La Stoeneşti, trei proiecte au prins finanţare la Ministerul Dezvoltării

 Breaking News
La Stoeneşti, trei proiecte au prins finanţare la Ministerul Dezvoltării
iulie 24
17:01 2017

La Stoeneşti, Ministerul Dezvoltării a alocat fonduri pentru proiectul de extindere a reţelei de canalizare în satele Mogoşeşti, Budurăşti, Suseni, Gruieni, Dobriceni şi Bârlogu, în valoare de 10.560.476 lei, extinderea sistemului de alimentare cu apă în satul Zmeurătu, în valoare de 2.210.783 lei şi pentru dotarea cu calculatoare, videoproiectoare şi mobilier şcolar a Şcolii Gimnaziale Stoeneşti, proiect în valoare de 199.363 de lei: „Am depus şase proiecte, pe lângă cele trei proiecte finanţate, de extindere a reţelei de canalizare, extindere a sistemului de alimentare cu apă în satul Zmeurătu şi dotarea şcolii. Am mai depus de asemenea un alt proiect care cuprinde asfaltarea a 10 kilometri de uliţe şi drumuri comunale prin acea enzimă de tip canadian, un proiect de 125 de miliarde de lei vechi. Al patrulea proiect cuprindea asfaltarea a încă 7 kilometri de drumuri comunale cu rigole şi podeţe amenajate. Aşa cum probabil au depus mai toate primăriile, am depus şi noi un proiect de modernizare a iluminatului public, care cuprinde montarea de lămpi cu led pe o distanţă de 14 kilometri şi am ales aici drumurile judeţene, partea centrală a localităţii”, a spus primarul din Soeneşti, Gheorghe Dumbravă.

 

Infrastructura educaţională, o prioritate pentru primarul Dumbravă

Pentru primarul din Stoeneşti îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi dotarea şcolilor din localitate, pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene sunt obiective prioritare: „Cel de-al şaselea proiect, care a prins finanţare vizează tocmai modernizarea infrastructurii educaţionale, mai exact dotarea şcolii din centru, având în vedere că, în următorii ani, se va restrânge activitatea şi am dorit să avem condiţii foarte bune pentru elevi. În proiect am propus schimbarea mobilierului, dotarea cu calculatoare şi videoproiectoare în toate sălile de clasă şi şapte table „deştepte”. Noi ne-am dorit ca toate cele şase obiective să intre la finanţare, fiind proiecte cruciale pentru localitate. Tot prin O.G.28 mai depusesem un proiect aprobat la finanţare, pentru 4 kilometri de asfalt şi încă 4 kilometri de ranforsare, însă proiectul este deocamdată blocat de contestaţii. Din decembrie aşteptăm să ne apucăm de treabă, însă aceste proceduri ne împiedică să demarăm proiectul”, a mai spus primarul.

 

Pentru un primar bun, comuna este o gospodărie mai mare

Gheorghe Dumbravă este primarul care a reuşit să doboare recordul, obţinând cel de-al doilea mandat cu un procent zdrobitor, care l-a clasat pe poziţia a doua din ţară.

Modest din fire, primarul spune că niciodată nu s-a gândit că va ajunge la acest nivel care îl onorează, dar, în acelaşi timp, îl şi responsabilizează. A ştiut din de la început faptul că numai prin implicare va putea scoate localitatea la liman, clasând-o la nivelul localităţilor vecine. Astăzi, după cinci ani, primarul a făcut un inventar al investiţiilor care se vor derula anul acesta în localitate şi spune că este mulţumit: „Vom avea investiţii de aproximativ 8 milioane de euro, lucrări care sunt în lucru deja sau vor începe anul acesta, în afară de fondurile atrase în localitate până în acest moment. Pot spune că sunt foarte mulţumit atât de activitatea personalului din primărie, cât şi a consilierilor locali, fără de care toate aceste proiecte nu s-ar fi putut realiza şi, pe această cale, doresc să le mulţumesc. Totodată, vreau să evidenţiez aportul şi implicarea cetăţenilor, care au înţeles că trebuie să-şi plătească taxele şi impozitele şi să ajungem la un procent de 94% de colectare. Simt o mulţumire, dar şi o responsabilitate în a realiza şi mai mult atunci când cetăţeanul vine să-şi plătească taxele şi impozitele şi spune că le plăteşte pentru că este mulţumit de realizările administraţiei locale.

 

Gheorghe Dumbravă: „Am candidat să văd dacă se poate face ceva în localitate”

Primarul mai spune că, la finele celui de-al doilea mandat speră ca în toate cele treisprezece sate pe care le are localitatea fiecare gospodărie va avea la poartă reţea de apă şi canalizare, şcolile vor concura cu cele din oraşe mari ale ţării, iar asfaltul va fi dus până la ultima casa din localitate: „Eu am spus-o şi în Consiliul Local, şi o spun acum şi public: nu mai intenţionez să candidez în 2020, pentru că nu mai avem ce face. Scopul pentru care am candidat a fost acela de a vedea dacă se poate face ceva în localitate, în sensul de a avea şi noi o infrastructură bine pusă la punct. Dacă voi reuşi să-mi duc la bun sfârşit proiectele nu voi mai candida, doar ca să stau în birou sau să îmi spună lumea dom` primar. Vom vedea şi cât va dura până să finalizăm aceste investiţii prin PNDL2”, a spus primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Ce presupun achizițiile imobiliare? Tot mai mulți sunt cei care se decidă să investeasă într-o locuință pentru că sentimentul de a te întoarce acasă se dorește a fi simțit de fiecare.

Totul despre apa alcalină – beneficii și efecte asupra organismului

Sângele uman are un pH ușor alcalin, acesta încadrându-se între 7,35 și 7,45! Este necesară menținerea corespunzătoare a acestuia, deci corpul trebuie să ridice valorile respective, eliminând aciditatea din organism în vederea menținerii unui pH alcalin.

7 sfaturi pentru a evita o decizie gresita sau la intamplare

Durerea pierderii unei persoane apropiate este sfasietoare si este intensificata de toate amintirile care se reaprind in acel moment in suflet si in minte.

Unika – 10 ani de experiență și tradiție românească

Anul acesta se împlinesc 10 ani de existență a unei firme românești care a reușit să îmbine cu succes tradiția cu modernismul.

Esti antreprenor la inceput de drum? Iata 3 MITURI de care sa te feresti!

Daca tocmai ai pus bazele unei afaceri, te poti numi un curajos antreprenor. Aceasta orientare profesionala nu este pentru oricine si, de aceea, trebuie sa te simti mandru de reusitele tale.

Stirile pe zile

iulie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...