La Budeşti, noul cămin cultural va găzdui evenimente de excepţie

 Breaking News

La Budeşti, noul cămin cultural va găzdui evenimente de excepţie

La Budeşti,  noul cămin cultural va găzdui evenimente de excepţie
august 28
09:00 2017

În localitate sunt pe ultima sută de metri lucrările pentru extinderea şi reabilitarea căminului cultural din satul Ruda. Documentaţia pentru acest proiect a fost depusă la Compania Naţională de Investiţii, iar valoarea proiectului este 1,6 milioane de lei. Finanţarea obiectivului se realizează cu alocaţiile bugetare repartizate conform programului pentru aşezăminte culturale din cadrul „Programului naţional de construcţii de interes public sau social”. Prin acest proiect se vor executa lucrări de reabilitare, modernizare, extindere, dar şi dotare a edificiului cu mobilier, aparatură audio, inclusiv cu centrală termică: „Cred că, în maximum două luni se vor finaliza lucrările urmând ca, în continuare, să executăm lucrări de amenajare a zonei exterioare a căminului, acolo unde se va amenaja atât o scenă în aer liber şi un teren pentru tenis de câmp, cât şi un părculeţ, dar şi o parcare. Va fi o zonă de agrement atât pentru spectacole, cât şi pentru teatru în aer liber. Această investiţie era necesară pentru că nu avem pe raza localităţii în acest moment o locaţie cu o astfel de capacitate, în care să putem desfăşura activităţile culturale ale comunităţii”, ne-a declarat primarul. Căminul cultural din localitate va fi instituţia de cultură care va asigura păstrarea şi valorificarea tradiţiilor culturale. Aici se vor organiza activităţi culturale şi de petrecere a timpului liber. Primarul comunei, Ionel Vlădulescu a reuşit să ridice în localitate o astfel de locaţie după multe drumuri bătătorite la Bucureşti: „Proiectul a fost depus în 2013 şi, timp de un an, am tot aşteptat. Sunam săptămânal să aflăm veşti legate de proiect, dar, până nu am început să facem potecă la Bucureşti, lucrurile se derulau cu viteza melcului”, a declarat primarul Ionel Vlădulescu.

 

Comuna cu cea mai mare dezvoltare economică din Oltenia

 

Budeştiul este o localitate a cărei dinamică s-a schimbat radical în ultimii ani, fiind comuna cu cea mai mare dezvoltare economică din Oltenia. Acest lucru se reflectă în numărul de societăţi comerciale care înfloresc în această localitate, în noile investiţii ale administraţiei locale şi în multe alte argumente. Primarul localităţii, Ionel Vlădulescu dezvăluie secretele din spatele avântului echipei sale de la primărie şi spune că Budeştiul va deveni comuna cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din judeţ, pentru că în localitate s-au creat peste 2000 de locuri de muncă, lucru care i-a atras spre această comună limitrofă inclusiv pe cei de la oraş, care sunt în căutarea unui loc de muncă. Altfel spus, localitatea Budeşti a cunoscut în ultimii ani una dintre cele mai spectaculoase transformări. Gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local şi, nu în ultimul rând, bunăstarea cetăţenilor localităţii sunt obiectivele principale ale administraţiei locale.

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...