Prof. Dr. Ştefănescu şi dr. chimist Elena David, premiaţi de prefectul Florian Marin pentru obţinerea marelui premiu în cercetare de la Barcelona

Vineri, prefectul judeţului, Florian Marin a organizat un eveniment festiv dedicat profesorului universitar dr. Ioan Ştefănescu, directorul Institutului Naţional de Criogenie şi Separarea Izotopilor şi dr. chimist Elena David, cercetător în cadrul aceluiaşi institut, care au obţinut de curând marele premiu al Salonului INNOVA, desfăşurat la Barcelona. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, alături pe subprefectul Aurora Gherghina le-a înmânat celor doi cercetători câte o plachetă onorifică, în semn de apreciere şi respect faţă de întreaga activitate în cadrul Institutului de Criogenie. Cei doi cercetători care fac cinste judeţului au mai primit şi câte un tablou semnat de artiştii plastici vâlceni, Gheorghe Dican şi Tina Popa.

 

Florian Marin: „Este foarte bine să ne respectăm valorile, şi să le apreciem munca”

„În luna mai citeam în mass-media naţională despre faptul că doi cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Râmnicu Vâlcea au câştigat, la Salonul INNOVA Barcelona 2017, Marele Premiu. A fost un motiv de mândrie pentru mine, ca vâlcean, şi ca român. Cred că este foarte bine să ne respectăm valorile şi să le preţuim munca. Astăzi, Instituţia Prefectului nu a făcut decât un gest simbolic. Premiul nostru are mai mult o valoare sentimentală, iar munca dumnealor este nepreţuită şi are o valoare mult mai mare decât ceea ce le putem oferi noi”, a spus prefectul Florian Marin.

Vizibil impresionat de gestul pe care prefectul Florian Marin l-a făcut în semn de preţuire faţă de munca cercetătorilor vâlceni, prof. dr. Ioan Ştefănescu a dat asigurări că cercetarea romanescă se va dezvolta şi mai mult, în viitor: „Când am primit marele premiu era un alt ministru al cercetării, şi n-am primit nici măcar un telefon. Abia am fost felicitaţi. Lucrurile, însă, s-au schimbat şi, probabil, săptămâna viitoare vom fi vizitaţi de actualul ministru. Vă asigur că vom continua dezvoltarea zonei de cercetare. Cu trecerea anilor am câştigat o existenţă sigură, trainică, lăsăm un institut puternic, ceea ce înseamnă existenţa eşantionului 2 şi 3, care să ducă mai departe invenţiile de aici, să ducă la o şi mai mare dezvoltare a cercetării româneşti”, a declarat prof. univ. dr. Ioan Ştefănescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *