus la cale un program extrem de variat, pe toate gusturile, pentru cea de-a a IX-a ediţie a Zilei Comunei.  Astfel, joi 28 iunie, de ziua Sfinţilor Petru şi Pavel,  sute de săteni de toate vârstele, dar şi fiii lor reîntorşi acasă, au trăit bucuria  Sărbătorii Teiului. De la  programe artistice susţinute la scenă de copiii şcolii Achim Popescu din comună,  premierea  sportivilor  Laurenţiu Brănescu şi  Ionuţ Piţigoi, acordarea de diplome  elevilor  cu rezultate deosebite la învăţătură, la care s-a adăugat un minunat spectacol folcloric susţinut de interpreţi consacraţi ( Gheorghe Roşoga şi Andreea Bălan), până la  focul de artificii ce a luminat cerul la finalul manifestărilor, totul a fost gândit să-i bucure pe toţi cei prezenţi. Tot  în cadrul acestui eveniment, măicuţele de la mănăstirea Sărăcineşti şi-au  expus spre vânzare o expoziţie impresionantă de icoane  pe sticlă, lemn  şi pânză cu tema: “Icoanele sfinţilor  sunt oglinda îndumnezeirii omului prin harul Sfântului Duh”.

Primarul comunei Păuşeşti-Măglaşi  a fost o gazdă primitoare

Alături de locuitorii comunei, la festivitatea de deschidere a evenimentului de la Păușești Măglași, au participat şi deputatul Cristian Buican, primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbrava și primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache. De  asemenea la eveniment, au fost prezenţi şi liberalii Gheorghe Păsat şi Ion Bîzîc. În discursul său, primarul localităţii  Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu le-a adresat mulţumiri atât cetăţenilor, cât şi invitaţilor pentru prezenţă, dar şi cadrelor didactice pentru rezultatele excelente pe care elevii le-au avut anul acesta.  Toţi cei care au urcat pe scenă au transmis mesaje de apreciere primarului Alexandru Dediu, catalogându-l ca un bun gospodar,  felicitându-l atât pentru  păstrarea tradiţiei Sărbătorii Teiului cât şi pentru realizările din localitate:  „Cu acest prilej transmit urările locuitorilor oraşului Băile Olăneşti  şi să vă asigurăm de întreaga admiraţie şi prietenie. Felicit atât primarul şi viceprimar administraţiei locale, cât şi pe locuitorii acestei frumoase localităţi pentru tot ce s-a realizat în această comună. Au fost şi sunt în derulare proiecte ce vizează infrastructura stradală, infrastructura reţelei de apă şi canalizare, dar şi proiecte ce implică dezvoltarea economică, culturală, socială a localităţii. Sunt convins că datorită proiectelor care s-au făcut, dar şi a celor care vor urma, comuna Păuşeşti Măglaşi va deveni pe zi ce trece una modernă, cu o infrastructură deosebită şi foarte atractivă” a spus primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilche.

„Drumul Mănăstirilor Olteniei  de sub Munte”  leagă Măglaşii de Stoeneşti

Prezent la eveniment primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă şi-a exprimat admiraţia faţă de primarul Alexandru Dediu care a reuşit să transforme localitatea Păuşeşti Măglaşi într-o comună  europeană. Dumbravă le-a adresat tuturor celor prezenți o invitație pe 9 iulie 2017, la Ziua localităţii Stoeneşti: „Sunt prezent la acest eveniment pentru prima dată la invitaţia primarului Dediu Alexandru şi am venit pe drumul care ne leagă,  un drum ca-n oglindă  care, anul trecut a fost asfaltat de fosta conducere PNL a Consiliului Judeţean . Pe acest  drumul judeţean DJ651, puteţi ajunge acum mult mai uşor la noi în localitatea. Drumul care leagă Măglaşii de Stoeneşti este azi un drum minunat, un drum de pelerinaj, este drumul „Drumul Mănăstirilor”. Cu acest prilej vă invit să ne fiţi alături duminică, 9 şi iunie, la Zilele localităţii Stoeneşti” a ţinut să precizeze primarul localităţii Stoeneşti,  Fredy Dumbravă . De pe scena amenajată în curtea căminului cultural, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican a subliniat importanţa evenimentului: „ Vin de fiecare dată cu drag în Păuşeşti-Măglaşi şi constat că din an în an primarul se străduieşte să organizeze „Sărbătoarea Teiului” mult mai frumos. Eu îi mulţumesc primarului Alexandru Dediu că face eforturi pentru ca localitatea să devină un mic orăşel situat între Râmnic şi Băile Olăneşti şi sunt convins ca la finalul acestui mandat diferenţa dintre oraş şi localitatea Păuşești-Măglaşi se va reduce substanţial, iar condiţiile de trai ale locuitorilor vor fi ca la oraş”  a declarat Cristian Buican.

Păuşeşti Măglaşi, localitatea unde teii dau parfum şi aromă mierii

Pe Valea Olăneştiului, la Păuşeşti-Măglaşi, dealurile sunt acoperite de păduri cu copaci amestecaţi, însă teiul domină aceste locuri, dându-i  personalitate.  Pădurile trec prin toate tonurile de verde ale primăverii, adăpostind frunţile cărunte ale dealurilor. Locurile sunt unice prin frumuseţea lor specifică:  „La noi aroma mierii este dată de parfumul florilor de tei, deoarece localitatea este înconjurată de tei, acest arbore cu efecte terapeutice miraculoase, pe care-l sărbătorim în fiecare an. Bătrânii satului spun că ramurile de tei înflorite, sfinţite la biserică şi puse la uşă sau lângă icoane se consideră că au darul de a alunga furtunile şi grindina şi de a menţine pacea şi liniştea în casă. Oamenii locului spun că un tei pus în faţa casei apără familia şi casa de spiritele rele, aduce noroc şi îi ajută pe cei de acolo să reziste greutăţilor de orice fel ”, ne-a declarat primarul din Păuşeşti-Măglaşi, Alexandru Dediu.

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iunie 2017
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...