La Lungeşti, tinerii plecaţi se gândesc să revină în satul natal

 Breaking News
La Lungeşti, tinerii plecaţi se gândesc să revină în satul natal
septembrie 03
20:22 2017

Pe tema absorbţiei fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, comuna Lungeşti a primit fonduri pentru construirea unui nou pod peste pârâul Mamu, în satul Dumbrava, punct Neamţu, investiţie în valoare de peste un milion de lei (1.015.197,93 lei). Lucrările vizează reabilitarea şi modernizarea dispensarului uman, investiţie în valoare 1.204.280 lei şi modernizarea Şcolii Gimnaziale, proiect în valoare de 2.481.998 lei. Despre investiţii, primarul spune că aşteaptă cu sufletul al gură începerea lucrărilor pentru grădiniţa cu program prelungit. Spune că deja a avut vizita în teren pentru construirea grădiniţei, proiectul fiind depus pe Măsura 7.2. şi finanţat din fonduri europene AFIR. Locaţia va avea trei săli de clasă, unde vor fi înscrişi aproximativ 70 de copii: „Nu pot spune că localitatea se situează pe un trend al creşterii demografice, este pe minus din acest punct de vedere, de foarte mulţi ani, dar, în situaţia în care vom reuşi anul acesta să dăm drumul la sistemul de alimentare cu apă şi să branşăm o mare parte din populaţie, pentru că la sistemul de canalizare avem deja 140 de branşări, la care se lucrează, toţi cei care sunt plecaţi din ţară ar putea reveni. Majoritatea, peste 600 de familii sunt la muncă în străinătate, iar o parte dintre ei încep să revină în localitate. Avem deja o altă parte care vin şi îşi lasă copiii aici, pentru că acum au condiţii să-i crească. Mai mult, la Lungeşti nu vorbim de şomaj. În localitate există un cămin – spital unde lucrează aproximativ 70 de angajaţi din localitate, sunt şcolile, unde sunt peste 30 de angajaţi, iar în administraţia publică sunt 22 de angajaţi. Mai sunt şi câţiva investitori privaţi: avem serele Popescu, unde sunt peste 20 de angajaţi, avem unitatea militară, unde sunt 20 de angajaţi, există şi o firmă de construcţii pe raza localităţii care are 30 de angajaţi, şi o altă firmă, care are 80 de angajaţi. Nu putem vorbi despre faptul că Lungeştiul ar fi o comună unde nu există locuri de muncă. Adunându-le pe toate, peste 400 de angajaţi sunt în această comună, oameni care au un venit stabil”, a declarat primarul din Lungeşti, Tiberiu Costea.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Petrecerea copiilor – testul de creativitate pentru parinti

Cum sa ii multumesti pe copii pare sa fie o misiune cu greutate pentru fiecare parinte. Asta incearca acestia zi de zi, insa testul suprem este legat de ziua de nastere.

Ce le atrage pe tinere să aleagă un studio de videochat

În ultimii ani, piaţa studiourilor de videochat a explodat. Din anii 2000, acestea şi-au făcut apariţia pe piaţă, revoluţionând concepte, idei, prejudecăţi şi tipuri de joburi.

Află care sunt cele mai frecvente erori ale unui magazin online

Desfășurarea unei activități în mediul online poate veni cu o serie de avantaje, atât financiare cât şi non-financiare, dar în același timp succesul vine în urma atenției oferite până și celor mai mici detalii.

Ajutorul bărbaților în alegerea inelului de logodnă

Când vine vorba despre alegerea unui inel de logodnă potrivit pentru partenara de viață, acest lucru poate deveni copleșitor pentru bărbați și mai ales pentru unul care nu are nici cea mai vagă idee cum anume poate să îndeplinească această sarcină corect.

De ce și cum să alegi un scaun de masaj? Află cele mai importante aspecte

Lumea este într-o continuă schimbare și ritmul vieții pare să fie unul din ce în ce mai alert, mai rapid, iar toate acestea se concretizează într-un nivel de stres foarte ridicat.

Stirile pe zile

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...