CinEd, la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News

CinEd, la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi

CinEd, la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi
august 14
20:32 2017

Sub genericul „Cinemaul european – artă şi industrie”, Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din localitatea Păuşeşti Măglaşi, în parteneriat cu Societatea Culturală NexT şi Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a derulat, în perioadele: 12-17 iunie 2017 şi 24-31 iulie 2017 activităţi de dezvoltare a educaţiei cinematografice pentru elevi, în cadrul Proiectului CinEd – European Cinema Education for Youth şi a campaniei EduCaB.

Cu ajutorul platformei digitale, a catalogului de filme europene şi a materialelor pedagogice puse la dispoziţie prin Programul CinEd, 37 de elevi din Păuşeşti Măglaşi au vizionat filmele: Pierrot le fou de Jean-Luc Godard Pierre, (1965), Rentree des classes/Petite Lumiere de Rozier Jaques, El espiritu de la colmena de V. Erice, (1973), Shelter de Dragomir Sholev (2011). Copiii au fost spectatori activi încercând să analizeze, să înţeleagă şi să interpreteze mesajele audio-vizuale, să se apropie de cinematografie, ca artă şi industrie. Proiecţia de filme europene va continua la biblioteca publică din Păuşeşti Măglaşi, invitatia la cinematograful european fiind valabilă pe tot parcursul vacanţei de vară a elevilor: „Biblioteca Publică „Antim Petrescu” Păuşeşti-Măglaşi s-a înscris în Proiectul CinEd în anul 2016. CinEd – European Cinema Education for Youth este un program de cooperare europeană care vizează dezvoltarea şi structura educaţiei cinematografice pentru tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani, în toată Europa. Proiectul este iniţiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză şi este implementat în România de Societatea Culturală Nex T (pentru nivelul gimnazial şi liceal). CinEd este un program co-finanţat de programul Europa Creativă/ Media al Uniunii Europene. Programul CinEd a debutat anul trecut, prin efortul comun al mai multor organizaţii culturale din 7 state: Franţa, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă şi România. Începând cu 2017, Finlanda s-a alăturat efortului comun pentru dezvoltarea educaţiei cinematografice în rândul tinerilor”, informează Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...