O nouă majorare de capital de 3 milioane euro la SC Wipro Infrastructure Engineering SA

 Breaking News

O nouă majorare de capital de 3 milioane euro la SC Wipro Infrastructure Engineering SA

O nouă majorare de capital de 3 milioane euro la SC Wipro Infrastructure Engineering SA
august 13
20:27 2017

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a consemnat luna trecută un aport la capitalul social al SC Wipro Infrastructure Engineering SA Râmnicu Vâlcea (fosta SC Hervil SA) de circa 3 milioane de euro venit de la o firmă a concernului Wipro, cu sediul în Cipru. Acest lucru se întâmplă după ce acţionarii de la SC Wipro Infrastructure Engineering SA au aprobat anul trecut majorarea capitalului social prin aport în numerar, cu suma maximă de 22,5 milioane de lei (5 milioane de euro), de la valoarea de 1,8 milioane de lei, la valoarea maximă de 24,3 milioane de lei, în vederea atragerii de lichidităţi necesare strategiei de dezvoltare prin investiţii a societăţii, îmbunătăţirii indicatorilor de performanţă, a situaţiei financiare şi a structurii pasivului întreprinderii. Acţionarii SC Wipro Infrastructure Engineering SA au mai aprobat emiterea unui număr de 9 milioane de acţiuni noi, nominative, ordinare, indivizibile, liber transferabile, emise în formă dematerializată, cu valoarea nominală de 2,5 lei/acţiune, dar s-a acordat drept de preferinţă de a subscrie acţiuni noi, pentru acţionarii înregistraţi la data de referinţă în registrul acţionarilor, proporţional cu numărul de acţiuni deţinute la acea dată, conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societăţile. Prin rezoluţia 4 a AGA de la SC Wipro Infrastructure Engineering SA s-a mai aprobat oferirea spre subscriere exclusiv acţionarilor care şi-au exercitat dreptul de preferinţă, a acţiunilor care nu au fost subscrise în totalitate în intervalul de exercitare a dreptului de preferinţă, proporţional cu subscrierile din etapa exercitării dreptului de preferinţă, iar acţiunile subscrise atât în exercitarea dreptului de preferinţă, cât şi în cadrul perioadei de subscriere subsecvente să fie integral plătite în condiţiile Legii nr. 31/1990. Acţiunile SC Wipro Infrastructure Engineering SA, rămase nesubscrise în urma exercitării dreptului de preferinţă sau în perioada de subscriere subsecventă au fost anulate prin decizia administratorului unic. În fine, acţionarii întreprinderii vâlcene l-au delegat pe administratorul unic, Kunjathaya Neeralike Padmanabha, în temeiul Legii privind societăţile şi în temeiul actul constitutiv al SC Wipro Infrastructure Engineering SA, să întocmească şi să publice procedura de subscriere corespunzătoare majorării capitalului social, să aprobe structura capitalului social şi actul constitutiv al societăţii modificate, corespunzător subscrierilor aferente majorării capitalului social, să semneze actul constitutiv actualizat, precum şi împuternicirea cu privire la depunerea hotărârii la Registrul Comerţului şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României.

 

Anul trecut, societatea a înregistrat o creştere a pierderilor financiare

Potrivit situaţiilor financiare aferente anului trecut, publicate de Ministerul Finanţelor, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a înregistrat creşteri ale încasărilor, cifrei de afaceri, dar a continuat să aibă pierderi, comparativ cu situaţia din 2015. La 31 decembrie 2016, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a avut o cifră de afaceri de 28,47 milioane de lei, venituri de 29,3 milioane de lei, cheltuieli de 30,7 milioane de lei şi pierderi de 1,4 milioane de lei. La finele anului trecut, SC Wipro Infrastructure Engineering SA avea datorii totale de 18,8 milioane de lei, 178 de salariaţi, active imobilizate de 15,3 milioane de lei şi tipul de activitate, conform clasificării CAEN, „Fabricarea de motoare hidraulice”. Spre comparaţie, la 31 decembrie 2015, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a avut o cifră de afaceri de 26,7 milioane de lei, încasări de 29 milioane de lei, cheltuieli de 29,8 milioane de lei şi pierderi de 800.000 de lei. La începutul anului 2013, Wipro Infrastructure Engineering, o companie de producţie din grupul controlat de miliardarul indian Azim Premji, prelua producătorul de pompe şi compresoare SC Hervil SA de la omul de afaceri Luigi Gheorghe Pepenel, care deţinea peste 95% din acţiuni. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar a marcat intrarea grupului indian şi în producţie pe piaţa locală, în condiţiile în care până la acea dată Wipro fusese activ doar prin divizia de tehnologie, IT şi outsourcing (cea mai importantă din grup), cu peste 700 de salariaţi în România, potrivit celor mai recente informaţii. De altfel, businessul de bază al Wipro este cel din IT, divizia Wipro Infrastructure Engineering având în jur de 1.700 de salariaţi, dintre care 180 în România. „După preluarea societăţii, în februarie 2013, am investit în extinderea capacităţii de producţie. Am început să producem inclusiv cilindri pentru excavatoare, dar am şi modernizat liniile de producţie existente”, a spus Kunjathaya Neeralike Padmanabh, şeful operaţiunilor Wipro Infrastructure Engineering în România. Exportul SC Wipro Infrastructure Engineering SA reprezintă 85% din producţie. Wipro este recunoscută la nivel mondial pentru abordarea sa inovatoare faţă de furnizarea de valoare de afaceri şi angajamentul său faţă de sustenabilitate. Wipro a fost înfiinţată în 1945, în vestul Indiei, iar în anul 1990 a intrat în serviciile IT, fiind printre pionierii în dezvoltarea unor centre de dezvoltare off-shore.

Despre autor

Mihai Roman

Mihai Roman

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...