Dispute în Consiliul Judeţean

 Breaking News
Dispute în Consiliul Judeţean
iulie 03
05:24 2017
  • Liberalii nu vor dronă şi solicită urgentarea modernizării drumului către Faurecia

 

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean din data de 30 iunie 2017 a stârnit câteva controverse între consilierii judeţeni. Încă de la începutul şedinţei, când preşedintele Constantin Rădulescu a prezentat raportul activităţii sale din ultima lună, arcul liberal, prin vocea consilierului Gheorghe Păsat i-a solicitat urgentarea demersurilor pentru asfaltarea drumului de la Budeşti, drum care duce la investitorul Faurecia şi care în prezent este unul de pământ: „Am văzut că aţi avut o întâlnire cu reprezentanţii Faurecia şi le-aţi promis sprijinul instituţiei, în condiţiile legii. Noi, consilierii judeţeni liberali am depus un proiect de hotărâre prin care doream să se facă o asociere între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Budeşti în vederea asfaltării a 900 de metri de drum în zona Faurecia. Aş dori să ştiu ce se mai întâmplă cu acest proiect de hotărâre, pentru că văd că a rămas undeva, în aer. Şi, aşa cum specificaţi şi dumneavoastră, investitorii trebuie sprijiniţi”, a argumentat liberalul Păsat.

 

Constantin Rădulescu promite modernizarea drumului către Faurecia

Răspunsul a venit imediat din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu. Acesta a motivat că în Consiliul Local Budeşti trebuie să se aprobe acest demers şi să fie transmisă apoi o documentaţie în acest sens, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent: „Aceasta este politica, şi nu mă aşteptam ca dumneavoastră să puneţi problema aşa. Dumneavoastră, ca fost vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte ar trebui să ştiţi că trebuie parcurse nişte etape legale. În primul rând, Consiliul Local Budeşti trebuie să aprobe această chestiune şi, după aceea, fireşte că vom face acest lucru. Şi eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean îmi doresc să se facă acest lucru şi voi veni cu toată bucuria să vă propun acest proiect, care este în interesul judeţului Vâlcea şi în sprijinul unor investitori cum sunt cei de la Faurecia. Nu doresc să avem contre pe acest subiect, dar vă asigur că, după ce Consiliul Local Budeşti va lua în discuţie propunerea şi ne va remite documentaţia, vom face acest lucru şi în Consiliul Judeţean”, le-a transmis Constantin Rădulescu consilierilor prezenţi.

 

Consiliul Judeţean va achiziţiona o dronă

La unul dintre punctele de pe ordinea de zi, consilierii au avut de aprobat achiziţionarea unei drone pentru ca instituţia Consiliul Judeţean Vâlcea să filmeze vizitele de lucru efectuate în teren la obiectivele de investiţii, filmări care vor fi ulterior postate pe site-ul instituţiei, în vederea informării opiniei publice. Totodată, executivul argumentează că achiziţionarea unui astfel de dispozitiv ar fi utilă şi în cazul unor situaţii de urgenţă, aşa cum a fost cea de la Alunu. Liberalii au dorit să se asigure că preşedintele Consiliului Judeţean este informat referitor la condiţiile drastice legale de utilizare a dronei: „Vă asigur că atât achiziţionarea, cât şi folosirea acestei drone se va face cu respectarea legilor în vigoare, pentru că altfel nu se poate. De asemenea, vă asigur că vom da dovadă de întreaga disponibilitate, pentru că sunt instituţii cum ar fi Jandarmeria Vâlcea care deja au solicitat şi au şi personal specializat pentru ca, atunci când au evenimente deosebite la care se intervine, calamitaţi şi altele, să le-o putem pune la dispoziţie. Mai mult decât atât, sunt foarte multe situaţii în care este mare nevoie de aşa ceva, nu mai vorbim de Alunu sau de Stoileşti. Nu suntem în stare, din păcate, să facem o hartă corectă a unei calamitaţi, aşteptam elicoptere, aşteptam sau lucrăm după poze din satelit, în condiţiile în care la Nicolae Bălcescu, pârâul Topolog a inundat aproape 200 de hectare de teren. De asemenea, avem drumuri judeţene care sunt făcute praf şi încă o dată fac apel la reprezentanţii ABA Olt, să intervină şi să nu-şi bată joc de ceea ce noi şi dumneavoastră aţi aprobat acolo unde a fost nevoie să intervenim, pentru ca drumurile judeţene să fie readuse circulaţiei, şi pentru acest lucru vă mulţumesc”, a declarat Constantin Rădulescu. Răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean nu i-a mulţumit pe liberali, care au ţinut să-i specifice condiţiile riguroase de folosire a acestui dispozitiv şi, în final, s-au abţinut de la votul achiziţionării dronei. Proiectul a trecut totuşi prin votul majorităţii PSD-ALDE-PER şi Consiliul Judeţean va achiziţiona drona, împreună cu un sistem de calcul profesional pentru prelucrarea imaginilor captate şi a filmelor realizate cu drona, pentru care se vor cheltui 20.230 de lei (8.330 de lei pentru dronă şi 11.900 de lei pentru sistemul de calcul). Potrivit proiectului iniţiat de executiv, banii necesari achiziţionării dronei provin din excedentul bugetar pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare pentru anul 2017.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

3 sporturi la care NU stiai ca poti paria!

Piata pariurilor online a cunoscut o mare dezvoltare in ultimii ani in Romania. Cu toate acestea, unii considera ca acestea inseamna numai parierea pe evenimentele din fotbal si, mai rar, pe cele din tenis.
În momentele dificile ale celor ce experimentează pierderea cuiva drag, puterea de a lua o decizie potrivită în legătură cu serviciile funerare ar ptuea fi influențată de sentimentele răsculătoare resimțite.

 

Pomii fructiferi și îngrijirea de sezon

Până la intrarea pe rod a unui pom fructifer acesta trebuie să treacă prin etape de plantare și de fixare.

Cum sa alegi tevile de apa pentru instalatia sanitara

Instalatia sanitara este reprezentata de toate conductele, tevile dar si elementele de legatura dintre acestea (fitinguri).

Turbina – piesa cu rol esențial în funcționarea optimă a motorului

Auzim destul de frecvent că problemele la nivelul motorului sunt cauzate de turbosuflantă și defecțiunile apărute la nivelul acesteia.

Stirile pe zile

iulie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...