Guvernul asasinează economia privată

 Breaking News

Guvernul asasinează economia privată

Guvernul asasinează economia privată
august 22
16:20 2017

Guvernul „Terminator” a pus tunurile încă de la preluarea mandatului pe economia privată. Planul bine ticluit de a transforma România într-o ţară a bugetarilor care trăiesc pe spinarea puţinelor multinaţionale care vor decide să mai facă afaceri pe aici a fost desăvârşit în mod artistic, prin ultimele măsuri fiscale aberante, combinate cu majorarea nejustificată a salariilor bugetarilor.

România a fost împărţită cu această ocazie în două tabere complet separate: tabăra bugetarilor, care vor huzuri prin instituţii, cu salariile umflate, dar fără să se schimbe în vreun fel calitatea sau cantitatea muncii pe care o prestează, iar pe de altă parte vor fi sclavii din mediul privat, împovăraţi cu din ce în ce mai multe taxe, care trebuie să muncească pe brânci pentru a ţine în funcţii bugetarii, pensionarii cu pensii speciale, militarii şi alte multe categorii sociale „mai cu moţ” decât celelalte.

Toţi investitorii privaţi sunt din start consideraţi hoţi, de aceea urmează să li se impună nu doar plata cotizaţiilor pentru salarii cu normă întreagă, indiferent de orele efectiv lucrate de salariaţii cu pricina, ci, mai mult, vor fi condamnaţi să muncească pentru a tăia facturi, pentru ca, mai apoi, statul să le blocheze TVA-ul într-un cont special, de care nu se pot atinge, pe motiv că s-ar putea să fure din el. Colac peste pupăză, aşa cum prevedeam de câteva luni bune, Guvernul Dragnea (pentru că nu îl suspectăm pe premierul actual că i-ar fi venit această idee) a hotărât peste noapte să se înfrupte şi din fondurile care erau folosite de firme pentru integrarea în muncă a persoanelor cu handicap, iar, pe de altă parte, au găsit modalitatea de a taxa dublu companiile care au un număr mai mare de angajaţi. Aberaţia cu pricina nu doar că este una nemaiauzită la nivelul Uniunii Europene, dar va afecta, în lanţ, tot sectorul economic privat. Pe de o parte, societăţile de economie socială şi aproape toate ONG-urile din România se vor desfiinţa la foc automat, iar pe de altă parte vor fi grav afectate şi societăţile private care aveau afaceri mijlocii, şi care se trezesc peste noapte obligaţi la încă o taxă împovărătoare.

În tot acest timp, bugetarii, parlamentarii şi mai ales guvernanţii care au girat aceste aberaţii ce credeţi că fac? Simplu: momentan au plecat cu toţii în vacanţă, doar – doar se va stinge scandalul în faşă, dar nu cu banii lor. De fapt, îşi pregăteau de mai mult timp surpriza acordării tichetelor de vacanţă, aţi ghicit, tot din banii cu care proştii care muncesc în mediul privat cotizează la stat. În schimb, nimeni nu suflă un cuvânt despre posibilitatea ca toţi pensionarii, chiar şi cei cu „regim special” să primească pensii în mod unitar, şi numai în funcţie de felul cum au cotizat când se aflau în activitate, nimeni nu încurajează deschiderea de noi societăţi sau crearea de noi locuri de muncă. Premierul şi miniştrii se mângâie însă bonom cu mâna pe burtă, afirmând că am avea cea mai mare creştere economică din Europa.

Soluţia PSD pentru această ţară să fie, oare, ca toţi să ajungem slujbaşi la stat sau la bulibaşa – primarul vreunei localităţi, iar economia privată autohtonă să îşi dea obştescul sfârşit? Probabil, dar, dacă este aşa, trebuie să fie pregătiţi să suporte şi consecinţele dezastruoase ale acestor decizii, pe care le iau astăzi, pentru că ele vor afecta absolut toată economia, şi se vor reflecta în scurt timp în preţurile tuturor produselor şi serviciilor de pe piaţă. Şi, atunci, s-ar putea ca tot salariul lor mărit să nu le ajungă acestor neghiobi să-şi cumpere un colţ de pâine, atunci când li se face foame şi se plictisesc să stea pe Facebook la serviciu.

Despre autor

Mihai Roman

Mihai Roman

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...