Primăria Guşoeni va realiza un parc fotovoltaic cu 320 de panouri

 Breaking News
Primăria Guşoeni va realiza un parc fotovoltaic cu 320 de panouri
iulie 24
15:18 2017

La Guşoeni se va amenaja un parc fotovoltaic. Investiţia se va realiza printr-un parteneriat al administraţiei locale cu companiile Petrom şi Transgaz: „S-au aprobat în şedinţa de consiliu local cele două contracte de sponsorizare din partea Petrom şi Transgaz pentru înfiinţarea parcului fotovoltaic, urmând ca în cel mult o lună să aprobăm investiţia şi să declanşăm procedurile. Astfel, tot consum de energie electrică pe care-l suportă primăria şi celelalte instituţii va fi recuperat. Proiectul este depus pe O.G. 28, dar. în acelaşi timp. avem şi sponsorizare din partea celor două mari companii. Anul acesta sigur vom începe execuţia lui”, spune primarul. Achiziţionarea panourilor fotovoltaice este o investiţie prin care administraţia locală va recupera întreaga cheltuială generată de consumul de energie electrică din comună: „Pe copertinele târgului săptămânal se vor monta panouri fotovoltaice care vor pompa energie în reţeaua de medie tensiune şi, la sfârşitul anului, ne vom recupera toţi banii cheltuiţi pentru curent. Proiectul valorează aproximativ şase miliarde şi se vor monta pe copertine 320 de panouri de 250 de volţi. Există o reglementare legală în care se specifică în mod clar că vor primi certificate verzi numai acele centrale fotovoltaice amplasate pe terenuri cu destinaţia „curs construcţii în intravilan”. O dată cu demararea acestui proiect se vor crea şi câteva locuri de muncă în localitate, iar amortizarea investiţiei se va face în aproximativ un an”, spune primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

 

Flacăra de gaz va fi aprinsă la Guşoeni de primarul localităţii

În această perioadă, la Guşoeni s-a aprobat şi protocolul de colaborare între administraţia locală şi OMV Petrom, pentru demararea proiectului de înfiinţare a reţelei de gaze naturale.

Proiectul, sub genericul „Îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor prin asigurarea posibilităţilor de alimentare cu gaze naturale” se va finaliza în anul 2020. Astfel, nu peste mult timp, locuitorii comunei vor avea o alternativă în privinţa modului în care doresc să-şi încălzească locuinţele. Primarul Niciolae Concioiu afirmă că la Guşoeni se va amplasa staţia de reglare/măsurare a presiunii şi de aici va pleca o ramificaţie a sistemului către celelalte localităţi. Această staţie trebuie obligatoriu înfiinţată deoarece asigură filtrarea, reglarea, măsurarea gazelor naturale şi constituie un ansamblu de aparate, armături şi accesorii montate într-o construcţie proprie de tip cofret metalic sau termoizolat. Prin intermediul SRM-ului gazele trec din reţeaua de repartiţie în reţeaua de distribuţie: „Avem deja aprobarea de racordare, studiul de fezabilitate, avizarea de către ANRE, toate aceste aprobări sunt luate. Este un proiect care s-a derulat extrem de greu, deoarece nu s-au finalizat procedurile de licitare de la Ministerul Energiei, nu s-au luat decizia la nivel înalt, nu s-au stabilit definitiv responsabilii pe zone. Se discută ca s-ar putea da, cu sprijinul Ministrul Energiei, posibilitatea licitării la nivelul administraţiilor locale, dar rămâne să vedem. Oricum, lucrurile nu sunt certe. Prioritatea sistemului de distribuţie a gazelor naturale este mare, pentru că vrem să profităm de momentul traversării localităţii de conducta gazoductului BRUA  (Bulgaria – România – Ungaria – Austria), iar conducta va fi funcţională în 2020, când ExxonMobil şi OMV Petrom vor începe extracţia gazelor naturale din Marea Neagră. Momentul acesta este marcat de înfiinţarea organizării de şantier pe teritoriul comunei Guşoeni, pentru trei judeţe. Vrem să profităm de acest moment şi de sprijinul companiei Transgaz în vederea înfiinţării sistemului de distribuţie a gazelor naturale. În bugetul local de anul acesta am prevăzut 5,5 miliarde de lei pentru finanţarea proiectul tehnic, care costă foarte mult. Toate documentaţiile sunt specifice şi se pot face cu instituţii agreate în domeniu”, a declarat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

De ce și cum să alegi un scaun de masaj? Află cele mai importante aspecte

Lumea este într-o continuă schimbare și ritmul vieții pare să fie unul din ce în ce mai alert, mai rapid, iar toate acestea se concretizează într-un nivel de stres foarte ridicat.

Ce aşteptări să ai de la fotograful de nuntă – Jadoris ne explică

Este foarte uşor să critici, cum este la fel de uşor să te impui, dar când nu ştii cum stă treaba într-un domeniu nu faci decât să arunci vorbe grele peste o muncă titanică.

Curăţenia de vară – Clinit.ro ne oferă soluţii

Fiecare sezon este un motiv pentru curăţenie aprofundată. Fiecare zi este o altă ocazie pentru asta.

Cum sa-ti renovezi casa in 5 pasi

Toata lumea isi doreste o locuinta mai moderna, utilata cu tot felul de aparate electrocasnice, care fac viata proprietarului mult mai usoara, cu un mobilier in ton cu tendintele actuale, trasate de designerii de interior, in care lumina naturala sa scalde fabulos interiorul.

Află care este aspectul vital unei mașini, pe care mulți șoferi îl ignoră! Cum poți avea un plus de performanță și siguranță la volan?

România este în prezent una dintre țările europene în care procentul de posesori auto este unul foarte ridicat.

Stirile pe zile

iulie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...