Primăria Şirineasa a obţinut finanţare prin PNDL pentru trei proiecte

 Breaking News

Primăria Şirineasa a obţinut finanţare prin PNDL pentru trei proiecte

Primăria Şirineasa a obţinut finanţare prin PNDL pentru trei proiecte
august 21
17:02 2017

La Şirineasa, doar trei proiecte şi acelea mărunte au fost finanţate de Ministerul Dezvoltării. Primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu spune însă că finanţarea proiectului pentru construirea podului în satul Valea Alunişului este cea mai mare bucurie: „Finanţarea acestui proiect pe mine mă bucură foarte mult, pentru că nu au fost în stare nici comuniştii să facă pod în satul Valea Alunişului, un sat unde, de atâta amar de vreme, cetăţenii trec pe o punte şubredă”, spune primarul. Proiectul are valoarea de 355.000 de lei: „În acel sat, în prezent mai sunt doar 12 familii, mulţi au renunţat la proprietăţi, deoarece trecerea peste rău a fost un motiv serios de a-şi găsi un al loc pentru ridicarea unei noi gospodării. Dar, o dată cu construirea acestui pod zona se va dezvolta, şi asta pentru că peisajele sunt incredibil de frumoase în satul Valea Alunişului”, mai spune primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu.

Cel de-al doilea proiect pentru care administraţia locală din Şirineasa a primit finanţare prevede finalizarea asfaltării drumului comunal 122, o lucrare începută, din care au mai rămas de asfaltat aproximativ 1,4 kilometri, din totalul celor 3,4 kilometri şi de finalizat construirea rigolelor pe lungimea întregului drum comunal: „Tot în această perioadă ni s-au mai alocat aproximativ 5,5 miliarde de lei pentru extinderea corpului A, la şcoala gimnazială cu clasele I-VIII din localitate. Referitor la alocările fondurilor guvernamentale, sperăm că, în afară de ce ni s-a repartizat să mai prindem ceva bani în cea de-a doua fază, pentru că după licitaţii se vor mai face economii. Din informările pe care le am, proiectul pe care l-am depus pentru asfaltarea celor 43 de uliţe, fiind un proiect mare, care iniţial ajungea la valoarea de 100 de miliarde de lei, îl vom defalca şi-l vom redepune. Un alt proiect pentru care doream finanţare priveşte amenajarea dispensarului public, o investiţie de care localitatea are mare nevoie. Din informaţiile pe care le am, proiectul pentru modernizarea dispensarului va fi prins în faza a doua a finanţării. După licitaţii se vor economisii nişte bani, şi se pare că o parte din banii reveniţi fiecărui judeţ se vor repartiza spre Consiliile Judeţene pentru a doua repartizare”, spune primarul. Pentru a primi totuşi finanţarea, până pe data de 31 noiembrie, primăriile trebuie întocmească documentaţiile în vederea proiectării şi să aibă avizele aferente: „Este o muncă destul de grea. Pentru lucrările de la şcoală am proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate, dar nu pot să încep anul acesta lucrările, pentru că dau peste cap tot anul şcolar. Mai mult ca sigur, lucrările vor începe anul viitor. La pod nu avem proiect, dar, până la finalul lunii octombrie trebuie să-l depunem, iar la asfaltare, dacă nu o vom continua anul acesta, vom relua lucrările în primăvara anului viitor”, a declarat primarul din Şirinesa, Ion Streinu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...