Acuzaţii dure la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean

 Breaking News
Acuzaţii dure la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean
septembrie 03
20:42 2017
  • Liberalii şi-au arătat colţii la şedinţa Consiliului Judeţean.
  • Nu au fost de acord cu modernizarea unor clădiri din centrul Râmnicului

 

Pentru prima dată de la preluarea conducerii Consiliului Judeţean de către arcul PSD-PER-ALDE, preşedintele Constantin Rădulescu a fost pus în dificultate de consilierii judeţeni PNL, care au profitat de faptul că proiectul avea nevoie de 2/3 din voturile consilierilor, şi au blocat o investiţie de modernizare a unor terenuri şi clădiri din imediata apropiere a instituţiei Consiliului Judeţean. În zadar a încercat preşedintele Rădulescu să le explice liberalilor că este nevoie ca instituţia pe care o conduce să devină proprietar pe terenuri, pentru ca apoi să fie construită acolo o clădire de birouri în folosul vâlcenilor. Liberalii au acuzat „interese” imobiliare ale conducerii Consiliului Judeţean şi s-au abţinut de la vot, blocând astfel o investiţie care avea să schimbe faţa zonei din centrul Râmnicului.

 

Rădulescu: „Liberalii au dat o palmă galbenă vâlcenilor”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, a argumentat faptul că instituţia pe care o conduce nu poate aloca fonduri pentru modernizarea „garajelor” dacă nu este proprietar pe terenurile şi clădirile respective, care aparţin în prezent de Instituţia Prefectului: „Pentru a face cel mai mic pas, inclusiv alocarea unor sume pentru un concurs de proiecte, Consiliul Judeţean Vâlcea trebuia să fie proprietarul terenului şi al clădirilor. Puteam vorbi aici despre o clădire cu 3 sau 5 etaje, cu parcare subterană, sală de conferinţe, spaţii pentru arhivă, un muzeu virtual al judeţului Vâlcea, un teatru de vară poziţionat la ultimul nivel, ba chiar puteam lua în calcul, pe lângă birourile destinate angajaţilor Consiliului Judeţean, ca la parterul clădirii să funcţioneze „Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea”. Se pot analiza mai multe teme de proiectare, însă, repet, pentru a aloca orice sumă destinată unui concurs de proiecte aveam nevoie să fim în drepturi legale. Ei bine, chiar dacă sub semnătura fostului vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte liberal terenul şi clădirile au mai fost cerute de vreo trei ori, se pare că cineva „a ridicat mâna” consilierilor liberali împotriva vâlcenilor, administrându-le acestora o „palmă galbenă” prin votul de abţinere. Nu voi renunţa la acest proiect, pentru că nu este normal ca în municipiul Râmnicu Vâlcea, aflat în plină modernizare şi înfrumuseţare, noi, Consiliul Judeţean sau Prefectura să nu putem moderniza clădiri care efectiv mai au puţin şi se dărâmă peste oameni. Vreau să-i mulţumesc domnului prefect pentru buna colaborare pe care o avem şi în cazul acestui proiect, pentru că vâlcenii trebuie să ştie că, în prezent, Prefectura utilizează spaţiile Consiliului Judeţean într-o bună colaborare instituţională. Despre liberali… numai de bine! Au demonstrat încă o dată că sunt capabili de decizii care reprezintă „o palmă galbenă” administrată vâlcenilor, în mod nemeritat”, a transmis, după ce proiectul de hotărâre a picat la vot, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

 

Liberalii acuză conducerea Consiliul Judeţean de afaceri imobiliare

În cadrul şedinţei, cei 12 consilieri liberali şi-au justificat abţinerea de la vot pe motiv că nu au fost informaţi cu privire la oportunitatea acestui proiect, fără a face declaraţii siropoase în plenul şedinţei. Ulterior, votul negativ al consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal pe respectivul proiect de hotărâre a fost justificat prin intermediul unei declaraţii publice făcută de preşedintele PNL, Cristian Buican: „Şedinţa Consiliului Judeţean din data de 30 august a fost una în care, în ciuda realităţii sumbre din judeţ, cele mai multe proiecte de hotărâri discutate urmăreau afaceri obscure ale PSD. În timp ce judeţul bubuie de probleme din ce în ce mai presante, în timp ce locuitorii din zona Horezu respiră un aer toxic, PSD-iştii din Consiliul Judeţean îşi puneau la cale afacerile imobiliare, îşi măreau salariile sau îşi răsplăteau lipitorii de afişe. Din fericire, consilierii judeţeni ai PNL au reuşit să blocheze proiectul de hotărâre prin care cei de la PSD doreau să pună mâna pe un teren de peste 1.000 de metri pătraţi din centrul Râmnicului, pentru a răsplăti un important sponsor al lor. Acum sper să fie clar pentru toată lumea de ce este bine ca, în privinţa patrimoniului, legea să rămână neschimbată şi să fie necesară o majoritate de 2/3 din consilieri şi nu o majoritate simplă, aşa cum propun cei de la PSD, în proiectul Codului Administrativ”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican. Tot în şedinţa Consiliului Judeţean din data de 30 august, liberalii s-au abţinut şi la proiectul de hotărâre privind mărirea indemnizaţiei lui Ştefan Prală, administratorul special de la CET Govora de la 8.300 de lei la 11.600 de lei, dar şi la aprobarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă ale membrilor Consiliului de Administraţie al RAJDP Vâlcea, pentru anul 2017. Pentru cele două proiecte liberalii nu au avut sorţi de izbândă, votul majorităţii simple a consilierilor fiind suficient, în acest caz.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Ce presupun achizițiile imobiliare? Tot mai mulți sunt cei care se decidă să investeasă într-o locuință pentru că sentimentul de a te întoarce acasă se dorește a fi simțit de fiecare.

Totul despre apa alcalină – beneficii și efecte asupra organismului

Sângele uman are un pH ușor alcalin, acesta încadrându-se între 7,35 și 7,45! Este necesară menținerea corespunzătoare a acestuia, deci corpul trebuie să ridice valorile respective, eliminând aciditatea din organism în vederea menținerii unui pH alcalin.

7 sfaturi pentru a evita o decizie gresita sau la intamplare

Durerea pierderii unei persoane apropiate este sfasietoare si este intensificata de toate amintirile care se reaprind in acel moment in suflet si in minte.

Unika – 10 ani de experiență și tradiție românească

Anul acesta se împlinesc 10 ani de existență a unei firme românești care a reușit să îmbine cu succes tradiția cu modernismul.

Esti antreprenor la inceput de drum? Iata 3 MITURI de care sa te feresti!

Daca tocmai ai pus bazele unei afaceri, te poti numi un curajos antreprenor. Aceasta orientare profesionala nu este pentru oricine si, de aceea, trebuie sa te simti mandru de reusitele tale.

Stirile pe zile

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...