Autorităţile judeţene, cu ochii pe Mirajul Oltului

 Breaking News
  • No posts were found

Autorităţile judeţene, cu ochii pe Mirajul Oltului

Autorităţile judeţene, cu ochii pe Mirajul Oltului
august 22
16:17 2017

Zilele trecute, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a efectuat o vizită la Călimăneşti, unde a verificat stadiul lucrărilor la proiectul „Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata”. Potrivit spuselor acestuia, lucrările se apropie de finalizare, însă a ţinut să precizeze că termenul de implementare este de 86 de luni, adică lucrarea este în grafic, ţinând cont că ea a fost începută în luna decembrie 2012: „În prezent sunt finalizate lucrările la Parcul de agrement şi sport Jiblea, iar în ceea ce priveşte parcul acvatic, a început montarea toboganului. Stadiul fizic al lucrărilor este de 88%. Proiectul „Mirajul Oltului” are termen de implementare 86 de luni şi prevede realizarea unui parc de agrement şi sport la Jiblea, a unui parc acvatic, valoarea fiind de 34.981.301,21 lei”, a precizat, după vizita în teren, preşedintele Constantin Rădulescu.

 

Primăria Călimăneşti şi-a luat mâna de pe „Mirajul Oltului”

În perioada în care la conducerea Consiliului Judeţean se afla regretatul Ion Cîlea, iar la Primăria Călimăneşti colegul de partid, Ilie Amuzan a luat naştere ideea înfiinţării unui parc de agrement numit „Mirajul Oltului”. Proiectul avea să devină cea mai importantă investiţie turistică din judeţ, realizată cu fonduri europene. Astfel, în decembrie 2012, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Primăria Călimăneşti au început un proiect în valoare de peste 8 milioane de euro, jumătate din sumă fiind suportată de Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate de cele două instituţii. Timpul a trecut, iar lucrările realizate de firma constructoare, Protectchim nu au fost tocmai mulţumitoare. Au urmat acte adiţionale în vederea prelungirii contractului de execuţie, ameninţări de reziliere a contractului cu firma respectivă, totul în ideea realizării unei investiţii calitative şi benefice pentru întregul judeţ. Nemulţumit de modul în care a fost conceput proiectul, în special de faptul că piscinele construite în cadrul proiectului au fost gândite cu apă dulce (şi nu cu apă termală), primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu şi-a luat mâna de pe acest proiect şi nu a mai fost de acord ca primăria să aloce fondurile cotă parte pentru finalizarea investiţiei. Astfel, proiectul Mirajul Oltului a rămas în directa subordonare a Consiliului Judeţean, instituţie care se va ocupa nu numai de alocarea fondurilor pentru finalizarea investiţiei, ci şi de funcţionarea proiectului în momentul în care acesta va fi terminat.

 

Consiliul Judeţean, îndatorat pe 20 de ani pentru finalizarea proiectului

În septembrie 2016, preşedintele Consiliul Judeţean, Constantin Rădulescu cerea aprobarea consilierilor judeţeni pentru ca instituţia pe care o conduce să facă un împrumut de peste 5,5 milioane de lei, în vederea finalizării proiectului Mirajul Oltului. Perioada de rambursare a sumei respective este până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate. De când şi-a asumat în totalitate finalizarea acestei investiţii, preşedintele Constantin Rădulescu face vizite tot mai dese la Călimăneşti, pentru a verifica personal stadiul lucrărilor la Mirajul Oltului. Ultima sa vizită a fost chiar pe data de 16 august. Potrivit spuselor acestuia, stadiul fizic al proiectului a ajuns la 88%.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...