Patru proiecte finanţate la Guşoeni, prin PNDL-2

 Breaking News

Patru proiecte finanţate la Guşoeni, prin PNDL-2

Patru proiecte finanţate la Guşoeni, prin PNDL-2
august 28
09:26 2017

Primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul noului Program de Dezvoltare Locală – PNDL 2017 un număr record de investiţii. Paisprezece proiecte au fost pregătite de administraţia locală în vederea finanţării, însă doar patru au şi primit aviz favorabil. Este vorba de reabilitarea Şcolii Gimnaziale din comună, un proiect în valoare de 6 miliarde lei vechi, construirea unei grădiniţe cu program prelungit, o investiţie de 13 miliarde de lei vechi, modernizarea, extinderea şi dotarea dispensarului uman (14.5 miliarde de lei vechi) şi construcţia unui pod din beton armat peste pârâul Guşoianca, în zona Spârleni, în valoare de 4 miliarde lei vechi. În prezent, administraţia locală lucrează la întocmirea documentaţiei aferente acestor proiecte: „Construirea unei grădiniţe cu două grupe şi cu program prelungit, dar şi modernizarea şcolii sunt proiectele prioritare. Ştiu că îmbătrânirea satelor şi migraţia tinerilor este drama satelor româneşti, dar vreau să lupt, prin finanţarea acestor proiecte, să creăm condiţii ca la oraş, cu speranţa că va veni vremea când satele vor fi aşa cum au fost cândva, cu uliţele pline de copii. Am mai prins finanţare pentru construcţia unui pod în valoare de 4 miliarde lei vechi. Lucrarea este deja licitată, iar podul respectiv are rolul de a lega satul de centru – Spârleni cu satul Spârleni Deal, şi mai are un rol strategic, în situaţia în care podul de pe drumul naţional are de suferit, acest pod poate fi folosit pentru ca cele peste 200 de gospodării din zonă să nu rămână izolate”, mai spune primarul. Printre investiţiile care nu au fost prinse la finanţare se număra achiziţionarea unei centrale fotovoltaice, modernizarea iluminatului public, a centrului civic şi înfiinţarea reţelei de canalizare. Pentru aceste proiecte, primarul Nicolae Concioiu caută o altă sursă de finanţare, pentru ca şi aceste investiţii absolut necesare pentru comunitate să fie realizate, în următoarea perioadă.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

august 2017
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...