Proiectul care va da o nouă faţă staţiunii Voineasa

 Breaking News

Proiectul care va da o nouă faţă staţiunii Voineasa

Proiectul care va da o nouă faţă staţiunii Voineasa
august 14
21:04 2017

Administraţia locală din Voineasa pregăteşte un proiect european care, odată implementat, va schimba imaginea staţiunii. Proiectul „Amenajare trotuare pietonale şi spaţii de recreere în localitatea Voineasa” capătă contur în această perioadă, documentaţia urmând a fi depusă pe un program european. Proiectul este unul amplu, care va cuprinde amenajarea a peste 4 kilometri de trotuare, construirea a două terenuri sintetice, modernizarea iluminatului stradal, precum şi dotarea cu mobilier stradal a zonei respective: „În prezent lucrăm la documentaţia aferentă unui proiect pe care îl vom depune pe măsura 7.1, cu fonduri europene. În proiect sunt cuprinse trotuare de-a lungul străzilor, de la intrarea în localitate şi până la ieşire, în jur de 4 kilometri. Acolo unde este posibil vor fi amenajate trotuare pe ambele părţi, în funcţie de cum permite drumul. Pe lângă aceste trotuare vom moderniza şi iluminatul public, se vor monta stâlpi stradali, mobilier stradal: băncuţe, pubele şi jardiniere. Tot în cadrul acestui proiect se vor amenaja şi două terenuri sintetice, unul la Şcoală şi unul sus, în staţiune. Cel din staţiune există deja, doar că trebuie modernizat. Noi am dorit să-l realizăm cu bani proprii pe cel din curtea şcolii, costă 50.000 de euro, însă, dacă există posibilitatea să-l realizăm cu fonduri externe, este mult mai bine. Deocamdată nu ştim la ce valoare se va ridica acest proiect, suma maximă este de 5 milioane de euro. Prin acest proiect îi schimbăm puţin imaginea staţiunii Voineasa”, ne-a declarant primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu. Administraţia locală speră că, o dată implementat acest proiect, să fie încurajate şi sindicatele care deţin hotelurile şi pensiunile din zonă să creeze mai multe spaţii de cazare, prin modernizarea locaţiilor deţinute: „Sper să le placă şi celor care deţin pensiuni în zonă şi să se creeze mai multe spaţii de cazare, să lase măcar hotelul Lotru funcţional. Ne dorim şi crearea de noi locuri de muncă, sperăm într-o revitalizare a staţiunii, în viitorul apropiat”, ne-a mai spus primarul Gabriel Năstăsescu.

 

Gabriel Năstăsescu: „Le-am propus sindicatelor concesionarea terenurilor de sub clădiri”

Primarul Gabriel Năstăsescu vrea să readucă la viaţă hotelurile lăsate în paragină. Alesul PSD spune că se va aşeza la aceeaşi masă cu reprezentanţii celor patru confederaţii sindicale care au în administrare cele patru hoteluri şi cele 14 vile de la Voineasa şi Vidra şi vor găsi împreună o soluţie pentru readucerea clădirilor în circuitul turistic. Năstăsescu spune că este dispus să dea în concesiune sindicatelor terenurile de sub clădiri, pentru a învesti în modernizarea lor: „I-am invitat la o discuţie pe reprezentanţii sindicatelor care deţin hotelurile şi pensiunile din staţiune, mi-au promis că vor veni şi împreună să găsim o soluţie pentru a moderniza clădirile respective. Le-am propus concesionarea terenurilor de sub clădiri, pentru că, în felul acesta, vor putea şi ei să acceseze fonduri europene pentru modernizarea lor. De la bun început, eu am căutat să ajungem la o înţelegere, tocmai pentru că nu vrem să ne punem împotriva dezvoltării, ci din contră, îmi doresc ca această staţiune să renască”, ne-a mai spus primarul Gabriel Năstăsescu.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...