La Sălătrucel, infrastructura rutieră va fi rezolvată printr-un proiect european

 Breaking News

La Sălătrucel, infrastructura rutieră va fi rezolvată printr-un proiect european

La Sălătrucel, infrastructura rutieră va fi rezolvată printr-un proiect european
iulie 03
05:11 2017

În curând, comuna Sălătrucel va deveni un adevărat şantier. Acest lucru se datorează faptului că administraţia locală a primit aviz favorabil pentru un proiect cu fonduri europene, care cuprinde construirea unui pod şi asfaltarea a şase drumuri săteşti: „Avem un proiect eligibil, pe măsura 7.2., privind dezvoltarea infrastructurii în comuna Sălătrucel, care cuprinde construcţia unui pod în lungime de 92 de metri, în punctul „La Bănăţeni” şi asfaltarea a şase drumuri săteşti, respectiv: uliţa Valea Bodii, în lungime de 1 kilometru, uliţa Mierloi – 160 de metri, drumul La Grecu Florin – 178 de metri, uliţa Căzăneşti – 484 de metri, uliţa Moţoc – 162 de metri şi uliţa Bucea – 571 de metri. Toate aceste uliţe au o lungime totală de 2,682 de metri. Podul care se va construi peste pârâul Coisca va face legătura între cătunul respectiv şi centrul comunei. Proiectul este aprobat, aşteptăm să începem lucrările”, spune primarul Nicolae Sima.

 

Doar o parte dintre localnici plătesc apa şi canalizarea la Sălătrucel

Primarul Nicolae Sima şi-a propus să ia taurul de coarne şi să rezolve problema alimentării cu apă din comuna Sălătrucel, acolo unde există o conductă privată de alimentare cu apă plătită de cetăţeni. Operatorul regional Apavil a preluat sistemul de alimentare cu apă şi canalizare şi, în felul acesta, o parte dintre localnici au ajuns să plătească aceste utilităţi, iar o parte nu: „La noi, sistemul de canalizare s-a realizat cu fonduri europene. Cu ceva vreme înainte, fostul primar le-a solicitat oamenilor bani pentru schimbarea conductei de apă. O dată cu canalizarea a băgat şi conducta cumpărată de cetăţeni pe deasupra şi a încurcat lucrurile. Unii au apă dintr-un bazin privat şi aceşti consumatori beneficiază şi de canalizare gratuit, deci nu plătesc apa, nu plătesc nimic. În schimb, acolo unde a preluat coloana Apavilul, pe 6 kilometri, oamenii plătesc şi apă şi canalizare. În prezent suntem în proces de anulare cu Apavilul. Fiind şi o conductă privată, oamenii au consumat aceasta apă în ultimii 40 de ani. În schimb, nimeni nu bea apă de la Apavil. Prin faptul că au preluat canalizarea ar trebui să solicite fonduri şi pentru comuna Sălătrucel în ceea ce priveşte extinderea reţelei de apă. S-ar putea lăsa funcţională şi conducta privată, dar să vină şi Apavilul cu conducta lor, pentru că oamenii le vor pe amândouă. Aşa mi se pare normal”, ne-a mai declarat primarul Nicolae Sima.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

iulie 2017
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...