Guvernul asasinează economia privată

 Breaking News
Guvernul asasinează economia privată
august 22
16:20 2017

Guvernul „Terminator” a pus tunurile încă de la preluarea mandatului pe economia privată. Planul bine ticluit de a transforma România într-o ţară a bugetarilor care trăiesc pe spinarea puţinelor multinaţionale care vor decide să mai facă afaceri pe aici a fost desăvârşit în mod artistic, prin ultimele măsuri fiscale aberante, combinate cu majorarea nejustificată a salariilor bugetarilor.

România a fost împărţită cu această ocazie în două tabere complet separate: tabăra bugetarilor, care vor huzuri prin instituţii, cu salariile umflate, dar fără să se schimbe în vreun fel calitatea sau cantitatea muncii pe care o prestează, iar pe de altă parte vor fi sclavii din mediul privat, împovăraţi cu din ce în ce mai multe taxe, care trebuie să muncească pe brânci pentru a ţine în funcţii bugetarii, pensionarii cu pensii speciale, militarii şi alte multe categorii sociale „mai cu moţ” decât celelalte.

Toţi investitorii privaţi sunt din start consideraţi hoţi, de aceea urmează să li se impună nu doar plata cotizaţiilor pentru salarii cu normă întreagă, indiferent de orele efectiv lucrate de salariaţii cu pricina, ci, mai mult, vor fi condamnaţi să muncească pentru a tăia facturi, pentru ca, mai apoi, statul să le blocheze TVA-ul într-un cont special, de care nu se pot atinge, pe motiv că s-ar putea să fure din el. Colac peste pupăză, aşa cum prevedeam de câteva luni bune, Guvernul Dragnea (pentru că nu îl suspectăm pe premierul actual că i-ar fi venit această idee) a hotărât peste noapte să se înfrupte şi din fondurile care erau folosite de firme pentru integrarea în muncă a persoanelor cu handicap, iar, pe de altă parte, au găsit modalitatea de a taxa dublu companiile care au un număr mai mare de angajaţi. Aberaţia cu pricina nu doar că este una nemaiauzită la nivelul Uniunii Europene, dar va afecta, în lanţ, tot sectorul economic privat. Pe de o parte, societăţile de economie socială şi aproape toate ONG-urile din România se vor desfiinţa la foc automat, iar pe de altă parte vor fi grav afectate şi societăţile private care aveau afaceri mijlocii, şi care se trezesc peste noapte obligaţi la încă o taxă împovărătoare.

În tot acest timp, bugetarii, parlamentarii şi mai ales guvernanţii care au girat aceste aberaţii ce credeţi că fac? Simplu: momentan au plecat cu toţii în vacanţă, doar – doar se va stinge scandalul în faşă, dar nu cu banii lor. De fapt, îşi pregăteau de mai mult timp surpriza acordării tichetelor de vacanţă, aţi ghicit, tot din banii cu care proştii care muncesc în mediul privat cotizează la stat. În schimb, nimeni nu suflă un cuvânt despre posibilitatea ca toţi pensionarii, chiar şi cei cu „regim special” să primească pensii în mod unitar, şi numai în funcţie de felul cum au cotizat când se aflau în activitate, nimeni nu încurajează deschiderea de noi societăţi sau crearea de noi locuri de muncă. Premierul şi miniştrii se mângâie însă bonom cu mâna pe burtă, afirmând că am avea cea mai mare creştere economică din Europa.

Soluţia PSD pentru această ţară să fie, oare, ca toţi să ajungem slujbaşi la stat sau la bulibaşa – primarul vreunei localităţi, iar economia privată autohtonă să îşi dea obştescul sfârşit? Probabil, dar, dacă este aşa, trebuie să fie pregătiţi să suporte şi consecinţele dezastruoase ale acestor decizii, pe care le iau astăzi, pentru că ele vor afecta absolut toată economia, şi se vor reflecta în scurt timp în preţurile tuturor produselor şi serviciilor de pe piaţă. Şi, atunci, s-ar putea ca tot salariul lor mărit să nu le ajungă acestor neghiobi să-şi cumpere un colţ de pâine, atunci când li se face foame şi se plictisesc să stea pe Facebook la serviciu.

Despre autor

Mihai Roman

Mihai Roman

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cum sa ai parte de siguranta deplina in casa de vacanta

Multi dintre romani si-au construit o casa la munte, unde evadeaza, mai ales la sfarsit de saptamana, si isi incarca bateriile bucurandu-se de peisajul de basm, de liniste si de distractie alaturi de prieteni.
Recunoaste: printre cele mai mari dorinte ale tale se afla obtinerea unei colectii cat mai impresionante de pantofi, genti si piese vestimentare de brand.

 

Agricultura – noua afacere de succes. Afla care sunt pasii ce garanteaza reusita

Probabil ai observat ca tendinta multor tineri este sa se intoarca la origini, sa redescopere si sa revalorifice unele meserii ce erau considerate invechite si/sau neprofitabile.

Promovarea unei afaceri prin intermediul serviciilor SEO

Conceptul de marketing nu mai poate fi asociat cu ceea ce era odată. Afacerile nu mai pot fi promovate doar prin intermediul acelorași tehnici clasice ca articolele din ziare ori reclamele la TV.

5 item-uri pretioase care sa iti evidentieze outfit-ul de zi!

Fara indoiala, la fel ca marea majoritate a femeilor, faci parte din categoria celor care acorda atentie tuturor detaliilor menite sa faca diferenta intre o tinuta banala si una bine gandita.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
« iul.   sept. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...