Penalităţi de 10.000 euro pentru fiecare zi de întârziere la proiectul de modernizare a zonei centrale

 Breaking News
Penalităţi de 10.000 euro pentru fiecare zi de întârziere la proiectul de modernizare a zonei centrale
iulie 17
06:22 2017
  • Firma constructoare Mitliv S.A. trebuia să finalizeze lucrarea din centrul Râmnicului până la 15 iulie 2017

 

Lucrările de modernizare a zonei centrale a municipiului Râmnicu Vâlcea nu au putut fi terminate pe 15 iulie 2017, aşa cum era prevăzut în actul adiţional de prelungire al contractul de execuţie. Potrivit spuselor primarului Mircia Gutău, firma constructoare nu se face vinovată de întârzieri, ci proiectantul, însă firma Mitliv S.A. şi-a asumat plata unor penalităţi record în cazul în care nu se va încadra în termen. Este vorba de fabuloasa sumă de 480 de milioane de lei vechi, adică 1% din valoarea proiectului, investiţie care s-a ridicat la aproape 13 milioane de euro.

 

Mircia Gutău: „Mă voi adresa în instanţă împotriva firmei de proiectare”

„Văd că există persoane care îşi dau cu părerea prin ziare că acest contract trebuie respectat până în 2019. Nici vorbă, contractul este până în 2019 pentru fraieri. Actul adiţional este până pe 15 iulie 2017. Sâmbătă trebuia să fie finalizată lucrarea. Cei care lucrează în centru au zis că eu glumesc, dar şi-au dat seama că nu este aşa şi în ultima săptămână au avut 200 de oameni la muncă. Dacă aveau atâţia oameni mereu, era gata lucrarea acum. Eu nu dau verdicte, dar, din câte am văzut, nu firma de construcţie este de vină, care arată tot timpul că nu a primit detaliile de execuţie din partea proiectantului. Şi atunci mă voi îndrepta în instanţă împotriva firmei care a făcut proiectarea, să se descurce, are garanţie şi să răspundă. Nu voi prelungi termenul decât sub condiţii foarte clare impuse, ca penalităţile să fie suportate de ei. Au semnat un contract extraordinar de dezavantajos pentru ei, în care este prevăzut să plătească penalităţi de 1% din valoarea investiţiei pentru fiecare zi de întârziere, adică vor plăti 480 de milioane de lei vechi pentru fiecare zi de întârziere. Acum să fim serioşi, cred că trebuiau să scrie 1% din valoarea care a mai rămas de executat”, a declarat primarul Mircia Gutău, referitor la investiţia din centrul Râmnicului.

 

Două luni răgaz pentru finalizarea proiectului

Edilul Râmnicului a mai precizat că firma constructoare a mai cerut un răgaz de două luni pentru a preda investiţia la cheie, însă acesta nu a fost de acord: „Cert este că, până pe 27 iulie vom da drumul la pasajul subteran, parcarea de nivel este super făcută, dar lucrul pe care nu-l pot termina este parcarea de deasupra, unde este nevoie de nişte ziduri turnate care trebuie să stea 40 de zile să se usuce. Fizic nu ar fi avut cum să se încadreze până pe 15 iulie. Ei mi-au cerut încă un termen de 2 luni şi îmi predau lucrarea la cheie. Nu l-am acordat. Am predat juristului şi secretarului să îmi dea soluţia legală pentru că nici nu vreau, fiind un proiect început pe fonduri europene, ca o decizie necalculată poate duce la încă trei ani de aşteptare. Trebuie să iau decizia cea mai bună, dar sunt convins că vom finaliza lucrarea în această vară”, a mai spus edilul municipiului. Proiectul „Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea” a primit finanţare europeană la începutul anului 2014 de 65 de milioane de lei, cu termen de finalizare de 20 de luni. Din cauza întârzierii lucrărilor, aproape 80% din investiţie a fost suportată din bugetul local.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

3 sporturi la care NU stiai ca poti paria!

Piata pariurilor online a cunoscut o mare dezvoltare in ultimii ani in Romania. Cu toate acestea, unii considera ca acestea inseamna numai parierea pe evenimentele din fotbal si, mai rar, pe cele din tenis.
În momentele dificile ale celor ce experimentează pierderea cuiva drag, puterea de a lua o decizie potrivită în legătură cu serviciile funerare ar ptuea fi influențată de sentimentele răsculătoare resimțite.

 

Pomii fructiferi și îngrijirea de sezon

Până la intrarea pe rod a unui pom fructifer acesta trebuie să treacă prin etape de plantare și de fixare.

Cum sa alegi tevile de apa pentru instalatia sanitara

Instalatia sanitara este reprezentata de toate conductele, tevile dar si elementele de legatura dintre acestea (fitinguri).

Turbina – piesa cu rol esențial în funcționarea optimă a motorului

Auzim destul de frecvent că problemele la nivelul motorului sunt cauzate de turbosuflantă și defecțiunile apărute la nivelul acesteia.

Stirile pe zile

iulie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...